zaterdag, mei 15, 2010

Het nudistje en de spinnekobbe

sources chaudes d'En, canaveilles les bainsImage by thierry llansades via Flickr

Heb je het ook gelezen?
Ik weet, ik mag geen binnenpretjes hebben, maar ach, ik ben ook maar een mens, en ik kan het niet helpen dat ik eens breed zat te grijnzen bij het lezen van het bericht:
Toerist in penis gebeten door een spin.
Bleek zelfs heel serieus te zijn, de toerist in zijn nakie op een Nieuw Zeelands strand gelegen, werd terwijl hij sliep door een spin gebeten in zijn edele delen. 't Ventje werd wakker van de pijn, verkeerde zelfs in levensgevaar en werd 16 dagen gehospitaliseerd.
Dus niet voor te lachen
Zelfs niet om te grijnzen.

Oh ja, is er iemand die me kan zeggen waarom die plaats van het menselijk lichaam bij de man zijn edele delen zijn, en bij de vrouw de schaamstreek?

Eén van de voornaamste middelen waardoor de mens in staat was de natuur meester te zijn, is het feit dat hij kleding kon maken. Er zijn zelfs stemmen die beweren dat het juist het feit was dat de mens de naald uitvond (en andere dingen), die hem de overhand deden krijgen op de Neanderthalers, die andere mensensoort. Het was de cultuur, godsdiensten en dergelijke die ons zover brachten, dat we het naaktlopen als een zonde zagen of op zijn minst een teken van barbaarsheid. We moesten ons naaktheid bekleden, anders deden we een zonde. Dit ging op den duur héél ver! Ik herinner me dat ons moeder ons vertelde dat ze op school (Het Franstalig pensionaat geleid door nonnen te Deinze!) leerden hoe ze zich moesten aan en uitkleden zonder zich ook maar een moment bloot te geven. Ik heb mijn hersens al gepijnigd hoe je je kleren kunt uitdoen terwijl je reeds je slaapkleed er over hebt getrokken, maar tenzij die slaapkleedjes van toen tentengroot en -wijd waren, zie ik het niet zitten. Ons moeder moet zeer lenig geweest zijn! Misschien verving die dagelijkse kledijworsteling het kwartiertje lichamelijke opvoeding?
Er werd en wordt nog steeds druk gehandeld in foto's van blote dames en heren. Ook al een bewijs op zich, dat we nog steeds niet neutraal staan tegenover het naakt.

Het enige naakt dat we in onze kindertijd zagen, waren de foto's in het parochieblad, van de witte pater tussen de blote zwartjes.

Dat zwarte vlees was blijkbaar helemaal niet zondig, en in den Kongo was het immers altijd warm.

Ook ik ben een kind van mijn opvoeding, dus sta ik ook niet volkomen neutraal tegenover bloot. Zelfs al weet ik dat dit in feite een absurd iets is. Maar we leven in een maatschappij, en die maatschappij heeft ons mede gevormd. Ik denk dat die gêne wel wat aan het minderen is bij de jongere generatie, je kunt immers je TV niet openzetten, of je ziet wel naakt voorbijlopen op je scherm, je zit in de kraamkamer met een inkijk op de geboorte en heel het geboortekanaal, en men verkoopt naaktkalenders voor het goede doel.
Is dat nu beter dan vroeger? Ik weet het niet... Als ik een mooie vrouw zie, dan vind ik de "verpakking" ook van belang. Het is mij een beetje als met het krijgen van cadeautjes, als men mij een geschenkje geeft, dan is er minstens evenveel plezier in het raden naar wat er in dat pak zou zitten, en in het uitpakken zelf, dan aan het cadeautje an sich.
Ik heb altijd een beetje het idee én het gevoel, dat een van de leuke dingen aan het ontdekken van het andere geslacht, net dat ont-dekken was.
Nu heb je het al allemaal gezien, en je bent geneigd de borsten van de ene te vergelijken met die van de andere, en die gaan dan weer naar de plastische chirurg om een cupje meer... Nee, geef mij dan maar het geschenk in de mooie cadeauverpakking. Vind ik veel leuker.

Ik heb er ook geen behoefte aan te vergelijken. Misschien zullen sommige vrouwen me boos bekijken, maar een vrouw is voor mij in de eerste plaats een moeder, en daar is ze voor geschapen. Ik weet dat dit niet het enige is, maar de verschillen tussen man en vrouw hebben alleen maar dit doel. Alles wat we erbij fantaseren is eigenlijk bijzaak bij dat natuurlijke gegeven. En voor de rest is de vrouw volgens mij gelijkwaardig aan de man. Er zijn bepaalde verschillen die gebonden zijn aan die lichamelijke verschillende structuren, maar het ene deel kan niet buiten het andere, toch niet als we als soort willen voortbestaan.

En dan kom ik weer op dat nudistje... Ik ga daar niet veel woorden aan vuil maken. Bloot is eigenlijk een heel natuurlijk iets, de vraag is, of dat nudistje nu echt "terug naar de natuur" wilde, of dat hij de bedoeling had de goegemeente tegen de schenen te stampen, anders te doen, op te vallen, of wat dan ook...

Aan hem om er zelf over te oordelen, ik doe het niet.

tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

1 opmerking:

Unknown zei

Haaaaaa Toon,

Ik heb geen schaamstreek, wel een Venus-euveltje.....