zondag, mei 01, 2011

Een kooi voor Lotje...

MeiklokjeImage by Rita Willaert via FlickrOns Lieselotje is stapel gek op onze gele roodrugparkiet... "Opa, kun je voor mij ook zo'n parkiet krijgen ?" Ik heb het aan Luc gevraagd, en het kan. Dus moest opa niet alleen daarvoor zorgen, maar ook uitkijken voor een mooie grote kooi voor de parkiet.
Vandaag op de rommelmarkt van Zottegem was het van datte... een mooie grote kooi voor een heel zacht prijsje... (Potdorie nog goedkoper dan ik de mijne kocht !) Maar ja, dat is toch om weg te geven, aan een kleindochter reken je niets aan... (Ook al moest ik naderhand met de wagen half Zottegem doorrijden, met hun eenrichtingsverkeer hebben ze het ideale middel gevonden om de stad veel meer dan normaal CO2 te bezorgen, dank zij de auto's die vruchteloos rondtoeren om de weg te vinden...)
En het is al zo gevaarlijk om in het weekend in onze regio rond te rijden... In de jagerij kwam weer eens een zootje ongeregelde wielerdinges van achter de bocht... Bijna prijs. Gelukkig zijn mijn remmen goed. Maar moeten die oelewappers echt zo nodig héél de baan in beslag nemen ???? Waar blijven de politieagenten ????

In de terugkeer naar huis kon ik mij verheugen in twee (2 !!!) van die wielscharrelaars die aan twee man voldoende hadden om alle verkeer op te houden. Mijn bloeddruk is weer ontregeld.

Gelukkig is het een hemels weer !!! Maar fris... Nu ja, misschien is dat eigenlijk een meer logische temperatuur voor de tijd van het jaar, want de voorbije maand was het echt warm, bijna zomers.

Nu is het in de schaduw helemaal niet warm, eerder wat kil, we zijn al veel te snel gewoon geworden aan die zalige zomertemperaturen. Je moet ook eens kijken naar de natuur, hoe alle planten al een heel stuk verder gezet zijn dan normaliter. Bloemen die nu moeten bloeien zijn in veel gevallen al uitgebloeid. Wij hebben bv geen meiklokjes meer, ze zijn al weer weg.

Oh ja, voor ik het vergeet, er zullen een paar dagen lang geen blogjes zijn, Anny en ik gaan eens mee op uitstap met de gepensioneerden van mijn werk. We gaan het ongetwijfeld gezond houden, want we zitten in Spa. ( let op, niet in SPa, want dat is iets heel anders. Die mannen hebben vandaag hunne hoogdag, en overal houden hun kopstukken ronkende speeches en leggen alle schuld voor alles wat misgaat bij de anderen.) (Dat doen alle partijen, ieder partij denkt van zichzelf dat zij alleen zaligmakend zijn, en zonder zonden. )
Dat doet er me aan denken, onze vorige paus wordt nu al zalig verklaard... Beetje rap, maar ja, het is dan ook het hoofd van de kerk, van de Vaticaanse staat, en dus een politieker en dus wellicht ook alleenzaligmakend.... Ik herinner me van hem heel wat goeie dingen, maar ook een deel dingen waar ik het helemaal niet eens ben, en waarvan ik zelfs grote vragen heb of je met zo'n standpunten wel zalig kunt worden. Ja dus. De huidige paus zegt het. 't Zal dus wel waar zijn zeker ?
Maar ja, hij is dus ook het hoofd van de staat...
en aan die mannen twijfel ik altijd een beetje.
Dat zal te wijten zijn aan mijn roots... Ik ben geworteld in Belgische bodem, en daar hebben we meer ministers dan andere staten. Dat is waarschijnlijk om dat ze het vele werk niet goed aankunnen en dus het werk verdelen...
Oh  Dierbaar België ...

Tot de volgende (dus over een paar dagen ! Veerle zal weer hier tijdelijk haar intrek nemen...)
Enhanced by Zemanta

2 opmerkingen:

Tiens Mevissen zei

Toon en Annie,

Geniet van jullie reis!!!!!!!

Groetjes,
Limburgse muulkes,

Tiens

een beetje zoet, een beetje zuur zei

Bedankt ! We gaan eens proberen alle zorgen een paar dagen thuis te laten... 't Zal deugd doen !
Groetjes van ons bei !