donderdag, februari 10, 2011

TV kijken op mijn PC...

Italy Earthquake - Livestation - Rai News 24Image by Majento via FlickrOch, we kennen allemaal wel die sites waar je wat plaatselijke zenders van een kleine honderd landen kunt bekijken, en waar je niet echt het gevoel hebt dat je TV-kijkt... Maar nu ontdekte ik - op dat wondere wereldwijde web van Internet, iets anders... Iets waar je wel degelijk TV kunt kijken op amper enkele honderden meer dan 5.000 zenders... Nee, ik heb ze niet allemaal bekeken, ga ik wellicht ook nooit doen, want ik ben niet zo'n TV-beest.
Maar de laatste tijd las ik her en der over Al Jahzeera als de ultieme nieuwsgaarder en -brenger over de toestand in Egypte... Maar ik kan alleen de post bekijken in het Arabisch, en sorry, daar versta ik de ballen van.... Maar nu kan ik kijken in diverse talen, waaronder het Engels, en dat snap ik dan plots weer wel.
Naar ik las kan ik zelfs een optie installeren waardoor ik telkens er een "wereldschokkend" nieuwsbericht is, ik op mijn peecee verwittigd word... Maar ik ga dat niet doen, want wellicht zijn de begrippen wereldschokkend Amerikaans en wereldschokkend nuchtere Vlaming net iets anders...
Maar je moet ook maar eens zoeken op Livestation.... Google maar eens, en ja, zelfs de lui van Windows kunnen het installeren voor noppes, gratis... Niet te geloven hé?
Ik las ondanks op een van de sociale netwerken waar ik mee verbonden ben, een discussie tussen een Linux-fanaat en een Microsoft-fanaat... Nee, ik heb niets bijgeleerd, want het ging hem niet eens over de programma's of zo, nee, de discussie begon als een reactie op het feit dat de Linux-fanaat een woord verkeerd had geschreven... hij schreef over Micro$oft.... En dat schoot de ander blijkbaar in het verkeerde keelgat. Ik heb zitten grinniken, ik vond het wel goed gevonden, jammer dat je niet in een heleboel van die kapitalistische bedrijven zo'n hint kun schrijven...

Gisteren heb ik met verontwaardiging het filmpje gezien van sharia4Belgium waarin ze dazen over de dood van Marie-Rose Morel... Schandalig ! Zoiets doe je niet ! Het mag dan al een "vijand" een tegenstrever zijn, dergelijke uitlatingen over de dood van een mens, dat hoort gewoon niet. Maar toen ik verder naar het nieuws keek, was ik op zijn minst nog wat kregeliger toen ik Filip de Winter van het Belang hoorde dazen dat hij de gelegenheid niet had gehad om de ruzie recht te zetten, en het nu, door haar dood jammer genoeg niet meer kon... Haar ziekte duurde ongeveer een jaar. De tijd niet gehad ? Bezig Baasje die Flup de Winter, van zo'n winter krijg ik het pas koud.

En ik zit met steeds meer uitstralingen in mijn been, en sinds kort ook verdomde pijn in mijn nek met uitstralingen naar mijn arm... net nu Anny daar zit te zitten (met haar been omhoog), of misschien net daardoor, door het feit dat ik nu koffie moet zetten en schotels wassen (Veerle is gaan werken)... Best dat we het dagelijkse middageten hier besteld krijgen van een lieve schone schoondochter...via een brave zoon die het hier komt leveren op weg naar zijn werk.

Vanmorgen had ik me toch wel overslapen zeker, en ons eten stond netjes voor de deur... Iemand zal hoognodig eens eieren moeten rapen, want ik kan er niet bij. Eten geven gaat nog net, ik zwier het eten netjes tot in de etensbak... en ik zag dat er nog steeds water in de drinkton staat... Ach, morgen moeten we naar de kliniek voor een nieuwe plaaster... Wie weet gaat het dan al weer iets beter.

Er is ook iets goed aan dat gebroken been ! Ik vermager er van.
djudedju

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

1 opmerking:

Henk zei

Hoi Toon,

Ik lees niet alle berichtjes van je. Daarom heb ik nog geen blijk van medeleven gegeven over je gebroken been. Heb het gewoon gemist. Mocht je weer eens een been breken, dan moet je me maar bellen. Is zeker door die verdraaide gladheid gekomen? Tja, ik kan me voorstellen dat je het helemaal hebt gehad met die De Winter.

In ieder geval sterkte. En dat natuurlijk ook voor Anny.

Ach, waren we maar niet alleen op internet buren.

Gr. Henk