zondag, mei 16, 2010

Ah, ah, Gent...

4268 Een geweldige pot voetbal met een hele go...Image by Antoon's Foobar via Flickr

De buffalo's hebben de beker van 't Belgiekske. Misschien wel de laatste, want fleus trekken ze ons landje in flinters vaneen. Gisteren toonden ze de toegestroomde benden zattepullen die gingen supporteren. 't Was Jupiler, nog best, 't kon evengoed bier geweest zijn. Stel je voor dat ze daar staan Ename te drinken ! 't Zou proper geweest zijn.
Ik vraag me dan telkens weer af, hoeveel er zouden er bij lopen die de bal zelfs niet meer zien, of twee ballen? Een binnen en een net naast de goal?
Voetbal is een feest.
Het feest was er al vast, of er ook voetbal was ?
Met het gehalte van de Belgische ploegen... Ze spelen al zo goed als Boonen tegenwoordig fietst, justekes iets te kort...

Ik kom net van de rommelmarkt, te Eke...Mooi, niet te grote markt. Ik vond er een boek voor Bart, over wandtapijten in België (Vlug kopen voor ze dat boek ook in twee scheuren, Waalse wandtapijten en Vlaamse), en ook nog een mooi Afrikaans beeld. Anny is nu aan het zoeken waar ze dat nog kan zetten. Maar het is een zeer mooi gesneden beeld... Iets heel anders dan anders. Het is niet oud, maar wel heel mooi. Heel bizar, maar net nu de Afrikaanse beelden weer in een dure periode zijn, was dat goedkoop. Anny ging de prijs zelfs niet vragen, want de beelden staan nu toch allemaal veel te duur. Is die goedkope prijs het begin van een nieuwe goedkopere periode, of was het een verkoper die niets van die dingen kent, en zijn dingen kwijt wilde? Nu en dan kun je een koopje doen... Niet zo vaak, gelukkig maar, anders zou ik moeten bijbouwen om alles te kunnen zetten...

Wij gaan dan ook niet echt om te kopen naar de markt. Markten, dat is voor ons een heerlijke ontspanning en beleving. Vooral nu we een heel deel van die marktkramers kennen, en er eens mee kunnen babbelen en zeveren... Soms ook wel eens ernstig. Herinner je je nog dat ik je enkele maanden terug vertelde van het kraam dat onbemand bleef op die binnenmarkt? Van die man die diezelfde nacht plots overleden was aan een hartaderbreuk? We zagen zijn moeder staan met een kraam, en natuurlijk moesten we eens praten van dat plotse verlies, en natuurlijk komt dan ook onze Koen ter sprake... 't Is dus niet altijd lollen, soms ook heel diep menselijk.
Heel dikwijls zie ik dingen waarvan ik begot niet weet wat het is, en dan vraag ik uitleg, uitleg die je niet altijd krijgt, want soms verkopen die mensen dingen waarvan ze ook niet weten wat het is! Maar soms leer ik echt bij, en zie ik weer eens hoe inventief onze voorouders wel waren, en hoe zij zich met soms summiere middelen wisten te behelpen. Sommige dingen blijven dan ergens in die grote zolder vol herinneringen in mijn bolleke zitten, want dat idee zou nog wel eens kunnen dienstig zijn. Zo zit mijn geheugen wellicht al even vol als mijn kasten vol staan met Afrikaanse beelden. En moet ik op die geheugenzolder gaan rondwroeten om dat idee terug te vinden. Ik weet zeker dat ik al ooit ergens een oplossing zag, maar hoe zat dat ook weer in elkaar?

Dat is het allemaal wat voor ons die rommelmarkten zo leuk maakt. En dat we nu en dan nog eens iets vinden voor onze verzamelingen, dat is dan meegenomen... Zo heb ik enige tijd geleden mooie planten op de kop kunnen tikken voor onze wilde tuin. Je ziet, we treden ook wel eens buiten het verzamelen... Maar de hoofdzaak, dat is de wandeling langs de kraampjes, langs de vele mensen, waartegen je eens kunt lullen... Zoals vanmorgen, aan het kraampje waar de verzamelde werken van Plato lagen... Ik kon het niet laten te zeggen dat die man, in die tijd al tot de conclusie was gekomen " Verstandige mensen doen niet aan politiek. Het is daardoor dat we door idioten geregeerd worden" en stelde vast dat dit nog steeds zo is... Iedereen knikte! En toen heb ik de retorische vraag gesteld, of zij, als ze afgedankt werden omdat ze het werk niet konden, of ze dan 's anderendaags weer mochten beginnen??? Waarop een man toevoegde, ja, en ze worden dan niet alleen daarvoor dik betaald, maar ze worden zelfs betaald in de tijd dat ze er niet eens meer zijn !

Zie je, ons volk is wel verstandig, maar 't komt er niet altijd uit...
Misschien nu, deze verkiezing??
ik twijfel...
ik vrees


tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

1 opmerking:

Henk zei

Tja Toon, die politici in België rommelen maar wat aan. Misschien is het een idee om er eens een paar mee te nemen naar de rommelmarkt. Kunnen ze zien hoe ze nu precies moeten rommelen. Ik bedoel, dat het ook op een manier kan die eenheid kweekt...

Gr. voor jou en Anny