maandag, februari 06, 2012

diarree

Zelfgenomen foto
Image via Wikipedia
"k he'm 't schijt"... Ik weet niet waarvan, het kan niet meer van die aardperen zijn, en gisteren at ik niet speciaals... Hopelijk is het niet weer een besmetting, en moet ik weer aan de antibiotica.
Vannacht wel tien keer moeten opstaan en mijn achterwerk doet pijn.
Achterwerk met nadruk op werk.
Niet geslapen,  geprobeerd om wat te lezen, maar ik had het ook nog eens koud. Gek, als je de diarree hebt, dan heb je nog eens koud ook.
Hopelijk gaat het over. Ik heb vanmorgen niets gegeten, ik heb geen trek. Just een tas koffie, voor de dorst, want dat heb ik wel, en je moet drinken als je...

Heb je gelezen wat Merkel, als big boss van Europa nu met Griekenland wil doen ? Ik heb het al gezegd, men is gewoon bezig staten in moeilijkheden te brengen, en dan in te lijven in de nieuwe bondsstaat Europa. Eerst dwing je ze in het gareel te lopen, en dan ga je zelf gaan regeren, of hoe noem jij dat als men in een andere staat de belastingen gaat innen???
Och ja, voor de mensen met heimwee blijft er een poppenkast-regering om naar te kijken. Europa trekt aan de touwtjes om hen te laten bewegen en spreken.

Nee, ik ben voorstander van een verenigd Europa, maar niet het Europa à la Angela Merkel. Of is dat een nieuwe versie van Das dritte Reich ?

Rechts, rechtser, rechtststststst....
Het neo-liberalisme ten top, maar ga niet kijken in Duitsland zelf, naar de armoede, naar hen die uit de economische boot zijn gevallen... Want dan zie je rampen. En dat mag niet. Je mag alleen kijken naar wat mag bezien worden, het economische wonder Duitsland... voor wie in het systeem past.

In het Rusland ten tijde van het communisme mocht men letterlijk niet kijken waar het niet goed ging, of waar je tekorten kon zien. Zo ver is het nog niet, maar we komen in de nabijheid. Zoals ik al schreef in het verdwenen blogje, noch links, noch rechts zijn de uiteindelijke oplossing. De oplossing ligt in een gedwongen evenwicht, gedwongen door een democratisch systeem. Maar dat democratisch systeem is er niet meer ! Het kan er niet meer zijn, door een overmaat aan wat ze democratie noemen, maar in feite een wildgroei is van partijen en partijtjes, zonder gelaat.

Het oude adagio van de Romeinse keizers: "Verdeel en heers" lijkt hier wel wat van toepassing. Uiteindelijk worden de democratische landen niet geregeerd door de verkozenen, maar door de partijleiders van die partijtjes die de meerderheid vormen. Neem nu ons Absurdistan... Ieder weldenkend mens zegt dat een dergelijke mengelmoes van regeringen nooit echt kan regeren, en zeker haar ambtstermijn nooit zal kunnen volbrengen. Wedden van wel ? De macht hebben is veel te verleidelijk om dat los te kunnen laten.

En de wekelijkse show van de regeringspoesjenellenkast op de TV dient alleen om te tonen dat ze er zijn, en dat ze zich weren als een duivel in het wijwatervat. Veel geblaat... weinig wol. En de laatste tijd gaan ze al maar verder, en regeren ze zonder echt overleg met de sociale partners. Wat ze doen is veelal maar schijn, en een voortdurend herhalen dat ze gedwongen worden door de economische situatie van het land. Wedden, mocht er nog eens een bank om hulp roepen, dat ze direct miljarden ter beschikking hebben ? Wanneer zien we die terug ? Is het logisch dat wij dat moeten terugbetalen?

Ach, wat zit ik hier te blaffen tegen de wolven in het bos... Steeds meer mensen huilen met de wolven mee, en smijten het enige wapen van de werkenden weg. Huilen mee met de wolven dat de vakbonden slecht zijn, dat staken zinloos is... Vragen zelfs dat het recht op staken beperkt zou worden... Deze mensen zouden echt eens wat meer moeten luisteren naar hun opa en oma, naar de strijd die ze voerden om te komen tot een welvaart voor iedereen. Gaan we nu, na al dat vechten, zelf de wapens uit handen geven?

Ik zeg niet dat de vakbonden volmaakt zijn, ze zijn des mensen, en er is op deze wereld niets volmaakt, maar zij bewezen wel dat ze de welvaart bereikten voor zowat iedereen. Voor de zwakken, de zieken, de werklozen, maar ook voor de werkenden ! Want zonder die druk van de groep, druk van de massa, druk van de bonden, kregen wij nu nog steeds een hongerloontje, dat we moesten opdoen in de winkels van de patroon, in de herberg van de patroon en onze kinderen moesten naar de scholen van de patroon. Tot hun 10 jaar, als het goed ging, en dan de fabriek in. Onder de spinmachines kruipen om de gevallen wolvezels te vergaren, boven hun hoofd de draaiende aandrijfriemen... Hoe velen zijn daar veel te vroeg aan hun dood gekomen...?

Ach, wat helpt het dat ik roep... De slinger van de tijd lijkt op zijn terugweg... En in plaats van de stellingen te behouden zullen jullie binnen x aantal jaren vanuit een bijna verloren positie terug het gevecht volledig moeten herbeginnen...

djudedju
je doet maar wat je niet laten kunt... Maar denk er om, het verleden is een les voor de toekomst !

tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: