woensdag, mei 05, 2010

verkiezingen ?

Greater Coat of Arms of BelgiumImage via Wikipedia

Moeten we nu gaan kiezen of niet ? Ieder weldenkend mens zou zeggen dat men je niet kan verplichten om een onwettige daad te verrichten, maar in ons Absurdistan liggen de zaken (uiteraard) niet zo eenvoudig...
Volgens een (volgens Europa al even onwettig) wetje, zijn het de parlementairen die, na afloop van de verkiezing (!!!!) zeggen of deze verkiezing al dan niet onwettig was.
Dus, de meerderheid van de onwettig verkozen parlementairen zal dan meteen besluiten dat deze verkiezing plots wel wettig was.
Dat is nog veel straffer dan water in wijn veranderen. De Belgische regering is een echte Deus (ex machina).
Dus zullen wij op 13 juni braafjes mogen bolletjes rood maken, of onze woede uiten en op de brief een grote aap tekenen... Maar ook dat laatste helpt je niet echt vooruit, want in het belgische systeem (nu ja, systeem? ik recapituleer: in het Belgische zooitje ongeregeld) gaan de blanco en vernietigde stemmen op een duistere manier naar de meerderheid.
Het enige wat we kunnen doen is eens oprecht pogen het systeem onderuit te halen. Nee, ik ga niet stemmen voor extremisten of dergelijke,(Dan zijn we nog verder dan toe) maar ik ga zorgvuldig stemmen voor de onverkiesbare plaatsen, en bidden dat iedereen dat doet! Dan pas zouden wij voor het eerst eens een nieuwe bende oelewappers hebben in ons parlement, en dank zij het feit dat ze het klappen van de zweep niet kennen, is er kans dat ze het goed of toch beter doen.

Helemaal vrij van gevestigde "waarden" (ik zou veel liever waardelozen schrijven) zijn we dan nog niet, want in het roemrijke België komen er ook nog oelewappers binnen via apparentering en coöptatie... Dat is de manier om de hele slechteriken alsnog weer binnen te halen. Zo ben je in ons apenlandje tenminste zeker dat gediplomeerde oelewappers ook hun functie als oelewapper kunnen verder zetten. Het moge een troost zijn dat er ook oelewappers zitten in de regeringen van andere landen, zelfs hele grote! Vandaag staat er een fotootje in de krant van een Amerikaanse afgevaardigde, die rustig zit porno te bekijken in het parlement... Hier slapen ze, dan zijn ze toch nog braaf in vergelijking.

Er is nog een troost! een grote troost ! De oelewappers die niet verkozen zijn en niet slecht genoeg zijn om via apparentering en coöptatie opgeraapt te worden, worden niet in de steek gelaten, nog jaaaaaren krijgen ze hun wedde verder, je weet wel het geld dat ze krijgen om niets te doen...

Nu ja, we hebben de regering die we verdienen zegt men. Maar is dat wel zo ? Nee, want er zitten er heel wat in, die dus niet verkozen zijn! We hebben zelfs een minister president van een deelregering... maar dat weet je wel, dat is die over het paard getilde (één keer iets te geweldig, en zo viel hij er aan de andere kant weer af....)

Jean de Boisson schreef het al: " Een staatsman is een man waar men geen staat kan op maken!"
Een hele mooie en hele juiste komt van Otto Weiss: "In vele partijen is reeds een splitsing opgetreden, omdat twee van haar leiders hetzelfde willen." (Da's een doordenkertje hé?)

Maar laat ik maar zwijgen over het gekonkel van het parlementaire schorum, zij blaten al genoeg zonder wol te geven.

Gisteren bin ik gaan vissen, van achter mijn paraplu, om de koude wind wat van het lijf te houden. En dan beet de vis ook nog niet, hooguit een tien, vijftien heb ik er gevangen. Ik denk dat Luc er wel wat meer had, maar het liep ook bij hem niet over. Casters of meelwormen, niet bijten hé! Nu ja, we hebben weer eens in de vrije open lucht kunnen zitten, en hadden alle tijd om de zwarte specht met rood kabotseken tegen de stammen te zien zitten, vrolijk hamerend en schrille kreten slakend. We vermoeden ook dat er minstens twee koppels wilde eenden ergens zitten te broeden, maar we zien het nest niet. (Ze verraden zichzelf door dat de woerden regelmatig zichtbaar zijn) Er zitten ook ieder jaar waterhennetjes, maar ook die nesten zie je bijna nooit. Je hoort er fazanten schreeuwen en kraaien roepen, en natuurlijk allerhande andere vogels die er lustig op los kwinkelieren. Heerlijk is het te genieten van die muziek van de natuur. En soms zit je dan vruchteloos te zoeken in de richting van waar je de vogel hoort, en op een ander moment valt je oog er op, en ben je verbaasd dat je dat beest al niet veel eerder vondt. Aan de oeverkanten wemelt het nog van de dikkopjes. Pepee is er gelukkig om! Hij hoopt er al jaren op dat er ook kikkers in zijn put zouden zitten, maar tot op heden was dit blijkbaar te vergeefs. Nu zitten er miljoenen dikkopjes. Hopelijk is het van de groene kikker, die blijven steeds in en om het water, en kwaken zo vrolijk.

Of de vissen reeds kweekten??? Ik denk van wel, want toen Luc spijsel in het water gooide, zag ik nog minuten lang de oppervlakte van het water wemelen van het leven. Dat wijst precies op jongbroed van vissen, maar het is nog zo koud dat ik toch twijfel. Misschien zit er nog wel een heel ander soort leven in het water, die de wemeling veroorzaakt?

We hebben in ieder geval nog de karpers niet zien paaien. Want die kun je niet missen, die zitten dan aan de oeverkanten tussen het kruid te wroeten en pletsen dat het een aard heeft. Mensen die een vijvertje hebben met goudvissen, weten dat karperachtigen een zeer actief sexleven hebben!

Heerlijk is het daar aan het water te zitten, zelfs al bijt de vis niet...

tot de volgende ? Bovenaan een prentje met de kenspreuk van ons land: L'Union fait la FARCE

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: