woensdag, januari 19, 2011

belspelletjes

BewakingscameraImage via WikipediaNee, ik heb er nooit aan deelgenomen, integendeel, na het een vijftal minuten beschouwd te hebben, heb ik gezapt naar een post waar iets minder infantiels aan de hand was...
Nu en dan zag ik nog eens een flard van die ondingen, als ik een programma wilde bekijken dat net na die idiote belspelletjes kwam, en die (natuurlijk) niet op de stipte tijd begon.
Bij die gelegenheid zag ik ooit eens dat ze moesten automerken raden, en helemaal op het einde toonden ze dan de antwoorden...Er zaten auto's tussen die misschien ergens in Verweggistan gefabriceerd werden, maar ik had er in ieder geval nog nooit ofte nooit van gehoord !
Iets wat mijn weerzin voor die ondingen alleen deed toenemen.
Anderzijds had ik ergens wat bewondering voor de presentatoren van die brol. Je moet het maar eens doen, onzinnige spelletjes aaneen praten, en net doen of wat je daar staat te broebelen van staatsbelang is. Moet je toch maar kunnen. Nu VTM zijn belspelletjes stopzet, ligt daar een reuzenkans voor de politieke partijen !!!! Grijp je kans jongens, er komen daar enkele elementen vrij voor de arbeidsmarkt, die het broebelen al volmaakt beheersen, je hoeft ze alleen nog wat politiek jargon aan te leren, en je hebt perfect pratende nietszeggende woordvoerders voor je parlementje !

Maar nu horen we dat het niet alleen een onzinnig spel was, maar dat er ook misleidende truukjes gebruikt werden, om zoveel mogelijk geld binnen te rijven van argeloze bellers. Argeloos??? Ik durf het niet te schrijven, maar ik vind dat die bellers iets ergers zijn dan argeloos!

Nu ja, het is gokken, en er zijn legio mensen die daar in trappen. Ieder weldenkend mens weet dat er altijd maar één winnaar is bij loterijen en kansspelen: de inrichter. En toch speelt bijna iedereen wel eens op de Lotto en dergelijke. En ergens doen wij aan die sfeer duchtig mee, want als organisatie die grotendeels zichzelf moet bedruipen, richten wij ieder jaar wel een tombola of een bingo in, om geld in het laatje te krijgen. Er is een verschil, bij ons heeft iedereen prijs (of een prijsjejeje) en iedereen weet dat en ziet dat er geen reuzendingen te winnen zijn, en iedereen weet dat het maar één doel heeft, geld binnenrijven om de organisatie in leven te houden, organisatie waar zij op dat moment een van de activiteiten mee maken... Dus al bij al kun je stellen dat ze eigenlijk betalen voor wat ze deze eigenste namiddag gratis krijgen. Maar ze betalen op een wat aangenamere manier, en ze krijgen er nog een prijsje boven op... Dus is iedereen content, en is het doel op een leuke manier bereikt...Maar toch bespelen we ook mede dat idiote spelletje van de kansspelen... ook al is het bij ons niet om zelf gewin te hebben, maar om verder te kunnen werken ten dienste van onze ledengemeenschap.

Maar nu grijpt dus "de staat" in, nog niet meteen met een verbod, maar meteen stopt de grootste organisator (of is er nog een grotere op het scherm te vinden? Ik heb geen idee...) stopt dus een van de grote inrichters meteen, er eigenlijk mee bekennend dat er inderdaad iets loos is met die dingen.

Maar ik maak me daar nog een andere bedenking bij... "Het beleid" treedt op...
Eigenlijk zien we dat steeds meer en meer dat de regering de mens beschermt tegen zijn eigen stommiteiten, of tegen wat de staat stom vindt. Ik vind dat betuttelend. Tegenwoordig worden ons steeds meer en meer dingen door de strot geduwd, onder de mom "beschermend" te zijn voor het "welzijn" van de burger. Ik lig al wakker van dat woord burger( doet mij denken aan blauwe konijnen), en zeker van dat betuttelen. We worden op straten en pleinen gefilmd, men volgt ons via onze GSM, we zijn makkelijk opspoorbaar via onze betalingen met de kaart, en ga zo maar door. In onze identiteitskaart zit een chip, en wie weet - als man in de straat- wat daar allemaal mee te lezen is over je eigen zichzelven ? Men is bezig met de verre voorbereiding om ook al je medische gegevens te verzamelen en dat op een virtueel dossier te zetten, zodat je dokter dat kan raadplegen, en weet wat je voorgeschiedenis is, wat je toestand is, je allergieën en noem maar op... Allemaal voor je welzijn, om je veel vlugger te kunnen helpen als het nodig is... Tot de bedrijfarts dit lezen kan, en als inside informatie beschouwd voor je werkgever... Wie kan me waarborgen dat dit nooit kan gebeuren???

Nee, weet je, we worden aan de ene kant doodgemept met al onze rechten op privacy, en aan de andere kant weet men bijna van uur tot uur wat we aan het doen zijn... Rare democratie. Oh ja, het is waar wij wonen in het "vrije" Westen... In China, daar zijn ze niet vrij, wij wel... allee, toch in naam...

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: