dinsdag, mei 04, 2010

Voor je gezondheid: beetje naar zieken kijken...

070717 being sickImage by janGlas via Flickr

Echtig en techtig waar, een universiteit heeft vastgesteld dat het kijken naar prentjes van mensen die hoesten of niezen of een lelijke uitslag hebben, op slag de antilichaampjes doen toenemen bij de kijkers...
Wil je gezond zijn, ga dan aan sightseeing doen in hospitalen en klinieken, je hoeft niemand te bezoeken, alleen genieten van hun ellende om jezelf beter te voelen...
djudedju

Ik kan niet zeggen dat ik echt gelukkig ben bij het idee dat anderen een betere rug krijgen met naar mijn slecht onderdeel te staren! Zeker niet als het die mannen zijn die daar iets verder de verkeersdrempel aan het terugleggen waren.

Ik denk er serieus over om een klacht in te dienen wegens discriminatie! Ik kan niet begrijpen dat men voor de ene groep mensjes, raprap die verkeersdrempels wegneemt omdat ze daar één keer moeten passeren, terwijl wij er dagelijks over moeten! Ik heb het over wielrenners en dergelijke onbenullen. Waarom mogen die geen klap in hun wervels voelen, en ik wel ? Discriminatie gaat niet alleen over geslacht of huidskleur, het gaat blijkbaar ook over je beroep. Fietsrijders uit hoofde van hun beroep (nu ja???) moeten gespaard blijven van drempels. Wij niet. Ook al horen we toevallig tot de gilde van mensen die daar echt, sorry, ECHT last van hebben!

Ik heb ooit gelezen dat het Prins Bernhardt zou zijn geweest die de verkeersdrempel heeft uitgevonden. Zou me niet verwonderen, het is altijd al een dubieus figuur geweest. Maar wellicht had hij dus een goede rug, en schiep hij genoegen in de pijn van anderen. (Hij zou de eerste drempel in de koninklijke tuinen hebben gelegd, bij het verstoppen van wat smeergeld was de hoop grond wat te groot geworden, en ontstond er een bergje op het tuinpad. Toen de eerste minister op audiëntie kwam bij zijne gade, zag hij tot zijn genoegen de staatsiewagen van de premier een sprongetje maken en zag hij het ministerlijke gezicht vertrekken van de pijn! Bingo ! Zou die wel wat trager leren rijden door Zijnen Hof. Tot meerdere eer en glorie van zijn siereenden. (Hollandse kwakers))

Nee, ik ben weer aan het zwanzen, maar echt waar, volgens de universitaire studie moet je dus zieke mensen bekijken om je eigen immuunstelsel te verhogen. Liefst op fotootjes, want anders zou je wel eens echt met de Mie- en Jancroben in aanraking kunnen komen voor je immuunstelsel een afdoende verkeersdrempel heeft opgebouwd...

Dus, lieve zus, als je met een bronchietje zit te hoesten, dan is dat gewoon omdat er in jou huis onvoldoende foto's hangen van hoestende en hijgende mensen! Vermits je vermoedt dat er ook wat allergie bij zit, hang je er best ook wat niezende conterfeitsels bij, kwestie van...

Ik hang hier nu meteen een hele resem foto's omhoog van kromme en scheve mensen met duidelijke rugpijn, om de mijne wat te doen zakken. De pijn bedoel ik! (Slecht mens!)

Anny zegt dat ik nodig naar de apotheek moet, om pillen te halen, er zijn diverse soorten aan uitputting toe, zegt ze... Ik stel voor foto's te nemen van die pillen, maar ze gelooft niet in universitaire studies. Ik zal dus nog moeten gaan om een massa pillen van allerlei kleurtjes en smaakjes. Voor allerlei doeleinden. Gisteren moest ik mee winkelen. Ik moest zo nodig nieuwe kleren en Anny ook. Want we moeten naar de plechtige communie van onze kleindochter. Ik zei dat zij haar communie deed, ik niet, maar dat baatte niet, ik zou en moest een nieuwe pull (hemden probeert ze mij niet eens meer te doen dragen, dat is toch hopeloos) en een nieuwe vest, en zij moest zo nodig een nieuwe bloes en een nieuw vestje... Nadat ik de madame van de winkel gezegd had dat ze eerst de maat moest nemen, want dat ik niet van plan was zeven dingen uit te proberen die toch niet pasten, kreeg ik een vest, één en een, één pull. Dat is dus duidelijk voldoende om weer voor jaren gekleed te zijn. (Mijn zus weet dus wat ik zal aanhebben op haar gouden jubileum, tenzij mijne gade mij weer onder druk zet...)

Wellicht heeft de dame nog nooit klanten gehad die zo vlug weer buiten waren met vier stukken kledij. Want ik krijg de seskes als ik daar dames de kleedhokjes zie binnengaan met beide armen vol met kleren om te passen... djudedju... Voor mij zou dat wellicht een afdoende reden zijn om de echtscheiding aan te vragen. Ik mag er niet op denken.
Het gekke is dan nog wel dat men kleren koopt voor een bepaalde gelegenheid. Wat doen ze daar dan nadien mee? Ik hoorde op TV een dame over haar 46 paar schoenen praten. Speelt ze in haar vrije uren voor duizendpoot of zo ?
Nee, kledij dient voor de kou en voor de zedigheid. Meer verlang ik daar niet van. Dus moet het ook makkelijk aan en uit te doen zijn. en beantwoorden aan het gevraagde doel. En dat is alles.
Meer vraag ik niet, en meer wil ik ook niet.
Mijn zoon is designer, en ontwerpt dus dingen voor mensen die regelmatig iets nieuws willen. Ik zit duidelijk niet in zijn doelgroep.
Ik heb geen of amper oog voor die uiterlijkheden. Ik hou veel meer van bloemen in mijn tuin, dan van bloemen in mijn tapijten. Ik heb niet eens tapijten, buiten aan mijn bed en een groot blauw in schuimrubber op Koen's kamer om op te turnen (sit ups en pompen)...Meer heb ik er niet. Ik hou niet erg van tapijten. Sorry, zoonlief...

tot de volgende ?



Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: