zaterdag, april 30, 2011

Leupegem - rommelmarkt

Ganesh festival in IndiaImage via WikipediaOef, we zijn weer thuis... Het was heerlijk slenteren langs de kraampjes, in het milde zonnetje en het frisse windje. (Alles met verkleinwoorden, om de liefelijkheid ervan te beklemtonen!)
Anny vond het batterijtje voor haar klokje, we vonden een ceedeetje en en zelfs een plantje voor in de tuin.
Niks speciaals, maar toch leuk om te doen. Nu ja, we zagen wel een prachtige Ganesha, maar het was in een soort kunststof, en dan vond ik de prijs wel wat te hoog. Dus niet mee genomen, we vinden ooit wel eentje die ons helemaal bevalt. Ik heb tijd. En zo blijft het rommelmarkten leuk, er is steeds een vaag doel.
Maar het leukste, dat zijn de mensen... Heel wat van de kramers kennen ons al, en in Leupegem kennen we ook al wat mensen... Maar zelfs onbekenden zijn soms leuk.
Aan een kraam stond een kartonnen doos vol met papieren vlaggetjes met daar op "Oudenaarde -rood hartje- de Ronde"  Anny vroeg wat plagend "Moet je geen vlaggetjes hebben voor de Ronde (Van Vlaanderen) ?" waarop ik: "Nee, dank u, ik heb al genoeg wielerterroristen gezien voor meerdere levens !" Een ons onbekende man haakte daar meteen op in, en begon te foeteren op die wielerterroristen (het woord mag rustig opgenomen worden in de Dikke van Dale, het wordt algemeen gebruikt!)... Op den duur ben ik voort gestapt, want de man had blijkbaar een nog veel grotere hekel aan die soort op wielen voortbewegende mensjes dan ik zelf (Hoe is het mogelijk ?)... En daar bleef het niet bij, er waren met een een deel mensen die knikten vol overtuiging en vol steun, en zelfs enkelen die er op inhaakten en ook foeterden op die kl... ... Blijkbaar komt er stillekens aan een reactie vanuit de anders zo stilzwijgende meerderheid !
Op TV hoorden wij dat in Dendermonde er zelfs een nieuw politiereglement komt om die mannen wat af te remmen...

Och, ik heb niets tegen die mensen, noch tegen hun hobby, als ze maar ook eens wilden oog hebben voor de rest van de bevolking, en mochten ze het niet normaal gaan beginnen vinden om hele gemeenten te gijzelen in hun eigen woning ! Je kunt echt bijna niet meer buiten als die Wielerdinges hier dunnetjes de Ronde gaan rijden. Ne mens zou op den duur aandeelhouder worden in een bedrijf van duimspijkers ...

Toen even later een paar wielertoeristen door de rommelmarkt reden, klonk waarempel al wat gemor op, ook al waren het er maar twee...

Dames en heren van Het Nieuwsblad, je zou best beginnen rekening te houden met de stem van Het Volk, je zou heel wat lezers kunnen verliezen.

Héhé, weet je ik voel me plots heel wat minder eenzaam in de strijd...
Wie weet, krijgen we wat meer controle en toezicht op de wielertoeristen, en als dat geregeld is, een controle op het nut en de werkkracht van de politici... Weet je, ons landje wordt nog heerlijk om in te leven !

tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: