dinsdag, april 26, 2011

BBQ !

ubuntu wineImage by xamanu via FlickrEergisteren geen rommelmarkt gedaan, veel te veel pijn! Mijn pillen meteen weer op maximumdosis gezet, en gisteren ging het gelukkig al weer beter. Gelukkig maar, want wij waren gevraagd bij Bart voor een lekkere barbecue...
We zijn zelfs eerst nog naar de Rommelmarkt geweest in Hofstade (Aalst), een leuk marktje. Ik vond er een reuze-cadeau voor mijn oudste zus! Twee boeken met de prentjes van chocolade Côte d'Or over folklore. Het ene boekwerk dateert uit 1940 en het andere uit 1950. Oude dinges dus...
Normaal gaan die dingen tamelijk duur, maar soms, heel soms kun je een koopje doen...
En dan naar Bart, onze benen onder tafel steken...
Het was héél lekker (te lekker, ik heb te veel gevreten ! ('s Avonds alleen een appeltje gegeten omwille van mijn pillen (mag niet op een lege maag))).
Ook de sfeer was heerlijk. Het klinkt gek, maar het is heerlijk om zo eens een samen te zitten met kinderen en kleinkinderen !
... Pauze.... (ik moet een kleindochter naar school voeren!)...

Zo, terug van weggeweest.
(gek dat ik dat er bij opschrijf, precies of jullie merken die pauze op  in de schrijfstijl !)
Eric (Erik ?) Van Rompuy weet niet meer wat ze eigenlijk aan het doen zijn in de politiek. Hij is zelf een politieker, dus is het normaal dat hij dat niet weet, politici lijken nooit te weten wat ze aan het doen zijn. Hij wijst er de andere partijen op dat het laten passeren van het zomerreces wel eens negatief zou kunnen uitspelen voor de partijen die nu denken profijt te doen met de impasse... Weet hij zelfs niet dat de mensen de politiek kotsbeu zijn ? En dat ze ongetwijfeld de gevolgen zullen zien in de verkiezingen ? En wat zit hij daar te broebelen over een zomerreces ??? Ze zijn al een vol jaar in reces !! De oelewappers ! (die mannen moeten echt niet onder water zitten om te broebelen !!)

Heb jij ook al eens een blik geworpen op de komende nieuwe Ubuntu ? Nee, het wordt dit keer echt een heel nieuw iets, met die Unity ! Ik denk dat ik weer opnieuw ga moeten leren kwampjoeteren ! Naar men zegt (en aantoont), zou Ubuntu nu veel meer weg hebben van een Mac dan van een Windows... Het wordt dus echt aanpassen. Ik las er ook al heel wat commentaar over, gaande van "Brol !" tot "Heerlijk vernieuwend!" over "Er zitten nog wat haperingetjes in, maar het is nog maar een beta..."
Ik ga het jullie wel laten weten wat mijn ervaringen zijn, als ik nog mijn blog terugvind... Normaal komt de nieuwe Ubuntu er op 28 april, maar wellicht wordt dat in de praktijk 29 april, want dat ding komt uit Zuid Afrika... en moet hier eerst nog eens vertaald worden.
Ik ben heel erg benieuwd wat mijn ervaringen zullen zijn... Ik denk dat ik in het begin wel wat zal moeten zoeken, maar heel erg moeilijk zal dat ook wel niet zijn, want als het echt wat Mac-achtig is, dan zal dat wel loslopen. Al die mensen met een Apple werken er mee, dus zal ik het ook wel kunnen.

Deze namiddag gaan we vissen, bij Pepé in Wannegem. Vorige week zijn we eens naar het waterspaarbekken geweest... 't Was er geen vette, alleen Luc wist er één vis te verschalken, Marnic en ik zagen amper een vaag beetje... Bovendien liggen er verschrikkelijk veel stenen (of iets anders ?) in het water, en ik trok mijn lijn stuk ! (Eigenlijk mijn elastiek, ondertussen heb ik er dus een nieuwe elastiek moeten aan bevestigen...) Nu is het een periode warm geweest, en zal de vis hopelijk eindelijk weer echt in beweging zijn gekomen... Hoop doet leven, niewaar...

Maar het voornaamste feit van de voorbije dagen is en blijft de Bart-becue... Bart is een goede vleesbrader. En weet je wat, je zit daar dan heerlijk buiten in het zonnetje, met een glaasje sangria, terwijl je het vlees ruikt terwijl het ligt te roosteren... Honger is gegarandeerd ! Geen wonder dat een mens dan te veel eet. Bart kon bij zijn vlees nog een heerlijk glas wijn drinken, maar vermits ik met de wagen naar huis moest, ik heb dat maar niet gedaan... Voor mij telt niet alleen het feit dat het verboden is, maar bovendien vind ik het niet verantwoord om te rijden met een vlieg in je oog... Dus na de sangria in de voormiddag, geen alcohol meer !

Voila, dat zal het weer zijn voor vandaag... Niet veel soeps, maar ja, ik ben nog aan het nagenieten en ga seffens eens kijken naar de korenbloemplantjes die ik kreeg van Bart...

tot de volgende ? ( op de foto: Ubuntu, voor één keer: gebotteld...)




Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: