donderdag, september 23, 2010

Te dol, te fijn...

dolfijnImage by rob20 via FlickrDolfijn.
Heerlijk woord, nu pas zag ik dat dit woord uit twee keer "heerlijk" bestaat.
Deze vis die geen vis is, maar een zoogdier, komt bij de mens over als héél sympa, vooral dank zij dat krulletje in zijn mondhoek, die er op lijkt te wijzen dat hij/zij eeuwig glimlacht.
Eigenlijk moeten we dat eens blijvend voor ogen houden!
Schaf al die armbandje voor allerlei goede doelen af, en vervang het door een armbandje in de vorm van een dolfijn, die netjes rond je arm is gekruld, zo, dat je steeds de glimlach ziet en er aan herinnerd wordt, dat glimlachen je ook sympa maakt.
Ga glimlachend door het leven, en zie, iedereen is op slag vriendelijk tegen je (tenzij je glimlacht op een begrafenis, daar schakel je best dat lachje even uit...).
Nee, ik meen het!
We ogen veel mooier, liever met een glimlach, alles wordt dol, alles wordt fijn, alles wordt dol-fijn.
Maar... kijk eens even om je heen. Vanmorgen lijkt iedereen wel een kopje azijn te hebben gedronken. Massa's zure gezichten, van mensen die er alles lijken aan te doen om er op zijn slechts uit te zien. Zelfs onder (soms veel te dikke) pleisterlagen van rouge en lippenstift zie je de moede, sikkeneurige mens zitten.
Zelfs aan de schoolpoort bij de jongeren zie je veel meer vieze saaie verveelde gezichten dan blije jonge lachende.
Wat is er toch aan de hand ?
Gisteren ontving ik nog een mailtje met foto's over Afrika... Daar, in al die armoede zie je op de foto's nog veel mensen met een glimlach van oor tot oor. Zwarte mensen tonen daarbij dat witte gebit in een brede happy-grijns, die ons bijna automatisch ook doen glimlachen.
Hebben wij te veel om nog gelukkig te zijn?
Drukt het bezit ons humeur naar beneden?
Je zou het bijna denken...
Wij hebben alles wat we nodig hebben, en hebben steeds meer verlangens.
We leven niet meer, we worden geleefd door het materialisme.
In de Colruyt biedt men de klanten de kans om bij de aankoop ook een storting te doen voor Pakistan. Heel simpel, terwijl je toch aan het betalen bent, kun je meteen wat meer in calculeren, voor die dutsen in die enorme waterellende... Ik dus 10 euro doneren voor Pakistan. Ik kan alleen maar hopen dat dit kleine beetje nu en dan wat soelaas biedt, en dat er onderweg niet te veel aan de strijkstok blijft hangen, maar niets doen is zo bitter weinig als je die ellende ziet...
De dame aan de kassa kijkt verbaasd op bij die vraag... Begint heel de kassa onderste boven te keren om uit te vinden hoe ze dat kan doen... Op de lange duur komen andere kassiers mee zoeken en uiteindelijk wordt de chef er met de luidspreker bij geroepen. Ik heb nog nooit zo veel aandacht gekregen bij een stille donatie... Niet alleen mijn linkerhand, maar een heel cliënteel wist van mijn "goede" daad, die dan plots niet zo goed meer leek...
Maar mijn eerste gedacht was: Is er nu echt nog niemand die van die gelegenheid heeft gebruik gemaakt? Is er nu echt niemand begaan met die mensen ginder ver ?
Geen wonder dat ze allemaal rondlopen met gezichten als zuurpruimen. Sommigen misschien omdat ze zelf voortdurend moeten uitkijken hoe ze de eindjes aan elkaar knopen, maar de meerderheid omdat ze geen aandacht hebben voor zaken buiten het ik...
Och, weet je... dat besef doet mij pijn. Bijna zou ik zelf er mijn glimlach bij verliezen!
Vanmorgen dacht ik heel eventjes: "Help, er zit een computer in mijn computer!"
Ik had ergens gelezen over Eye OS, en wilde eens kijken naar dat wondere ding.
Dat OS staat, zoals u wellicht weet, voor Operating System. En dat Eye Os is een computer die plots alles kan, alles doet, maar...in the Clouds... In een wereld die niet in je computer zit, maar ergens ver weg in een virtueel iets. Ik snap het ook niet goed, maar je kunt dus zo wat alles doen, zonder dat je je harde schijf belast, alles zit ergens anders, ergens weet ik veel waar. Het zou ook nog veilig zijn, in zover een kwampjoeter ooit veilig is...Maar niet slechter dan andere systemen.
De installatie duurde hooguit vijf seconden, en ik kon werken in het niets.
Met dergelijke systemen hoef je al die dure ruimte niet op je harde schijf, je schrijft lekker ver weg.
...maar weet je, ik vind het toch maar een eng idee dat mijn teksten daar ergens "hangen". Ik dus eventjes op het onderwerp in gaan, en wat lezen en zoeken...
Blijkt dat ik al lang in the Clouds aan het werken ben!
Deze blog hangt daar ook ergens.
Is het geen wonder dat jij dat daar net weet te vinden, in dat onmetelijke niets ?
djudedju
tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: