donderdag, januari 13, 2011

Daar kwamen drie koningen met een program',

Uitreiking zesde Romulus-prijs door Bart de WeverImage by CarolienC via FlickrDaar de geschiedenis het gekke kenmerk heeft steeds weer in herhaling te vallen, verwondert het mij geen zier dat we nu weer een triumviraat zien opduiken in onze Vaderlandsche Geschiedenisse...
Of zijn het de drie wijzen?
En krijgen wij dan, als het kindje Jezus gekke onnuttige geschenken ?
Wie geeft er nu aan een pasgeboren kind goud, wierook en mirre? De twee laatste voorwerpen vallen onder de geurstoffen en waren misschien bedoeld voor de koninklijke neuzen van de wijzen die niet goed tegen de stallucht konden?

Maar de terugkeer van drie wijzen of een triumviraat zou bij hen zelf de alarmklok moeten doen luiden !

Kijk de bijbel maar eens na, na die korte vermelding van die drie vreemde bezoekers verdwijnen ze spoorloos en er is geen mens die nog weet waar ze heen zijn. Verdwenen, weg, disparu, verschwunden...
Bij het triumviraat ging het nog slechter, eerst werden er twee van vermoord, opdat er maar één Caesar zou kunnen zijn, en die is op zijn beurt ook gedood omdat hij een beetje te dictatoriaal werd.

Met andere woorden, het kunnen dus in ieder geval geen drie wijzen zijn, anders zouden ze weten dat hun lot zeer, zeeeer onzeker is, en dus blijft alleen een herhaling over van het triumviraat, drie bietekwieten met één ambitie: de macht in eigen handen nemen.

Met alle voorspelbare gevolgen vandien.

De hamvraag is dan natuurlijk: Wie wordt de nieuwe (zeer tijdelijke) Caesar ?

Laten we hun kansen eens inschatten...
1) Di Rupo: persoonlijk geef ik hem weinig kans, hij vertoont een zeker gebrek aan mannelijkheid.
2) Vande Lanotte: is een serieuze kanshebber, was eertijds sportman, en er blijft altijd wel iets hangen van de oude conditie.
3) De Wever: Waarschijnlijk de grootste kanshebber, is geoefend in het gewichtsheffen, zwaait heel regelmatig met grote porties frieten in het rond. Bovendien is hij door zijn gewicht op zijn minst letterlijk onverzettelijk. (Verzet zo'n blok maar eens!) Bovendien hoeft hij eigenlijk geen echt geweld te gebruiken, als hij zich kan laten vallen op een van zijn opponenten, dan is die hopeloos verloren.

Natuurlijk kunnen de drie bietekwieten ook de geschiedenis kennen en gelezen hebben over die drie gebroeders, waarvan de laatste overblijvende de drie vijanden wist uit te schakelen, door hard weg te lopen, en gebruik makend van het feit dat hij de vijanden dan één voor één kon te pakken nemen terwijl ze amechtig achter asem stonden te snakken. (Hoe noemden die drie broers ook weer ??? Ik word oud !)

Kortom, wie er Caesar wordt is de uiteindelijke vraag, maar dat er politieke lijken gaan vallen, dat lijkt wel zeker.

Nu kan ik een wreedaard lijken, maar hoe meer politieke lijken er vallen, hoe beter ik me voel. Ik ben immers nog uit die tijd dat we appelen op zolder bewaarden voor heel de wintertijd, en daar moesten we ook de rotte uithalen en weggooien. Niet dat ik een politieker wil vergelijken met een lekkere appel, alleen met het ...

Stel nu dat de drie toch tot een vergelijk komen... Weet jij dan de oplossing ?
Ik wel.
Althans voor een gedeelte, een kostbaar gedeelte...
Ze zullen om iedereen te "paaien " aal alle deelnemende partijen met milde handen ministerpostjes en staatssecretariaten cadeau doen, zodat ons land nog veel meer dan de huidige 55 ministers zal tellen.
Zo worden ongeschoolden ook aan het werk gezet.
In ieder ministerie moeten er dan een deel partijgenoten een djobke krijgen, en daarnaast moeten ze (eindelijk!) ook een paar bekwame mensen aanwerven, die het echte werk gaan moeten doen, ondanks het feit dat ze telkens gaan beknot worden door partijreglementjes en faveurkes voor de kiezers.
Kortom, ons land zal weer geregeerd worden...

djudedju.

Weet je, als ik dat allemaal zie gebeuren, dan vind ik het huidige druilerige duistere donkere natte kille weer nog zo mooi als een stralende lentedag.
Je ziet alles heeft zijn voordelen, dergelijke staatszaken doen je al de rest als veel beter en veel schoner aanvaarden.

tommetoch

Kunnen we de politici van dit moment niet opzetten, zodat op zijn minst de toekomende generaties duidelijk kunnen zien waar ze voor moeten opletten ?????

tot de volgende ?

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: