woensdag, juli 27, 2011

Fan Monument at Tour de France 2004Image by wjarrettc via FlickrVanmorgen al om 5 uur klaar wakker ! Er was alarm in het kippenhok, en een merel vond het nodig dit alarm te versterken, door vlak voor ons raam alarmerend te tsjakken... Wat het geweest is weet ik niet... Na een tijdje was alles weer rustig. Vermoedelijk een kat die passeerde, of een roofvogel die overvloog... Maar het was een kabaal  vanjewelste.

En natuurlijk, dan lig je een uur te draaien en te keren, val je toch weer in slaap, en blijf je veel te lang in bed liggen.

Gisteren is Robert en Suzanne op bezoek geweest, en Bart en de bende kwamen ook langs, na hun Oostenrijk-reis. Het was leuk, zo'n hele bende aan tafel, en maar keuvelen en maar lachen. Ik hou daar wel van. Met zo'n bende is er altijd leven in huis ! Veerle wipte ook nog eventjes binnen, met verse potten yoghurt voor mij. Heb ik weer voorraad voor mijn dagelijkse ontbijt. Rechtstreeks van de yoghurtbron naar mijn tafel, verser kan niet. (Veerle werkt in een melkbedrijf, waar ze onder meer yoghurt maken)

En nu zit ik hier, te sabbelen op mijn klavier, om inspiratie te zoeken. Het weer werkt ook al niet mee, het is grijs en somber weer. Het regent wel niet, en de barometer gaat stilaan eindelijk weer naar wat drogere oorden, maar het ziet er nog niet uit. Wellicht is voor de meeste van onze medemensen de vakantieperioden bijna voorbij, en dan zal het wel weer mooi weer worden. Het lijkt wel of vakantie en regen in ons landje synoniem zijn.  Ik heb hier ooit, in een ver verleden een verlofperiode meegemaakt dat wij paadjes in de tuin moesten aanleggen. We hebben maar zo veel regen gehad dat we de meeste dagen tot drie maal toe verse droge kleren moesten aantrekken... Het is niet altijd zo erg, maar als je de statistieken van het weer voor ons koninkrijk aan de Noordzee gaat bekijken, stel je vast dat juli de regenmaand bij uitstek is... En dan, uitgerekend dan krijgen de mensen congé...

Nu kan dat veel minder kwaad dan vroeger, want tegenwoordig gaan de meeste mensen naar warmere en drogere landen, weg van ons eigen regenlandje.  Maar er zijn er nog steeds heel veel die hier een maand lang zitten mens-erger-je-niet te spelen met de weerman.  Naar de Tv moet je ook niet kijken, want er is niks anders dan heruitzendingen en koersverslagen waar twee reporters zitten tegen elkaar te zeveren over de goede wijn en het lekkere eten.  Het enige wat de sleur doorbreekt zijn de valpartijen, maar als de Belgen er bij zijn is zelfs de enige binding met die ellendig lange rittenkoers helemaal weg. Dan moet je op den duur supporteren voor een Aussie of een Fransman...
Nu is de tour de zwans gedaan, maar zitten ze al weer dagelijks over je scherm te koersen in Wallonië. En straks de Eneco, en dan Spanje en dan... dan is er weer dat vermaledijde voetbal op komst.
Allemaal mensen die een wel zeer publiek beroep uit oefenen. Nu ja, er is geen een andere stielman die zo veel verdient als die gasten. Of je moet al behoren tot grote manitou's van de zakenwereld... Die krijgen misschien minder loon, maar dat compenseren ze met royale bonussen.

Er is maar een job waar je nog minder moet doen voor je dagelijkse boterham met beleg, dat is politieker worden, dan moet je alleen kunnen zwammen... en afwezig zijn op de zittingen. Is het niet lijfelijk, dan toch zeker geestelijk. Ze houden zich zelfs niet in voor het spiedend oog van de camera... Je krijgt regelmatig powerpointjes met beelden van slapende politici, porno-lezende politici, telefonerende politici, kortom er is maar één soort politici die je nooit te zien krijgt: een werkende politicus, maar die zijn zo zeldzaam dat ze beschermd zijn, en geheim gehouden worden voor het plebs... Ze mochten eens vermoeden dat er zelfs in het parlement iets gebeurt...
In Zwitserland hebben ze ook zoiets, daar zijn het edelweiss, die mag je niet plukken, en maar bekijken na een heel lange klim bergop. Hier zijn werkende politici nog veel zeldzamer. Ik heb er nog nooit één gezien... Jij wel ?

Mocht je het nog eens zien, deel het ons dan mede, maak er een filmpje van of een powerpointje, wie weet kunnen wij eindelijk het vertrouwen van de mensheid in de politiek weer wat opkrikken, want nu is er geen mens die de politiek nog serieus neemt. (Hoe zou dat komen?)

Ik las zo net dat de kleine De Gucht gaat trouwen, maar de datum is nog niet vastgelegd... Waar hebben we nog zo iets gehoord ? Och ja, bij de regeringsvorming... Dat meisje zou het beter in een ander milieu gaan zoeken, want de ervaring van de laatste jaren leert ons dat verbintenissen met politici héél, hééééél erg wankel zijn, en het duurt verschrikkelijk lang voor ze tot een compromis komen om te komen tot cohabitation... en meestal duurt dat dan niet lang. De laatste tijd valt de regering al voor ze gevormd is.
(Arm kind...)

Och, ik zit weer eens in de politiek en in de sport... Ik heb het nog niet gehad over de wielerterroristen, maar daar is niet veel over te vertellen. Je moet weten, in juli regent het meestal, en dan zie je niet veel van die soort wezens. Je moet momenteel wel opletten voor de spekgladde modderlagen op onze mooie holle wegen, maar er zijn weinig of geen wielerterroristen te zien. Alles heeft zijn voordeel.

Ik ga maar stoppen, het trekt vandaag toch op niets. Dat allemaal dank zij de kippen die me veel te vroeg wekkerden.... djudedju

tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: