dinsdag, februari 21, 2012

Griekenland...

Pallas Athene Statue
Image via Wikipedia
Ik heb compassie met de Grieken. Ik weet wel, heel de wereld zegt dat het hun eigen schuld is, dat ze gesjoemeld hebben... Maar ik vraag me af in welke mate Jannis met de Pet dat kon doen, en in welke mate de grote lieden, politici en grote ondernemingen... Maar het uitzweten, dat is dan wel voor Jannis met de Pet.
Heel in het klein maken we hier immers hetzelfde mee... De crisis moet opgelost worden door u en ik, niet door de portemonnee van de politici of door Inbev en andere grote Arcelor Mittals te doen betalen...
Nee, u en ik.
En in Griekenland waar het niet meer over inleveren gaat, maar om een zeel rond de nek van Jannis, daar is het net hetzelfde, maar dodelijker. Letterlijk.
Ik zie hier het stijgende aantal daklozen, en de steeds langere rijen aanschuiven aan de voedselbank, maar ginder staat bijna iedereen aan te schuiven. Er is geen geld meer, geen werk meer en je moet blijven betalen. Van wat ? Van waar ?

Hier gaan de eerste stemmen al op, dat door de inleveringen, er arbeidsplaatsen verloren gaan, door de daling van de koopkracht. Hoe kan een land waar geen koopkracht meer overblijft er dan nog uit kruipen?

Maar de heren politici zijn mild, ze geven een lening. Een lening, je weet wel, zo'n ding dat je dubbel en dik moet terugbetalen... Van wat ?

Ik heb compassie met de Grieken.
De echte schuldigen worden de redders van het land genoemd en blijven hun politieke zitje warmhouden... met enkele eerlijken er tussen die niet meer mee willen spelen. Er is dus nog hoop. Ergens, heel goed verscholen zitten er blijkbaar ook nog politici die het goed menen. Die wat gezond verstand hebben, en de raad van Plato volgen: verstandige mensen doen niet aan politiek... We kunnen er misschien bij zetten: Eerlijke mensen doen niet aan politiek, en dan gaan zoeken met een microscoop naar de onverlaat die toch eerlijk durft te zijn... ?

Ik heb compassie...
Een van de ergste dingen die je kunt tegenkomen als mens, dat is je onmachtig voelen. Gelijk hebben, maar het niet krijgen, willen werken, maar de kans niet krijgen, je gezin zien honger lijden en hen geen bete brood kunnen geven...

Onmacht is niet voor mensen. Onmacht ontstaat door mensen, die een ander op een of andere manier onder druk zetten. Het is geen natuurlijk fenomeen, het is onderdrukking. Het is gebruik maken van een macht om een ander te onderdrukken. De pikorde bij de kiekens gaan doorvoeren bij mensen. De zwakste moet wachten tot de anderen hebben gegeten, en kunnen eten als er nog iets rest. Kiekens zijn wrede beesten. Mensen dus ook.

Mij doet het lijden van anderen zeer. Vooral omdat ik er niets of heel weinig kan aan doen. Dus is de enige oplossing dat we de machthebbers eindelijk eens een geweten gaan schoppen. Maar die hebben zich zo goed ingekapseld dat de grote meerderheid van de mensen ergens wel geloofd dat die mensen meer macht hebben.... Ze hebben alleen meer macht omdat u ze die macht geeft !
Doe er iets aan !

Het helpt geen zier dat je mij mailtjes stuurt met de inkomens van onze ministers, of een foto van de Italiaanse villa van De Gucht, nee, je moet er verdomme mee stoppen voor dergelijke lieden te stemmen. Je weet dat ze helemaal geen bedoeling hebben ook maar iets te doen voor anderen dan hun eigen portemonnee... Waarom kleur je dan nog steeds dat bolletje rood ?

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: