vrijdag, december 24, 2010

Ik ben in de wolken...

Jolicloud operating system screenshotImage via WikipediaIk weet niet met welke browser jij werkt, maar ik werk al een hele tijd met Chrome (van Google, dezelfde van de Chrome OS waar ik het gisteren over had). Chrome is anders dan alle andere browsers, al hebben de laatste tijd heel wat concurrenten over het muurtje gekeken en ook stappen gezet naar dat ultra-snelle van Chrome. (Onder meer Internet Explorer 9 van Microsoft deed zoiets).
Maar ook Chrome kijkt over het legendarische muurtje, en waar Firefox zijn add-ons heeft, handige uitbreidingen voor je browser, voerde Chrome dat ook in, met zijn extensions... (Nu vind je dit bij bijna alle browsers!!! (met dank aan firefox ?))....
Maar sinds een tijd heb je bij Chrome ook nog Google Webstore... een heel handig ding! Misschien kun je het ook gebruiken bij andere browsers dan Chrome, maar dat weet ik niet. De Webstore schrikte mij in eerste instantie wat af door zijn naam, want store is winkel, en in winkels moet je betalen... Maar geen schrik, in de Webstore zitten er wel enkele items die te betalen zijn, maar het overgrote merendeel is gratis... en is erg interessant !Ik heb al een en ander geïnstalleerd, en dat is allemaal in the Clouds. Dat kun je makkelijk merken aan het feit dat het installeren in een oogwenk is gebeurd. Ook bij "grote" programma's.
Zo heb ik onder meer Jolicloud geïnstalleerd... en heb dus nu een computer in mijne computer zitten... Want inderdaad, Jolicloud is zoiets als Chrome OS, een Operating System, waarmee je dus volledig, voor alles in the Clouds gaat werken... Precies zoals ik je gisteren beschreef...
Het werkt als een fluitje van een cent, heel snel en het bied een brede waaier van programma's aan.

Dat het goed werkt was iets wat me niet verwonderd, want naar ik ooit las, is Jolicloud gebaseerd op... Ubuntu... 't Kan dus niet anders dan goed zijn hé !

Nu heb ik gisteren alleen maar een beetje zitten kijken op dat systeem, dus ik kan nog niet echt oordelen over de werkelijke efficiëntie, maar als er speciale dingen te melden zijn, dan hou ik je op de hoogte... Nu kun je wel her en der lezen op internet dat Jolicloud vooral gebruikt wordt op...netbooks, precies zoals Chrome Os ook zijn ding uit test op netbooks. Netbooks zijn immers gewoonlijk niet zo erg "zwaar", en kunnen dus geen zware programma's op een comfortabele manier doen draaien, een systeem dat eigenlijk niet eens op je computer zit is dan uiteraard ook het lichtste van het lichte.

Ondertussen ben ik alvast "in de wolken" met mijn nieuwe speeltje...

Sneeuwstorm ?

Gisterenavond was het al volop aan het sneeuwen hier, met een felle wind er bij... De sneeuw lag dan al op de baan op hopen gewaaid. Vannacht heeft het blijkbaar nog meer gesneeuwd en gewaaid, en nu ligt de sneeuw hier op hele hopen en zag ik vanmorgen tijdens mijn turnoefeningen al twee wagens stilstaan voor de deur van gebuur, en ze waren bezig de sneeuw wat weg te ruimen met schoppen om de wagens vrij te krijgen... Hopelijk komen ze met een bulldozer de sneeuw wat ruimen, want anders wordt het hier weer leuk... Mijn oprit lag grotendeels vrij van sneeuw, met uitzondering van een grote berg (nu ja...) voor mijn deur en de garagepoort... We zijn al een paar dagen winter, maar we hebben hem al een paar weken.

In ieder geval, wie nu niet weg moet met de wagen of anders, blijft beter thuis!
... en al die zagemannen met hun witte kerst hebben na 24 jaar nog eens hun gedacht gekregen. Nu content ?
djudedju

tot de volgende ? (op de foto: Jolicloud...)
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: