zaterdag, februari 26, 2011

De omloop Het Nieuwsblad ?

Juan Antonio Flecha wins Omloop het Nieuwsblad...Image by Ride On! via FlickrHeel die koers is in mijn achting gedaald. Je weet dat ik koersminnend was, daar het voor ons, mensen van den boerenbuiten, een verzekering was dat alvast die wegen die door het peloton worden aangedaan, jaarlijks een herstelbeurtje krijgen... Maar wat doen ze nu ?
Wellicht in afspraak met de Stad Oudenaarde, verlaten ze nu "mijn" Keirestraat niet langs de Hoek, die er verschrikkelijk slecht bij ligt, maar ze slaan links af langs de Jagerij, waar het wegdek nog behoorlijk is. Gewoon, om de kosten van wegherstelling voor die paar duizend buitenlui te kunnen besparen. Zo moet de Hoek niet hersteld worden en mogen wij verder door de onmetelijk diepe putten dokkeren (nu ja, misschien zijn ze nog net meetbaar...).
En let op, om u duidelijk te maken dat het geen toeval is, maar opzet: ook het parcours van de Ronde Van Vlaanderen is op die manier opgesteld, ook dan laten ze de Hoek maar Hoek wezen. En wij maar dokkeren en onze vering riskeren.
Met wat geluk zul je dus deze namiddag op je TV-scherm Anny (met een poot in de mauve plaaster) en mezelf zien staan kijken naar die meute renners die onze deur passeren... en een paar honderd meter verder zul je ze zien links afslaan in plaats van rechtdoor te koersen over een herstelde Hoek !
Hopelijk zitten er weer geen sjagrijnige renners tussen die pogen ons van onze sokken te werpen met volle drinkflessen! (Vorig jaar kreeg ik er een tegen mij !) Want met Anny met één poot in de plaaster hebben we al genoeg!
Als je goed kijkt, zul je nog iets anders kunnen zien... Aan mijn deur staan er van die paaltjes om een hindernis aan te duiden, en daar hangen dan ook nog van die blauwe visnetachtige dingen aan om de mens te verhinderen dat hij of zij in de werken valt... Ik weet eerlijk gezegd niet wat die dingen daar nu nog hangen te hangen, want alles is sinds twee dagen netjes afgewerkt en hersteld. Ik mag er alleen nog niet over rijden, want de "stabilisé" moet nog verharden... Maar die dingen staan niet alleen aan mijn oprit, nee, ze staan ook nog aan de plaats waar ze ooit een put hebben gemaakt om de kabel te vernieuwen. Die put is toe. Wat staan die dingen daar nog ?
Ik vermoed dat het een typisch Belgisch verschijnsel betreft... Die dingen moeten wellicht opgehaald worden door een andere ploeg. Er wordt daar een bitter mopje over verteld in ons Absurdistan. Een ploeg arbeiders maakt om de twintig meter een putje van een halve meter op een halve meter en ongeveer een halve meter diep. Twintig meter daarachter komt een tweede ploeg die de putjes weer dempt. Bij navraag blijkt dat ze bomen aan het planten zijn. Bomen ??? Ja, maar die ploeg met de bomen kon die dag niet komen...
Ik hoorde ook eens vertellen dat een ploeg van Belgacom een lange sleuf aan het graven was, die daags nadien weer werd dichtgegooid... Ze waren draadloos internet aan het leggen. Let op, dat dergelijke moppen verteld kunnen worden, ligt aan het feit dat er op zijn minst een hele grote waarschijnlijkheidswaarde aan vast zit... (De politiek in ons land is heerlijk !)
Maar dus staan nu, deels nog op de rijweg, die ondingen aan mijn deur. Met andere woorden: we moeten zeker buiten gaan staan kijken naar de koers, want met een beetje geluk (sic) zien we de renners vallen over die zinloze paaltjes en netten. Geef toe, dat zou pas een buitenkansje zijn ! Want naar de koers kijken is anders een zeer ondankbaar iets ! Je moet er al een tijdje voordien gaan staan om zeker te zijn dat je vooraan kunt staan, en dan zoeven die coureurs je voorbij aan een snelheid die maakt dat je al heel veel geluk moet hebben om er eentje in die meute te herkennen... Mochten ze nu voor mijn deur eens zo vriendelijk zijn te willen vallen, dan zouden we ze voor één keer eens goed kunnen bekijken... En hopelijk doen ze zich daarbij dan geen pijn, want ik wens ze uiteraard het beste toe, zoals een zachte valpartij.
Nee, natuurlijk meen ik dat niet... Ik ben alleen pisnijdig dat ik nu nog steeds met die paaltjes en netten zit opgescheept. Enfin, maandag zet ik ze aan de kant, want dan is de tijd voorbij om de "stabilisé" te harden, en kan ik eindelijk weer op een normale manier op- en afrijden, want nu is mijn oprit maar heel smallekens.

Zwalm is dit jaar Dorp Van De Ronde, en de fusiegemeenten in Zwalm zijn druk in de weer om dat feit merkbaar te maken voor al wie er passeert... Vorig jaar was het Zwalm die zo erg van zijn oren maakte over al het zwerfvuil dat er was na de passage van De Ronde voor coureurs en voor "wielerterroristen"... Wellicht om hen te doen zwijgen is Zwalm nu "Dorp van de Ronde" ? Ik zit nu te wachten wat Tuybens (de burgervader van Zwalm in een van zijn vele functies) zal weten te vertellen na de passage dit jaar... Wedden dat hij zwijgt in alle talen ??? Vader Cats zei het al: "Omwille van het smeer, likt de kat de kandeleer".

Och, ze doen maar... Weet je wat ? Ik ben niet de enige die zich zit ongelukkig te maken over de staat van onze wegen, maar ik heb tenminste mijn blog om me af te reageren... Moet ik me niet meer ECHT kwaad maken op die politici van 't stad. Djudedju.

En weet je wat ? Mijn papegaai gaat nu weer enkele maanden een nieuw (nu ja, jaarlijks terugkerend) geluid produceren: hij gaat regelmatig uit volle borst schreeuwen: "Rodaaaanieja !"
(Ik schrijf het opzettelijk verkeerd om geen onbetaalde reclame te maken)
djudedju

tot na de koers ?
Enhanced by Zemanta

4 opmerkingen:

Tiens Mevissen zei

Heb jij echt een papegaai?????????????????

een beetje zoet, een beetje zuur zei

Ja hoor, en ooit floot hij inderdaad op de toonaard van Rodania... Maar ik heb het hem al een hele tijd niet meer horen doen. Wat hij wel nog doet is roepen op onze hond, die al een tijdje wijlen is...

Tiens Mevissen zei

Ik heb heel goed op TV naar de wielerkoers gekeken.
Geen Annie met roze plaaster te bespeuren en ook jouw lange baard nergens gezien................
Jullie waren net even binnen om een koffieke te pakken toen de cameraman langs kwam??????

Over je papegaai bericht ik je per gewone mail.

Muulkes,

eerlijk delen met Annie,


Tiens

een beetje zoet, een beetje zuur zei

En toch stonden we er, en ik hoorde van Frederik dat hij mij had zien staan...Anny niet, die stond blijkbaar vanuit het standpunt van de camera achter mij verscholen... En de drinkbus vloog dit keer niet tegen mij, maar onder het wiel van een andere renner, het scheelde dus niet veel, of ik zag toch nog een "tuimelperte'....