vrijdag, april 23, 2010

Zingt Jubilate !

Hebt u gisteren ook zo genoten?
Ik wel!
Ik zag parlementariërs aan het werk, druk, actief... Niet te geloven.
alleen...
Het parlement werkte niet....
Is het u ook opgevallen, dat als het parlement niet werkt, die oelewappers er bijna normaal uit zien? Actief, bezig (vooral met van die hippe telefoondinges), en hoe dichter bij de camera, hoe actiever.
We hebben ook kunnen genieten van wel zeven verschillende ware versies van het gebeurde, en als klap op de vuurpijl trekken de vee-il-deeërs dan nog hun woord stillekes wat terug, en geven ze de regering wat respijt.
Verwondert me geen zier, geen iota!
Je dacht toch echt niet dat net een Decroo plots Vlaming was geworden (met franstalige verkiezingspamfletjes? Toe nou!)? Je mag mij van alles wijsmaken maar dat gaat er net over. Bovendien zouden de politiekers toch niet zelf heel hun systeem opblazen zeker ? Want ze zaten wel druk te lullen over verkiezingen en de democratie haar rechten geven, maar ze weten goed genoeg dat een volgende verkiezing ongrondwettelijk is, tenzij...BHV is geregeld...
De actie van Crotie en zijn Veelal Lakse Demonen (VLD) is dan ook te zien als een manoeuvre om alsnog een en ander door de strot te wringen van de Vlaming. Om alsnog tot een oplossing te komen (voor wie? vooral voor de politici zelve!) gaan ze jammer genoeg nog wat "kleine" toegevingen moeten doen, en zal de oplossing niet echt definitief zijn, maar net genoeg ademruimte laten voor volgende nobele (?) verbale gevechten... Wedden dat het zoiets wordt ?
Daarover kan ik niet treuren. Dat laat me eerlijk gezegd koud als een stuk ijs. Ik vind heel dat gedoe van het opzetten van Vlamingen tegen Walen absurd. Ons landje is amper een voorschoot groot en nu verdelen ze het nog in stukken en brokken. De voorschoot ziet er nu al heel belabberd uit. Ze gaan er nu met pinnekensdraad nog enkele stukken aaneen naaien, voor het zicht.Waar ze mij wel raken, is het feit dat wij, het land, de vele verstandige mensen nu niet in één klap verlost zijn van heel die bende oelewappers.

En toch... heb je ook gezien, dat, als ze buiten het parlement staan, zien ze er bijna uit als normale mensen! Mochten we ze een ontwenningskuur kunnen geven, wedden dat we ze wel een of ander licht en ongeschoold werk kunnen geven? Ik ben er bijna zeker van, dat dat dametje van de vuilkar, die hier laatst met die grote vrachtwagen kwam, uitstapte, de vuilnisbak ledigde, en terug in de vrachtwagen wipte, een huis verder reed, uitstapte, bak legen...Wedden dat zij zelfs met de hulp van die ongeschoolde oelewapper tevreden zou zijn? Ze zou wellicht de eerste vijfhonderd bakken iedere keer weer moeten tonen hoe het moet, maar wie stoort zich daaraan, als hij naderhand maar werkt, dan is er al een winst van 7.002 % ten opzichte van vroeger...
Het moeilijkst om te af te leren zal wel zijn dat ze die vuilnisbak niet eerst een handje moeten schudden, want daar zijn ze in geschoold. (Alhoewel... heb je dat filmpje gezien van Leterme die eens stevig doorkneep op de deerlijk verbrande hand van die madam ???)

Maar och, we zijn weer naar af...
Er is niets gebeurd, buiten veel gebral. (Dat is nog iets waar ze goed in zijn, dat is al twee dingen, handje schudden en brallen...)
en ik zit hier triest te zijn. djudedju.

Pertang, ik heb vannacht een mooie droom gedroomd! Dat is een zeldzaam feit, want hoewel het naar het schijnt een feit is dat iedereen droomt, hoor ik bij die groep mensen die zich daar nooit van bewust is, en die bijna nooit een droom herinnert. Nu dus wel, en 't was een mooie droom! Op een of andere manier had ik een soort zeppelin aan mijn auto vastgemaakt, en van boven op de Muziekberg te Ronse steeg ik op en overzag ik ons heerlijke land... De lucht was helblauw met vrolijke wolkenspatjes in, zodat het landschap een patroon van licht en schaduw vertoonde die steeds verliep. De velden vol gouden koren wuifden in een zachte bries, en zweefde op diezelfde wind mee, en genoot. Naast mij vloog een leeuwerik zijn hoogste lied fluitend...Heerlijk.

Maar droomanalyse leert me dat dit duidelijk een symbool is van evasie, van wegvluchten van de werkelijkheid... van de politiek.
Hebben die oelewappers me toch iets moois gegeven: een droom...

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: