maandag, juni 28, 2010

Warm

Rommelmarkt in de KroonstraatImage by kazamel via Flickr
Ik lag vannacht nat in mijn bedde! Nee, ik heb er niet in geplast, gewoon liggen zweten! Je moet weten, gisteren was het verdomd heet, en we waren heel de dag afwezig, want 't was rommelmarkt te Welle... en dan gaan we bij Jef en Lut.
Je denkt wat heeft dat er nu mee te maken? Welnu, in dergelijk heet weer doen we normaliter de zonnewering naar beneden, om het terras wat "koel" te houden. Dat terras paalt aan onze slaapkamer. Als we niet thuis zijn, durven we die zonnewering niet open te zetten, want mocht het eens plots waaien of plots onweren en heel dat ding zijpnat worden !!! Dus heeft de zon heel de dag én het terras, én mijn slaapkamer vrolijk gebakken.
Ik ben al een zweter (een bedzweter ?), en dus zeker als het zo warm is. Ik heb dekens en lakens en al uit mijn bed gezwierd, en tot mijn ontsteltenis zag ik vanmorgen Anny vrolijk liggen maffen onder het donsdeken. djudedju.
Vanmorgen heb ik alle mogelijke maatregelen genomen om de zon zo veel mogelijk buiten het terras te houden...
Goedkoop is het anders wel, mocht ik nu een genieter zijn van sauna en co, maar ik ben dat niet, en ik hou niet van het gevoel dat ik uit mijn bed zou kunnen spoelen op golven van mijn eigen zweet. (Ik weet niet wat er zo leuk is aan sauna! Ik mag er niet op denken daar een beetje te gaan zitten zweten voor de lol)

De rommelmarkt te Welle was weer de moeite, we hebben er niet eens de helft van gedaan, maar dat doen we nooit, dat is niet te doen, veel te groot. 's Middags zijn we dan bij Jef BBQ gaan eten en wat zitten bijbabbelen met Lut.  Want Lut was niet mee, voor de eerste keer, omdat haar moeder die dag uit de home was bij haar. Ze hebben met de kinderen een beurtsysteem waardoor moeder (91 !) iedere zondag bij een van de kinderen is. Vroeger reden we met de wagen op het terrein van de rommelmarkt, en zetten de wagen bij de moeder van Lut, maar nu is het mensje al meer dan een jaar in de home.

Dan naar huis toe... Want we zaten (zitten) ook nog eens met een "drama"... Zaterdag was Veerle met afval naar het containerpark gegaan, en daar is ze - wellicht door de hitte, migraine en maandstonden- van haren sus gedraaid, en is met een wonde in haar hoofd weggevoerd met de ambulance...  Het lijkt gelukkig allemaal niet zo erg, maar als je op een publieke plaats zo iets voor hebt, dan wordt alles je uit handen genomen, verschijnt de ambulance uit het schijnbare niets, en lig je in het hospitaal voor je het weet. Als je dat dan voor hebt in het weekend, dan ben je er minstens een paar dagen langer, want in het weekend, dan doen ze alleen iets aan de dringende zaken, en voor de rest lig je te liggen op je kamer en gaan ze maandag wel eens komen zien... Frederik is in alle staten. Dat is een jongen die al heel vlug panikeert, en nu zeker... Nu ja, hij kan niet met de auto rijden, en dus stond hij daar uitgeschud. De man van het containerpark heeft dan de auto van Veerle op een parking gezet buiten het containerpark, en 's avonds ben ik dan met Rob (een buur) naar ginder gereden, en Rob heeft dan de wagen van Veerle naar huis gereden...
En zo is er wel altijd iets wat rimpels maakt in de oppervlakte van het leven...
Eigenlijk kun je heel weinig doen aan het leven, je wordt geleefd, door toeval en omstandigheden.
Jammer voor de mensen die zo houden van regelmaat en orde...Voor hen moet het leven verschrikkelijk ambetant zijn !

tot de volgende ?


Enhanced by Zemanta

1 opmerking:

Henk zei

In het zweet des aanschijns zal een mens rommel kopen. Maar ja Toon, ik begrijp wel dat jij in de nacht niet meer weet of je in je bed ligt of op een oceaan dobbert.

Je gaat op snikhete dagen, in een snikhete auto naar een snikhete rommelmarkt en daarna impulseer je de hitte nog eens door bij een bbq te gaan zitten. Laat me raden: een bbq met ook nog eens veel chilisaus.

Nou Toon, geniet nog maar samen met Anny van die mooie dagen en blijf uit de buurt van warmtebronnen.

Gr. Henk