vrijdag, maart 11, 2011

De aarde beeft...

Tsunami HoaxImage by astanhope via FlickrNu is er weer een aardbeving en tsunami in Japan...
Het lijkt wel of de aarde op zijn geheel rommelt en bommelt in een soort stuiptrekkingen voor ...het einde ?
Als, ik zeg wel als, straks die immense vulkaan in Amerika (de krater alleen al, is zo groot als heel de provincie Oost Vlaanderen !) uitbarst, dan is het hek van de dam... Dan is de ramp zó groot, dat er een einde komt aan de wereld zoals wij die kennen.
Jarenlang zouden as in de hogere atmosfeer de zon versluieren, en de temperatuur op aarde drastisch doen dalen, en zitten wij weer in een ijstijd. Meer dan de helft van de Verenigde staten van Amerika zal verdwenen of verwoest zijn, en wellicht de andere helft onbewoonbaar...

Zijn er nu echt meer rampen dan vroeger? Of weten we het doodgewoon meer en eerder dan vroeger ? Ik weet het niet, maar ergens diep in mij zit een archaïsch stukje bijgeloof dat me doet vrezen voor de wraak van Moeder Aarde... Ze is nu lang genoeg misbruikt, mishandelt en beroofd, en barst eindelijk in woede uit, al haar moederlijke gevoelens verwerpend en haar eigen voortbrengselen vernietigend om uit die vernietiging, later, véél later, herboren te worden als een nieuwe Aarde...

Ooit was de aarde bevolkt met dinosaurussen die heel lang de wereld regeerden, tot plots een milieuramp, wellicht een neerstortende meteoriet, zoveel stof en as tot in de hoogste lagen van de atmosfeer slingerde, dat de zon de aarde amper nog kon bereiken. De dinosaurussen stierven uit. Staat ons dat ook te wachten? Of ben ik een doemdenker ? Om eerlijk te zijn, ik denk dat de mens niet zal verdwijnen, maar wel gedecimeerd zal worden. Eerst door de ramp en door het oprukkende ijs, en dan nog eens door de massale volksverhuizingen naar de iets warmere gebieden op aarde. (Met alle oorlogen van dien...)

Het lijkt mij dat de aarde geen herboren aarde zal zijn, maar hooguit iets minder getormenteerd zal worden door de mensheid, daar de mensheid in aantal fel geslonken zal zijn. Het wordt voor de mens een nieuwe start, maar niet vanuit een nulstand, maar eerder een doorstart, vanuit de kennis en de wetenschap van het verleden (ons heden).

Zou de mens dan eindelijk iets hebben bijgeleerd ? Ik vrees van niet, want de overblijvenden zullen de nakomelingen zijn van de sterksten, de survivers, degenen die de rest van de wereld overheersen. En vanuit een dergelijk genenbestand zal wellicht geen vredelievend volk ontstaan.

Nee, het mensdom zal wel steeds dom blijven, dank zij zijn verstand... ? Want ik kan me niet ontdoen van het idee dat ons verstand heel dikwijls de bron is van vernietiging... van de ellende die ons steeds weer en weer treft.

De wereld zou zo mooi kunnen zijn, zo goed voor iedereen... Maar wij vinden het nodig om macht te vergaren, nodig om anderen te onderdrukken, nodig om te vernietigen...in plaats van op te bouwen, te beminnen en te houden van...in plaats van te delen en samen te werken...
Lees ik vandaag dat twee Waals partijen de NVA er niet bij willen om de meerjarige begroting op te bouwen. De NVA heeft immers zichzelf uitgeschakeld stellen ze. Maar is dat de oplossing ? Is dat de deur naar de vorming van een nieuwe regering? Of wordt het onmogelijke nu nog wat moeilijker?
Voor mij is dit kleine feitje (want we zijn hier maar een piepklein landje) een symbool van de menselijke waanzin. Symbool van de zelfvernietiging van de mens door zijn idiote hunker naar macht.

Eis van je zelf, wat je eist van anderen... Deze woorden zijn wijs (aan Alexander de Grote toegeschreven...een heel slecht voorbeeld als het over warmhartigheid en liefde gaat)... Ergens zouden wij die woorden steeds voor ogen moeten houden, met nog een stukje er bij: ... en doe aan anderen wat je wilt dat zij jou aandoen.
Maar ja, die houding en macht... dat zijn tegengestelde dingen. Wij willen wel dat iedereen ons goed behandelt, voor ons werkt, voor ons dubbel plooit, maar alleen om dat zalige gevoel van macht te hebben. Het is zo moeilijk anderen boven je zelf te stellen.
En toch...
toch zou dat pas de wereld veranderen in een paradijs

En zeggen dat we dat weten en beseffen !
djudedju

Waarom is het dan zo moeilijk? Waarom dan steeds weer dat ik, ik , ik ....

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: