donderdag, mei 05, 2011

Terug van weggeweest...

Spa (Belgium): the Saint-Remacle curchImage via WikipediaVoila, ons uitstapje zit er weeral op. Sommigen zullen dit gisterennamiddag of avond al hebben opgemerkt, want ik verstuurde al enkele mailtjes... Tja, het was wel even slikken, in mijn inbox zaten meer dan 200 mailtjes... Alle nieuwsberichten en aanverwante heb ik meteen maar gedeleted, geen tijd om dat allemaal te herkauwen, en ik had ginder toch ook naar het nieuws gekeken. Zelfs het speciale nieuwsbericht over Osama Bin Laden heb ik nog gezien. Nadien hoor je dan dat hij ongewapend was, dat er verzet was met vuurwapens, dat Pakistan het nietes/welles wist... Kortom, eigenlijk weten we alleen dat Osama exit is, maar al de rest is nevel en mist.
Hij heeft een zeemansgraf gekregen, volgens de voorschriften van de Islam... (Hoe weet je nu zeker dat hij, in de afdaling naar de zeebodem echt richting Mekka ligt te liggen ????)
Enfin, Amerika juicht, maar heeft de waakzaamheid verhoogt. Hier ook is de waakzaamheid verhoogt, want er zouden wel eens wraakacties kunnen komen... Waarmee eigenlijk nog maar eens bewezen is dat Wraak niet echt een oplossing is. De Amerikanen doodden hem als wraak voor 9/11, en nu vrezen ze dat zijn dood weer gewroken wordt, waarna zij dan weer... en zo blijft de haat regeren.

Maar naar leuker onderwerpen...
Op de uitstap hebben we op de eerste dag het nagelnieuwe Guilleminstation van Luik bezocht. Als je ooit in de omgeving bent, dan moet je dat echt ook eens gaan bekijken !!! Het is een prachtig bouwwerk van een of andere Spaanse architect (we hadden een gids uit...Tongeren, die ons alles haarfijn heeft uitgelegd, en ons nadien dankte omdat we zo goed hadden geluisterd, haar man en twee zonen deden dat nooit...) Het station is geinspireerd door de lijnen van een liggende vrouw. Het is echt prachtig !! (Het moet dus een mooi model geweest zijn ???)
Nadien bezochten wij de tentoonstelling in het station, over onze planeet. Heel mooi! Maar ik was gecrepeerd van de pijn. Het was té veel geweest. En toch...
Voor de eerste keer nam ik ook deel aan de daguitstap op dinsdag... Er moest immers hooguit een driehonderd meter gewandeld worden, van de plaats waar de bus stopte naar de plaats waar we op de boot zouden gaan. De groep deed ondertussen wel een bezoek aan Maastricht, maar ik kon mee stappen met Josée (van Thieu), die met haar nieuwe knie de wandeltocht ook niet aankon. En Josée kent Maastricht, dus zij kon mijn gids zijn...
We hebben dan een mooie boottocht gemaakt op de Maas. Leuk en interessant. Eén keer was er zelfs een sluis waar we 15 à 16 meter hoogteverschil in één keer overbrugden. De druk op zo'n sluisdeur moet immens zijn !
De laatste halve dag (woensdagvoormiddag) was er een natuurwandeling, maar Rosa voerde Anny, Monique en mij naar Spa, waar we wat wandelden en (vergeefs) naar een terrasje zochten. Eindelijk in een hotel toch iets gevonden, waar we wel om elf uur moesten buiten zijn... Ik vroeg een pint, maar in de voormiddag worden er geen alcoholische dranken geschonken. Spa is duidelijk niet in België gelegen, wat men er ook van vertelt...
En na het middageten weer naar huis toe... Met Roland en Rosa die ons hadden thuis afgehaald en ons ook weer veilig terug brachten...
Gek, maar na die paar dagen rook je al dat het huis had leeg gestaan...
We hebben drie mooie dagen gehad in een schitterend weer, maar wel heel frisjes...
Eén ding... we hadden gehoopt om de miserie eens wat achter ons te laten, maar dat is niet gelukt. Het leek wel of we, bij welke vrienden we ons ook aansloten er altijd over Van Gheluwe en de pedofilie werd gepraat, en werden wij weer geconfronteerd met ons eigen leed... Maar er eens van klappen geeft wel wat soelaas, maar duwt je ook weer in de pijn.
Maar ach, we zijn toch eens weg geweest, hebben onze oude collega's eens weer gezien, en wat kunnen babbelen, en keuvelen en genieten van het lekkere eten en drinken.
En nu, nu zit ik al weer te bloggen... Het leven van elke dag is terug...
Vanmiddag weer lekkere soep uit een soepkom en niet uit een bord... Hoef ik niet te lepelen naar het laatste beetje.
De parkiet en de papegaai waren content dat we terug waren, en even later ook de kinderen en kleinkinderen...

tot de volgende... ? 5op de foto de mooie neo-romaanse kerk van Spa, waar we het mooie beeld  (van 1500 en een sjiek) van de H Remaclus zagen...Een heilige waar ik nog nooit van hoorde...)

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: