zondag, januari 23, 2011

Betogen voor een regering ?

Koning Albert bezoekt Voka LimburgImage via WikipediaDe homo belgicus is het zat.
Hij gaat betogen tegen het uitblijven van een regering.
Beetje gek...?
Kijk, ik heb alle begrip voor het feit dat de mens het beu is, maar eigenlijk zouden wij moeten betogen tegen die bietekwieten die steeds het laken naar hun kant pogen te trekken, en zouden we dergelijke onverantwoordelijken gewoon moeten aan de kant schuiven. Als er iemand is die verdient afgedankt te worden wegens zwaarwichtige redenen, werkweigering, negativisme en ga zo maar een eindje door, dan zijn het de huidige politici.
Oh ja, ik heb diefstal vergeten, want wat ze nu doen is de man in de straat bestelen, want hun gehakketak kost ons handenvol geld.
Dus wel betogen, maar om ze gewoon weg te krijgen, betogen is vreedzaam, maar de volgende stap zou dat wel eens niet kunnen zijn.
Wordt Brussel dan een tweede Tunis?

Zelfs op de rommelmarkt hoor je dat de mensen het moe zijn, vroeger zou er voor dat snertweer gezeverd worden, nu hoor je ze over die luieriken in Brussel (sic).

Ik ga niet, en niet alleen omdat ik het stappen niet meer aan kan, maar omdat mijn onmacht te veel woede geeft... en mocht ik per toeval een van die oelewappers zien, ik ben in staat meteen Tunis naar hier te plaatsen. Ik kan er gewoon niet tegen dat men de mensen zo bedriegt, voor de gek houdt, en dan nog steeds een verklaring geeft om de schuld van de anderen aan te tonen. Ze hebben gewoonlijk ook nog 300 % gelijk, maar ze vergeten hun eigen schuld er bij te zeggen.

Gisteren zat ik hier met een Waalse vriend... Gek, maar we vertellen eigenlijk net hetzelfde. Hij is zelfs akkoord dat het niet kan blijven duren dat Vlaanderen maar geld afschuift, maar net zoals ik, zegt hij ook dat het niet haalbaar is om die kraan in één klap dicht te draaien. Je kunt iemand die gewoon is om op die inkomsten te rekenen, die aankopen heeft gedaan in functie van dat inkomen, nu niet plots droog leggen.
Wat BHV betreft zeggen we beiden dat de wet er is, en dat ze die gewoon moeten toepassen.
Er is dus geen verschil, geen ruzie, geen getwist tussen de Vlamingen en de Walen, toch niet bij de gewone nuchtere weldenkende mensen...

Och, ik ga me er niet verder meer over druk maken, het is veel leuker dat we gisteren een gezellige babbel hadden, over van alles en nog wat, en dat de politiek niet meer dan een tien minuutjes in beslag nam, want we denken praktisch op de zelfde wijze.

Wel ik heb geleerd dat ik Luc (courgette) eens op de rooster moet leggen ! Hij heeft me niet verteld over het arbeidsgeschil dat er daar geweest is... djudedju, Luc, dat is niet schoon van u, zulle !

Het is maar een mottig weer, alles behalve ZON-dag...
En weet je wat, er zijn al weer wielerterroristen die te voorschijn kruipen. Wellicht door de paar warmere dagen dat ze weer uitzwermen... In trosselkes de wegen versperrend. tommetoch.

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: