vrijdag, juli 09, 2010

De kardinaal bis

Cardinal Godfried Danneels holding a monstranc...Image via Wikipedia
Zoals ik, weliswaar op een andere manier had bekeken, is toch ergens waar gebleken. De naaktfoto's waren niet te zien op de harde schijf als dusdanig, ze zaten ergens in de verwijderde bestanden. Want dat is het gekke van een harde schijf. Je wist iets, maar een techneut weet die toch weer boven te halen. Dus alle blote madams die ik hier kreeg op mailtjes van mensen die dat leuk vinden, die zitten dus ook nog ergens terug te vinden op mijn harde schijf... En op mijn oude harde schijf zou je dan wellicht kunnen terugvinden dat ik ooit op een echte pornosite zat... dat kwam zo, mijn kleine kleindochters vroegen om foto's te zien van poesjes, ik naar Google, "poes" ingetypt, en heel mijn scherm zat vol blote madams... Geen kattebeest te zien.
Dus zou een techneut kunnen lekken naar de pers: Op de PC van dinges zitten naaktfoto's, en ik zou het niet eens kunnen ontkennen.
Stel dat een fanatieke kerkhater op een of andere manier het mailadres van de kardinaal weet te hacken, dan kan hij daar pakken bloot naar toe sturen, vanop een computer waarvan hij zijn eigen IP-adres heeft gewijzigd, en voilà... de kardinaal zit met bloot op zijn kwampjoeter.
Gisteren had ik nog niet eens op die mogelijkheid gedacht, ook al weet ik dat die techniek bestaat...
Het erge is dan ook niet dat bloot, maar het feit dat men de zaak lekt, en kranten het neerschrijven alsof het werkelijk zo is dat er naaktfoto's op de PC staan, zodanig dat monseigneur er alle dagen eens kan naar kijken ...
Is het de krant die de story heeft vervormd, of is het de lekkende agent die de zaak veel breder en smeuïger heeft uitgesmeerddan de werkelijkheid was ? Om het even. Het is hoe dan ook smerig. Of het nu over een kardinaal gaat of over een brave huisvader...
Het toont weer eens het gehalte van onze media... Goor dat beklijft, dus goor zijn we, dat kan men rustig op het wapenschild zetten van de media, als devies voor deze sensatiebeluste tijden.
Och, ik heb al over de media in die zin geschreven, en de feiten bewijzen weer eens dat ik gelijk heb. Jammer genoeg. In dit geval zou ik veel gelukkiger zijn, had ik geen gelijk gehad!
djudedju

Eergisteren hebben wij (Anny en ik) de laatste stukken weer op hun plaats gezet na de schilderwerken. Eindelijk, maar ja, we hebben er van geprofiteerd om eens alles op te kuisen en op te blinken, en dan gaat daar wel wat tijd in zitten, zeker in ons tempo. We werken een tijdje, en moeten dan alle twee weer wat gaan zitten om de rugpijn weg te laten ebben... De laatste tijd heeft Anny al even veel last als ik heb!
Dus eergisteren hebben wij de grote houten koffer die Koen nog maakte op school, geleegd, heel wat dingen weggegooid, de kist gekuist en dan weer in de boenwas gezet... Ondertussen legde ik de laatste loodjes aan het rek dat ik heb gemaakt voor mijn collectie wandelstokken... Koffer naar boven, wandelstokken allemaal poetsen en op hun nieuwe plaats zetten... Gisteren hebben we dan ons onledig gehouden met oude dweils in plaaster te dompelen, en te draperen over de ijzerdraden om er zo kerststallen (grotten) mee te vormen. Acht grotten staan nu in mijn garage hard te wezen. Om straks door de hobbyleden beplant te worden met kunstbomen en kunstdennen, te schilderen en met kunstgras te bezetten... Anny zegt dat ik gek ben. Ze heeft gelijk. Anny heeft trouwens altijd gelijk. Dat is veel makkelijker dan ze ongelijk te geven.
En straks ga ik met haar naar de kliniek, op uitnodiging. Ze kreeg een brief om langs te gaan voor het gratis borstonderzoek. Hopelijk is alles in orde.

tot de volgende ?
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: