maandag, februari 20, 2012

Torfs: de grote waarheid...

Nederlands: Kaart van Frans-Vlaanderen English...
Image via Wikipedia
Hoogleraar Torfs heeft van de CD&V net hetzelfde gezegd al ik hier al menig keer debiteerde... Maar hij heeft het alleen over CD&V, terwijl hij het eigenlijk net zo goed van alle partijen kan vertellen!
Er is geen partij meer die nog echt voor de oorspronkelijke waarden durft op te komen. Nee, ze moeten zo nodig allemans vriendje spelen, en een afgebleekte versie geven om toch maar niemand voor het hoofd te stoten, en aan ieders wensen te voldoen... terwijl ze uiteindelijk daardoor net niemands wens meer vervullen, tenzij... die van overlopende politici, die zich nu in alle partijen thuis voelen, want er zijn geen echte partijen meer, het is een eenheidssoepje.
En net vandaag las ik dan in "De wereld Morgen" een artikel over een boek dat Tony Blair aanklaagt als oorlogsmisdadiger, en meteen de media een veeg mee geeft uit de pan.

Met andere woorden, de politiek heeft het bij mij nog maar eens verbrod. Torfs gaat onder zijn voeten krijgen omdat hij de waarheid heeft durven zeggen, en de media hebben nog geen lessen uit het verleden getrokken en zitten nu al te huilen om de volgende oorlog, nu tegen Syrië en Iran...

Straks zijn er hier gemeenteraadsverkiezingen, en zullen ze ons op gemeentelijk vlak voorhouden wat ze allemaal wel niet zullen doen als we voor hen stemmen, en hen ons vertrouwen geven. Vertrouwen ? Aan een politieker ? djudedju.

Onlangs zei een van die gemeentelijke politieke mandatarissen me dat zij eigenlijk op gemeentelijk vlak niet te vergelijken waren met echte politici.
Nee, met valse.

Zoals ze allemaal zijn.

Het erge is dat je hen niet gewoon kunt negeren ! Zij nemen steeds maar weer de verkeerde beslissingen, waar wij steeds maar weer voor opdraaien. Ik heb de indruk dat zij zelfs een alliantie zijn aangegaan met de banken... kunnen ze scheppen van twee kanten tegelijk, en wij kunnen twee keer...wablief ? Drie keer  blijven betalen !

Ach... mocht er geen politiek bestaan, dan zouden de slechterikken wel iets anders hebben uitgevonden. Zij maken de oorlog, zij maken de economie (ook oorlog en desnoods een echte oorlog om de economie aan te zwengelen). Wat kunnen hen de burgers schelen? Hun doel is gewoon: regeren... Meer te zeggen hebben dan een ander. De anderen in het stof zien kruipen. Heersen.

Ik snap het niet. Ik kan me geen enkele zinnige reden indenken waardoor wij hier een land hebben, met grenzen van hier tot ginder, en daarover is er een ander land. Er is geen koe die weet dat hij hier Vlaams gras eet en een paar meter verder Frans gras. Gras is gras. Landen zijn kunstmatige dingen, die volkomen zinloos zijn, tenzij voor hen die aan het roer staan, of liever... aan de pot zitten. Wolken drijven niet tot aan de grens, maar gewoon grenzeloos. De mensen zien er echt niet anders uit. En oorspronkelijk spraken ze zelfs dezelfde taal, tot dat land hen quasi dwong de "nationale" taal te spreken. Oh nee, ze spraken er eigenlijk niet dezelfde taal, nee, ze spraken er nog de oorspronkelijke taal, zonder wetjes en regeltjes opgelegd door een taalcommissie...  Ze klapten er nog Vlams, geen Nederlands. Ze waren een beetje tussen de regels geslopen van de landen. Ze hebben het niet uitgehouden, en nu horen ze bij het glorierijke Frankrijk... Of ze willen of niet. Zij hebben daar niet voor gekozen, Frankrijk heeft hen ingelijfd.
En allemaal werden we ergens ingelijfd in een land.
Dat ons wetten oplegt, en ons van alles dicteert.
Waarom ? Wat hebben we daar aan?
Ze zijn slim, ze hebben een reeks voordelen gemaakt voor de burgers. Statenloos kom je niet ver, val je uit de boot, heb je geen rechten... Rechten?  Wie heeft eigenlijk het recht iemand anders rechten op te leggen?
En straks gaan we weer naar de stembus, en bevestigen we dat idiote systeem.
Jan betaalt belastingen aan twee gemeenten. Zijn tuin ligt in een ander gemeente. Jan is eigenaar, maar moet voor dat recht belastingen betalen.
Een beetje voor zijn tuin, een ander beetje voor zijn huisje.
Piet woont er naast, in een identiek huis, met een identieke tuin. Hij betaalt maar aan één gemeente.
Logisch toch?
En de koeien van boer Sander loeien in dat ene hoekje van de wei in het Frans.

We zijn idioot.
Ach ik weet het wel, het lijkt er op dat het systeem voordelen heeft, we hebben rechten opgebouwd in ons eigen landje. Hadden we die rechten dan niet?
Was er geen land geweest, geen regering... zouden we dan minder zijn? Of net meer ?

In Brazilië vinden ze nog een stam die eerder onbekend was. Ze spreken een eigen taal, handelen en leven op hun eigen wijze in dat grote eindeloze woud... en nu komt er hen iemand vertellen dat ze plots Braziliaan zijn, dat ze legerdienst moeten doen, belastingen betalen op de grond die ze zelf hebben ontgonnen, en ze mogen die soort apen niet meer op eten, die zijn beschermd.
Dacht je echt dat die indianen dat als een verbetering zien?

Soms denk ik dat de Indianen gelijk hadden... de wereld is alleen van de wereld... wij zijn hoogstens tijdelijke huurders, en verantwoordelijk voor de staat waarin we ons perceel achterlaten... Nu, in ons eigen land, vervuilen we er maar op los, wat kan de wereld ons schelen, we leven niet in de wereld, we leven in het Belgiekske, en als de NVA gelijk krijgt binnenkort in nog een kleiner stukje, met kleinere regeerdertjes.... (die zich wel groter voelen dan die domme burgers)

djudedju

tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: