maandag, augustus 30, 2010

regen, regen, regen

Demonstration in Brussels, Sunday, November 18...Image via WikipediaGisteren hebben wij geluk gehad, de beloofde (!) regen bleef omzeggens uit, we kregen wel een paar kleine slavlaagjes, maar voor de rest was het best te doen, tot in de vooravond. We hebben dus zonder veel regen kunnen genieten van het Levend Erfgoed...
Maar vannacht heeft het weer water gegoooooten... 't kon weer niet op. Gekke zomer dit jaar, juli vol schitterend weer, augustus met veel water, wat brengt september ons ?
Het is geen wonder dat in België het weer gespreksonderwerp nummer één is, zelfs de regeringscrisis en de opgaven van Eliootje halen het niet als onderwerp. Het valt me zelfs op dat er betrekkelijk weinig gekout wordt over de regering. Als politieker zou ik daarover verdomd ongerust worden, want de mensen worden het gewoon dat alles even goed gaat zonder regering dan met. Ik zou bijna zeggen in tegendeel, we krijgen veel minder onheilsberichten. Onheilsberichten gaan alleen nog over het mislukken van de regeringsvorming, iets waarvan het uitblijven helemaal geen gevolgen lijkt te hebben, dus...
Mocht ik iets te zeggen hebben, dan zou ik voor een heleboel dingen, een betere en makkelijker oplossing hebben dan die politieke oelewappers ons brengen... Neem nu de nutsleidingen... Er wordt in ons Absurdistan geen baan gelegd, of na enkele weken breekt men hem al weer eens open om een of andere leiding aan te leggen of aan te passen of verbinding mee te maken... Ik zou onder het voetpad (desnoods fietspad) een kanaal aanleggen, die met zware dalles is afgedekt, en waar men gewoon één of enkele dalles moet opheffen om aan alle nutsleidingen te geraken en er aan te kunnen werken. Gedaan met het zoeken naar leidingen die niet liggen waar het gewestplan ze zegt te liggen, gedaan met het "per ongeluk" stuk maken van de gasleiding... en noem maar op.
Ik zou het land weer één maken, met één regering, democratie zou beperkt moeten zijn tot drie partijen, iedere partij zou maar één lijst mogen indienen voor gans het land, en verkozen zijn diegenen van de lijst die de meeste stemmen krijgt, zodat de regering er automatisch komt. De regerende partij zou zijn werk wel naar behoren moeten doen, anders was er geen kans dat ze herkozen zouden worden. Dit zou de partijen nopen niet alleen te zorgen voor populaire stemmentrekkers, maar ook en vooral voor bekwame mensen.
Niet democratisch ? Is het systeem nu democratisch, waar men zoveel partijen heeft dat regeringsvorming niet meer mogelijk is, en waar ideeën zo versnipperd moeten worden om aan allen te voldoen, dat ze niet langer op de oorspronkelijke ideeën lijken.
Waar vele koks in de brij roeren...
Dat men voor eens en altijd de taalgrens vastlegt, en door het wettelijke gebruik van de taal van de regio dan ook daadwerkelijk die taal bestendigt. Wie zich niet kan of wil aanpassen krijgt de kans te verhuizen naar de andere regio. Een tweetalig systeem is, zoals de praktijk bewijst, niet leefbaar en kost bovendien enorm veel, geld die aan nuttiger zaken kan worden besteed. De nationale regering echter moet wel tweetalig zijn, in al haar leden en al haar werken. Dit kost ook, maar is in ons land de enige onvermijdelijke tweetaligheid. Wetten moeten dan ook tweetalig opgemaakt worden, en zijn meteen bindend, ook als de politieke oelewappers een vertaalfout maakten. Dat zal hen nopen ook daar deskundigen aan te stellen, zodat ons land in de praktijk meer door technici zal geregeerd worden, dan wel door partijen.
Ik weet het wel, ik droom, en dromen zijn bedrog, maar zonder dromen verandert er niets in de wereld. Dromen zijn geen bedrog op zich, het zijn de zaadjes waaruit de bomen groeien waarmee later het bestel geschraagd moet worden.
Alleen in een land zonder vrijheid is dromen verboden. Zolang men kan dromen, is er een zekere vrijheid, en kan men in gedachten, een eigen wereld bouwen.
Kijk maar eens hoe men de mens poogt te leiden in het stramien dat men ons wil opleggen, ons wil doen denken op de manier waarop zij willen dat we denken... Kijk als voorbeeld maar eens naar onze gekke regeringsvormen!!! Men heeft zolang verteld en verkondigd dat Vlaanderen beter af is zonder Wallonië, dat heel wat mensen op den duur geloven dat dit inderdaad ook zo is. Maar in een wereld waar we niets doen dan fusioneren, samenvoegen, verenigen, om sterker te staan, klinkt dit toch helemaal niet logisch ? Wij gaan voor Europa, maar eerst de Walen kwijtspelen??? Kan het nog gekker ?
Weten ze nog wat ze willen?
(Hebben ze het ooit geweten? Ja! Ze willen veel dikbetaalde jobkes met zo weinig mogelijk inspanningen, zoveel mogelijk verdienen, en ze kunnen niet voetballen of tennissen, dus bedrijven ze politiek, het spel om de duiten... Monopoly op staatsniveau...)
djudedju
het regent nog altijd
tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: