woensdag, juli 21, 2010

180 jaar België- Belgique

HRH Princess Mathilde of BelgiumImage via Wikipedia
... en wij hebben het gevoel dat we niet veel verder zullen geraken dan die 180... En dat allemaal door eigenlijk futiele dingen.
Dingen die echt niet de moeite zijn om er over scheef te gaan liggen. Laat staan er ruzie over te maken, en over te gaan tot een scheiding van tafel en bed.
Ik zou willen een oproep doen aan alle mensen woonachtig in ons Belgenlandje, om eens een jaartje te gaan wonen in een ander land. Laat de Walen maar allemaal eens een jaar proeven van de sfeer in La Douce France, met alle rechten en plichten van de echte Fransman, en ga als Vlaming maar een jaar genieten van Oranje boven... Wedden dat je tot de slotsom komt dat wij het hier nog zo kwaad niet hebben ? Hier knorren we over het dure koningshuis, maar de Walen zouden nogal ogen opentrekken als ze hoorden welke sommen hun Franse Président wel kost, en hoe hij er mee jongleert, en plots zouden de Vlamingen ontwaken en vaststellen dat er in Nederland ook problemen zijn met de immigranten, en op een veel hoger échelon dan wij hier bevroeden. Zij hebben een eigen Blok met hun Wilders, en ook daar is verrechtsing volop bezig.
En dan hou ik nog geen rekening met het feit dat, mochten we plots ontwaken als Nederlander of Fransman, we daar wellicht het vijfde wiel aan de wagen zouden zijn, of het zo zouden aanvoelen.
Nee, laat mij maar klein Belgje, in een landje waar we we waar twee gespreksonderwerpen hebben: het weer en de politiek (in die volgorde).
Ik leef hier zowat op de taalgrens... en heb nog nooit last gehad met Walen. Ik heb er zelfs goede vrienden, en we we lachen beiden heel hartelijk met de moppen over Vlamingen en/of Walen. En beiden zijn we ongelukkig met de politieke splitsing. politiek die naar mijn gevoel niet gedragen wordt door de stilzwijgende meerderheid. En beiden vinden we het verkeerd dat er verschillen zijn, waarvan we veelal de indruk hebben dat ze vooral gemaakt worden om de een tegen de ander op te stoken. Kunnen de Walen zagen over onze voordelen, en wij over de hunne.
Maar ik dreig weer over politiek te babbelen, en dat is in ons land, net als in zowat alle landen, alleen een bron van ergernis. Dus kan ik het beter doodzwijgen. (Maar politiekers dat is een kwaad soort onkruid, zelfs met Round Up krijg je dat niet kapot)
Nee, ik hou van mijn landje, ik ben een fiere Vlaming in een heerlijk België, waar het goed is om leven, met alle kleine en grote kantjes van het bestaan in dit heerlijke Absurdistan...
Het is vandaag onze Nationale Feestdag, en zoals gepast vieren wij dat met een drasj national... We moeten de wereld toch tonen waarom het hier zo'n belangrijk onderwerp is, het Belgische weer...
Nu ga ik raprap de vlam nog eens gaan aanwakkeren, en dan weer een jaar zagen en kneuteren over alles wat hier toch zo erg verkeerd is in ons paradijsje...

tot de volgende ? (en wij hebben toch het mooiste prinsesje van héééél de wereld, en ze is gehuwd met de saaiste Prins van hééééél de wereld !)
Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen: