donderdag, april 28, 2011

Gouden regen-druppels

Natty Wallpaper - Aubergine SeaImage by kirby.wa via FlickrIedereen kent wel de prachtige bloemen van Blauweregen en Goudenregen, maar wat nu uit de hemel valt aan water is zijn echt goud! De grond is kurkdroog...
De maïs recht voor mijn raam zie je als het ware groeien (eindelijk). En voor de eerste keer ga ik mijn aangeplante bloemen eens geen water moeten geven (Enfin, het was eigenlijk Anny die dat deed...).
Je ziet ook plots weer de kleur der dingen, want alles was bedekt met een fijn laagje bruingeel stof. De wereld lijkt plots wel gewassen.
Mijn enige vrees is dat het weer echt Belgisch weer zou worden, en dat het goede weer voor een lange tijd weer zoek zou zijn...
Maar des al niettemin, de regen doet nu deugd.

Volgens de officiële melding zou vandaag de nieuwe Ubuntu versie 11.04 moeten ter beschikking staan, maar ik zie nog niets. Wellicht pas vanavond of morgen. Ik denk dat de reden de vertaling is, of anders is er misschien ook wel sprake van enig tijdsverschil ? In ieder geval, ik ben benieuwd naar "Natty Narwahl" zoals het ding nu genaamd is.

Het meest heerlijke aan Linux is wel het feit dat je niet alleen quasi alles gratis ter beschikking hebt, maar vooral ook de vrijheid hebt om je manier van werken zelf in te richten. Ubuntu biedt je een degelijke basis, waarin zowat alle nodige componenten aanwezig zijn, maar dat is geen verplichting. Naast de aangeboden software krijg je er duizenden andere ter beschikking. De mogelijkheden zijn bijna onuitputtelijk ! Ik weet echt niet waarom niet iedereen voor Linux kiest (er zijn legio keuzes binnen Linux)... En ik weet nog veel minder hoe een systeem zoals Windows en Apple aan al die cliënten komt. Mochten de onderwijsinstellingen hun lessen geven met gebruikmaking van Linux, zodat iedereen vertrouwd raakt met het systeem, dan zou het wellicht zeer snel veranderen, maar nu blijft voor heel veel mensen Linux een vreemd iets, een bijna buitenaards wezen... Maar ik zie dat de leerkrachten aan de leerlingen verplichten om Words aan te kopen (Via de school is dat iets goedkoper !!???), terwijl Libreoffice een zeer degelijk en gratis alternatief biedt. Ik ga maar vriendelijk zijn en veronderstellen dat de leerkrachten en/of de school dit niet doen om een percentje te beuren?

Och, ergens blijf ik sporen dragen van mijn verleden als vakbondsmens, en opteer ik steeds voor een systeem dat ter beschikking staat van iedereen, ook van de minder koopkrachtigen. Jammer dat de providers nog steeds duur zijn ! Als men momenteel poogt goedkope computers ter beschikking te stellen van de mensen (dus ook in de lageloonlanden) is dat nog steeds slechts een gedeeltelijke stap in de goede richting, daar de provider die je nodig hebt om op internet te geraken, helemaal niet goedkoop is. Ergens zou men dus moeten het internet vrij ter beschikking te doen stellen, als een soort voorziening voor iedereen. Maar je ziet wat er dan gebeurt in de landen waar een opstand is, daar zijn plots alle verbindingen weg... Dus de staat is ook al geen zekerheid! ( Van de waarde van een regering weten wij Belgen alles...)

Nu ja, internet is natuurlijk ook niet alles, en al helemaal geen "evangelie"... Er zit ook heel wat kwaad en vuil in, maar dat is zo met alles wat des mensen is.... Het lijkt wel of het voor de mensheid onmogelijk is om eens integraal goed te zijn. Het ergste vind ik nog dat kwaad momenteel onder "vrijheid" staat gerangschikt. En misdaden horen bij zieke mensen. (Kun je het hen dan echt kwalijk nemen dat ze enkele tientallen mensen omver knallen, dat is hun ziekte, daar hebben ze toch geen schuld aan???)
Voor mij kan het misschien wel zijn dat er iets in het DNA zit dat de ene mens meer "geschikt" maakt voor misdaad dan de ander, maar het is en blijft nog steeds een vrije keuze. Misdaad is geen griepje.

Al die dingen maken dat wij kinderen moeten (proberen) op te voeden tot mensen die in de maatschappij passen, en samenleven aan kunnen. Dat is op zich al een hele opdracht, en TV en andere media zijn echt niet bezig met je daar in te helpen, wel in tegendeel. Je moet tegenwoordig al heel goed zoeken om iets te zien, te horen of te lezen wat niet gerelateerd is aan seks en/of geweld.

Maar ik ben weer aan het zagen (Het feit dat wij hier echt geconfronteerd worden met dergelijke uitwassen is daar niet vreemd aan !!).

Trek het je niet aan, probeer er maar het beste van te maken voor jezelf, je gezin, je kinderen. Daar heb je al een dagtaak aan, en je moet nog gaan werken ook.

tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: