donderdag, augustus 05, 2010

Een mens mag daar niet mee lachen,

Deventer op Stelten ""Tchébé"Image by Ronald Deventer via Flickr
maar in Nederland heet de nieuwe informateur Opstelten... Met andere woorden, het kabinet Op stelten.
What's in a name ?
Ons kabinet staat ook op stelten, maar wij verdoezelen het wat, en laten het doen door een man (nu ja ?) met Italiaanse roots, maar wie weet wat Rupo wil zeggen??? 't Kan goed zijn dat ze in Italië plat liggen van 't lachen met de combinatie Di Rupo met regering... Ik heb er geen idee van.
Mij doet de naam wat denken aan een verliefde duiver... roedekoekoe, doe roepoe...
Maar de borstkas van de man in kwestie wuift dit beeld meteen weg, een duiver kan best een hoge borst opzetten, terwijl Di Rupo net een van die borstkassen heeft waar wijlen Eerste Minister  Theo Lefèvre zo over klaagde... Wat kon men in het Belgisch leger doen met al die jongelingen met kippenborsten...
Maar een mens mag daar niet mee lachen. Het is niet beleefd te lachen met je medemens.
Toch doen we het.
Voortdurend.
Er kan niemand vallen, of onze eerste reactie is lachen en pas dan vragen we of hij/zij zich heeft pijn gedaan.
Je moet eens de gevallene zijn! Zie je iemand proesten met je ongeluk, en dan -schijnheilig ?- vragen of je pijn hebt.
Ach, we weten best dat het niet zo kwaad bedoeld is, en geef toe, lachen is een reactie die je niet altijd onder controle hebt. Soms heb je de slappe lach, en dan kun je niet meer stoppen, zo erg dat het lachen je pijn doet.
Maar het is gezond. Je kunt zelfs cursus gaan volgen om te leren lachen, lachen als kuur voor je bloeddruk, je gemoedsrust, kortom je gezondheid. Ik zag ze eens bezig op TV, zo van 1, 2, en op 3 allemaal luid lachen. Het klonk in het begin duidelijk geforceerd, maar na een tijdje ging het over in echt gelach, en ik zat warempel in mijn zetel breed te glimlachen.
Of mijn bloeddruk daalde heb ik niet gemeten.

Maar ik weet wel, dat optimisme wel degelijk goed is voor de mens! Een optimistisch mens heeft minder kwaaltjes, minder pijn, dan een sikkeneurig iemand met dezelfde kwaaltjes. Ook de bezige bij heeft minder last, gewoon omdat hij bezig is, en niet zit te denken aan al zijn leed...

Ik kan me dus indenken dat lachen inderdaad een gunstig effect heeft.
Nederland is dus nu een stuk gezonder, dank zij zijn kabinet op stelten.
djudedju

Vandaag ben ik al wat bekomen. Mijn spieren doen minder pijn, mijn rug komt weer op zijn plooi, en vannacht heb ik goed geslapen... Want dinsdag heb ik afgezien !!! Als je de blog eens wilt terug gaan, dan zul je zien dat daar twee heel kleine blogjes staan, eentje met niets in, en eentje waarvan ik hoop dat je de foto openkrijgt... Op die foto zie je een karperbeest van 6 kg in mijn armen. Het is dat beest dat me heeft pijn gedaan! Ik heb er al meer dan eentje gevangen die zwaarder en groter was, maar wellicht nog nooit een die zo hard en zo stevig heeft gevochten! Ik dacht dat ik hem niet aan land zou krijgen, en de laatste drie meter, moest ik dat beest ook nog eens door de plompbladeren heen krijgen... Geert (de zoon van Luc) heeft er dan het net onder gekregen, en het beest kunnen bijtrekken. Al mijn spieren deden pijn ! dju jongens, dat was een lastige knaap !
Maar al bij al, toch leuk dat je zo een beest kunt vangen en nadien weer netjes en liefdevol te water zetten...
Ik was dinsdag duidelijk de gelukkigste visser van heel de vijver van het park, ik pakte meest bliek, en dan ook nog eens die mooie karper !
Luc ving wel 3 heel mooie grote baarzen (hij had er vier, maar eentje wist zich in de plomp los te werken)

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: