vrijdag, mei 28, 2010

Het leuke windows...

Google Chromium alpha for Linux. User agent: M...Image via Wikipedia

Gisteren ben ik bij Luc geweest, om zijn Ubuntu te upgraden naar versie 10.4... Ondertussen probeerde Luc wat verder te werken met een andere computer, om een en ander te regelen van op zijn werk. Die andere computer werkte op windows.
Ik mocht het niet tonen, maar inwendig zat ik te gniffelen bij zijn gezucht en geblaas voor de eeuwig trage computer... Het upgraden van Ubuntu duurde iets meer dan een uur, en dan nodigde ik hem uit om dat programma van zijn werk eens op ubuntu te proberen. Ik hielp hem bij de installatie, en alles liep als een sneltrein. Luc juichte, en toen vroeg ik hem of hij het nog wat rapper wou hebben... "Nog rapper ?" "nog rapper!"... Ik installeerde Chrome (of Chromium zo je wil), en ja hoor, dat vliegt nog een stuk sneller dan Firefox, en Chrome maakt nu ook deel uit van het aanbod van ubuntu...
Het verschil was reuzegroot ! Ubuntu versus windows: 1- 0...
Eigenlijk is dat de manier om mensen te overtuigen, je zet twee kwamputers naast elkaar, eentje met windows, en eentje met ubuntu... Geen commentaar meer nodig.

Tussen haakjes, je kunt ook op een windowscomputer, chrome installeren, en ook daar zal chrome bewijzen dat het een stuk rapper is dan andere browsers. Chrome is een google product.

En mocht je, na dit verslag, toch eens goesting krijgen om ook dat Ubuntu-geval eens uit te proberen, dan kun je dat veilig met wubi.org, daarmee kun je ubuntu naast je windows installeren, en kun je het eens uit proberen. In werkelijkheid kun je ook ubuntu gewoon downloaden op een cd, en van op de cd werken met het programma, zonder installatie, maar uiteraard werkt dit dan trager!

Voila, meer kan ik niet doen dan je dit vertellen, de rest is aan u... (Oh ja, je mailadressen, zelfs in hotmail en zo, kun je ook bedienen in ubuntu...)

Ik vind een computer echt leuk en handig, maar ik ben niet bereid naast die al dure machine, ook nog eens dure software te kopen, dus verkies ik mijn software gratis, en met ubuntu en eigenlijk met bijna heel het Linux systeem, kan dat wettelijk... Bovendien voel ik me op die manier vrijer, los van het kapitalisme van een Windows en een Apple, en richt ik mijn peecee in op de manier die ik verkies, in alle vrijheid...

Oh ja, ik heb enige tijd geleden twee minieme plantjes meegebracht, om buiten in een bloempot terrasplant te wezen... Ik wist de naam niet, maar na enig zoekwerk (internet is groooots!) heb ik uitgevonden dat het mandevillea's zijn... en las ik ook dat die minieme plantjes 4.5 meterkes hoog kunnen worden... De kans zit er dus in, dat ik wel een paar keer zal moeten verpotten. Maar Luc (de andere, die van het vissen) heeft vorig jaar zo'n pot in zijn tuin gehad, en dat ding was niet hoger dan een half meterke... we zullen dus afwachten, en hopen op de mooie bloemen. Ik kocht er een roze en een roodbloeiende...
De zon schijnt weer, na enkele dagen felle regen, is Laura daar terug! Maar als wij de weermannen en weermadams mogen geloven, is het maar voor één dagje, en dan hebben we weer regen... Ook het weekend zou dus nat zijn, en wellicht vallen de rommelmarkten dan wat in het water? Normaal is er een mooie, in Velzeke, altijd een heel mooie markt, maar als het regent, dan is een rommelmarkt meteen niet veel meer. Ofwel dekken ze hun koopwaar af, en zie je nog amper wat er te koop is, ofwel vluchten ze, en staat er niets meer... Hopelijk regent het dus niet in het weekend, maar ja, die weermadams houden blijkbaar geen rekening met rommelmarkten.

En oh ja, ik heb heugelijk nieuws, na al dat hopen en wanhopen en teleurgesteld opgeven, zag ik dat mijn meidoorn toch bloeit, maar enkele trosjes, maar er zijn toch voor de eerste keer, bloemen!!! en 't zijn rode, met witte kleurspatjes op. Mooi...alleen nog wat weinig, maar alle begin is moeilijk, ook voor meidoorns.

En weet je, ondanks dat slechte weer is er ook iets goeds aan dat weer! Germain en Luc zullen nu zitten te knikken, eindelijk komt de wind niet meer uit het noorden, en dat kan alleen maar goed zijn voor de visvangst! Je ziet, aan alles is een goed kant, zelfs aan de regen...
Maar ik denk dat ik behoor tot die helft van de mensheid die een fles halfvol noemt, terwijl de andere helft er van overtuigd is dat ze halfleeg is...'t Is dezelfde fles, maar de benadering is anders. En ik geloof in het optimisme!
Ik las onlangs een heel artikel over mensen die heel zwaar ziek zijn... Zij die optimist zijn hebben veel meer kans op genezing of minstens op een langer leven, dan zij die pessimist zijn. Het is niet zo dat optimisme de mens geneest, maar blijkbaar helpt het optimisme toch heel wat om gezond te zijn, of te blijven of te worden... Ik heb al eerder geschreven over wat ik de kracht van de geest noem, maar nu wordt het wetenschappelijk ook bevestigd. Een van de beste bewijzen van de kracht van de menselijke geest? Soms geeft men een zieke mens neppillen, met de verzekering dat het een heel sterk en goed medicament is, en stelt men vast dat die pillen inderdaad helpen, ook al zit er niets in die zou kunnen helpen, buiten ... de overtuiging van de zieke in casu... Laten we dan die geest ook leren bewust gebruiken om ons zelf te ondersteunen, het helpt en het kost niets!

tot de volgende ?






Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: