zaterdag, september 03, 2011

Laura...

Machelen aan de Leie - kerkImage via WikipediaIk weet niet van waar de naam komt, maar de naam Laura voor de zon is hier gemeengoed. Ik vermoed dat het iets te maken heeft met het Franse L'aurore, de dageraad.
Maar hoe dan ook, ze is er !
Gloeiendheet, veel te heet om goed te zijn. Gisteren nog fris, vandaag heet en morgen...onweer en regen.
Ik herinner me niet nog zo'n zotte zomer te hebben meegemaakt, maar het menselijke geheugen in deze dingen is zwak. Best mogelijk dat er nog zo'n "zomers" geweest zijn.
En heel erg is het nog niet, in achttienhonderd in de zeventig is er ooit een grote vulkaanuitbarsting geweest, (niet de Krakatau, een andere) waardoor het bijna heel de zomer heeft gevroren en gesneeuwd... Honger alom en massa's doden in Europa, Amerika en wellicht ook andere delen van de wereld, maar daar werkte de pers toen nog niet zo efficiënt...
Het kan dus nog véél slechter...

Op de wereld zijn er honderden vulkanen... Als er ooit eens een hele resem in het zelfde jaar serieus van hunne tetter maken, dan krijgen we misschien weer iets à la uitsterven van de dinosaurussen... maar nu met de mensheid.
Er hoeft daarvoor dus echt geen reuze grote meteoor op ons dak te vallen ! Een resem vulkanen en 't is bingo !

Bovendien is zo'n koude periode niet onmiddellijk hersteld ! Als de koude iets meer dan een jaar blijft hangen, dan blijft hij automatisch nog een tijdje langer, gewoon omdat eerst alles weer op temperatuur moet komen, en dat gaat niet in één, twee, drie... Dat de wereld door vulkaanuitbarstingen drastisch afkoelt heeft alles te maken met fijn stof in de hogere atmosfeer, waardoor het verwarmende zonlicht de aarde niet bereikt.

Kortom, we voelen ons heel wat, maar in feite zijn we niet eens de luizen in de pels van de Aarde.

Als de aarde een werkelijke fameuze niesbui heeft, zitten wij een jaar in de kou.

Maar vandaag is het dus warm, blij dat we Laura even zien, maar ze overdrijft weer, en 't blijft niet duren. Vanmorgen zijn we naar Machelen (Zulte) geweest naar de rommelmarkt... Een mooi leuk dorpje, dat helemaal heringericht is, en nu echt heel mooi is. Het is nog een dorpje met een oude kern, en een kerktorentje met een peertje bovenop de toren. Ik had deze keer heel veel geluk bij het zoeken van een parkeerplaats, een wagen die weg reed, ik in dat gaatje, amper 50 meter van de markt... Morgen - als het nog niet regent - zal het wel anders zijn in Burst.... Dat is een heel grote markt...

tot de volgende ? foto: Machelen aan de Leie...
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: