vrijdag, september 24, 2010

ons Belgiekske ???

Flemish politician Bart De Wever.Image via WikipediaEn de boer, hij ploegde voort.
De politiekers ploegen niet, ze palaveren over de ploeg.
... en ze vinden hem niet, niet in het Koninkrijk der Nederlanden, en viraal besmet, ook niet in ons Koninkrijk het Belgiekske...
In la Douce France staken ze, in Griekenland liggen ze stil, enfin, heel het Avondland ligt zowat op zijn derrière... en snakt naar asem.
In de RTBF hebben ze op het kerkhof de overleden vader van Bart De Wever virtueel opgedolven en aangetoond dat hij een zwart kostuum droeg, waarop Bartje wees op de gloriedagen van Rex en Degrelle in la Wallonie... Allemaal om tot een vergelijk te komen natuurlijk. En een van de voorouders in vrouwelijke lijn van de RTBF reporter beet ooit in een verboden vrucht, waardoor haar nazaat moet zeveren op TV om zijn boterham te verdienen. Ze hebben nog gezocht, maar het graf was niet meer te vinden en wellicht zou het klokhuis van de appel in casu ook al lang vergaan zijn.
Stel nu dat uw of mijn vader ooit een fout heeft begaan, kun jij, of ik, daar iets aan doen?
In ons landje hangt het er van af wie of wat je bent...
Toen Pol de derde beschuldigd werd van alle fouten tot landverraad toen stelden ze in zijn plaats zijn zoontje aan, de zo wat heilig verklaarde Boudewijn...
In dat licht zou Bart De Wever eigenlijk zijn kansen moeten zien stijgen, al hoewel ik in hem helemaal geen heilig Bartje zie.
Of de oude historie van twee maten en twee gewichten, of van de splinter in het oog en ga zo maar een tijdje voort.
Feit blijft, dat we maar blijven sukkelen met de regeringsvorming, en dat het land dank zij dat feit zijn schuldenlast vanzelf ziet wegsmelten. (Allee, er blijft nog meer dan te veel schuld over zulle, we zullen het nog heel hard moeten uitzweten, wacht maar een beetje...)
Een mens is het niet wijs, dat er überhaupt nog geld kan zijn, gezien het aantal parlementairen wij hier hebben te onderhouden, en dan moeten we niet vergeten dat we er in Europa ook nog een heel pak moeten betalen, aan nog veel hogere wedden. (Weet je hoeveel een parlementair in ons land verdient? Niks, maar ze krijgen héél véél !)
Moest het niet zo denigrerend zijn, een mens zou er mee lachen als je ze bezig ziet en hoort. Misschien zouden ze een stukje rapper en efficiënter zijn, als ze maar betaald werden van zodra ze ook prestaties leveren. Maar ja, wellicht zouden er dan vele parlementairen de hongerdood sterven ? Want parlementair en presteren, dat lijkt niet samen te gaan.
Tegenwoordig kunnen wij in ons Absurdistan genieten van rechtstreekse uitzendingen van de werkzaamheden van onze vroede parlementairen... Ze spelen met hun veredelde gee-is-emmekes (ofte mobieltjes), ze zitten patience te spelen op hun laptop (In Kamerika zat er zelfs eentje porno te bekijken !), ze lezen de krant, ze zitten onder elkaar de laatste moppen te vertellen, of... ze zitten te slapen ... Jij moest dat eens proberen op jou job!
Maar ja, jij verdient wel meer, maar je krijgt veel minder...
en zeggen dat ik gezworen had niet meer over die oelewappers te schrijvelen... ze zijn immers de inkt niet waard. Maar een mens is maar een mens, en geef toe, ze werken op de zenuween!
Soms heb ik het idee dat ik, zittend aan de waterkant, turend naar een bewegingsloze dobber, nog veel actiever ben dan... maar och... foert !
En kijk, toch moet ik toch ook een goed feit melden van één kleine politieke paartaai... De Waalse Groenen, les Ecolos... Hebben die toch wel een wijze stap gezet zeker ! Ze gaan met heel hunne santeboetiek over van Windows naar... Ubuntu...
zo zie je, zelfs in de slechtste mensensoort (politiekers) vind je nog iets goed... (Ik vond zelfs een foto van Bart De Wever met een das !!!!)
en tegen beter weten in, hopen wij
een grote hoop
shit
tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

2 opmerkingen:

Tiens Mevissen zei

Inderedaad, Bartje met stropdas! Maar wel een jong Bartje zo te zien...

Henk zei

Wat dacht van een kletstax voor politici, Toon. Ze mogen een uur per dag polderen om vervolgens voor iedere minuut extra 10 euro te betalen. Misschien dat het volk dan weer rust krijgt. En zo niet, dan smaken we in ieder geval nog het genoegen, dat de overheidstekorten door kletskousen worden weggewerkt.

Gr. voor jou en Anny en een fijn weekend.

Henk