zondag, april 10, 2011

de tuin

Hydrangea (Hortensia), Bretagne, FranceImage by Pingu1963 via FlickrVoor ik het vergeet te melden: morgen is er wellicht geen blog... moeder en ik gaan er een dagje op uit... Als ik al zou bloggen, zal het dus héél laat zijn... Dus, zus, nee, ik ben niet ziek.

Ik ga dringend eens moeten beginnen aan het tuinierswerk... Wat de pippo's op de radio ook vertellen, mijn hortensia's moeten dringend gekuist worden, de nieuwe bloemknoppen staan er al ik, en de oude zijn nog niet verwijderd. Straks kan ik niet meer bij de stengels van de oude vuile bloemen om de nieuwe plaats te geven. Ook op aan de achtertuin moet een en ander gebeuren, mijn brousse wordt te brousse-achtig, straks moet ik sluipwegen gaan bewandelen om mijn kippen nog terug te vinden. Waarom groeien al die dingen ook zo vlug ? Ik weet wel, we zitten hier in het vruchtbaarste deel van ons belgiekske, maar van mij mogen sommige dingen best wat minder enthousiast gaan woekeren!
Ik heb daar een klimroos staan, die na al het klimwerk besloten heeft om ook maar eens weer te gaan afdalen, en die zwiert nu met zijn doornige takken over mijn tuinwegel. En geloof maar de briefjes niet die de tuinders aan je plantjes hangen ! Zo heb ik hier een klimmer die maar 3 meter hoog wordt, maar al minstens zeven meter langer is geworden. Hij staat momenteel te bloeien en te geuren dat het te ruiken is tot binnen.
Gisteren was het hier ook een lekker geurtje... Voor de deur hebben ze enkele duizenden liter beer (aal) over het veld gegoten. Tegenwoordig wordt dat in de grond in gespoten, en zou je minder last hebben van de stank. Ja dag Jan, beer stinkt sowieso, ook al spuiten ze het in de bodem in. Wellicht is de grond voor mijn deur druk bezig boeren te helpen om het mestactieplan wat evenwichtiger te maken, maar van mij mogen ze de beer gerust thuis houden, ze hoeven het niet zo nodig hier voor mijn deur te brengen.
Bij het terugkeren van de rommelmarkt nog vlug eens de winkel binnengegaan, de Delhaize in Schorisse. Ik zag een stokbrood staan, en besloot dat maar mee te nemen... Aan de kassa zag het oplettende meisje van dienst dat het stokbroodje 3.99 euro kostte... Dat kan niet, dus besloot ze het nog eens te proberen.... 3.99 (samen al 7.98 !). Nee, dat kon niet juist zijn. Dus de Chef er bij geroepen.... de chef: "Nee, dat kan niet, doe het nog eens...3.99 er bij. De chef gaan kijken naar de stand om de prijs te weten. Nieuwe prijs ingebracht, en de code nog eens bekeken. "Lijkt pertang juust!" "Probeer nog eens."  +3.99.... dan al de foute bedragen annuleren, en nakijken of ze wel allemaal weg zijn... Enfin, nog eens terug gekeken naar de lange file aan de kassa en dan naar huis met een stokbroodje...
Ik kan zeker niet klagen over de inzet van dat vriendelijke meisje, maar waarom ze de barcode zo nodig keer op keer op keer moesten uittesten???
Nu ja, zo blijft het werk in het land, en geef toe, het voorbeeld dat we momenteel krijgen van de leiders van dit apenlandje...
Hoe meer zij leiden, des te meer wij lijden.
Weet je wat, als ze uiteindelijk toch nog besluiten over te gaan tot herkiezing, dan schrijf ik met dat heerlijke rode potlood over gans de kiesbrief dat ze mijn stem van vorig jaar nog ongebruikt in de kast hebben liggen...
de idioten

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: