maandag, april 05, 2010

De aanslag !

Josef FischerImage via Wikipedia

Le poète a dit la vérité, il doit être exécuté...
de coureurs hebben mijn blog gelezen!
Gisteren is de ronde hier dus gepasseerd aan mijn deur. Dat je mij wellicht niet zag op TV, heeft alles te maken met het feit dat wij (bijna) het slachtoffer waren van een aanslag !
Op het monument dat de eersten passeerden, smeet er een van de Lotto-renners (Hoste of Gilbert?) een volle fles drinken tegen mijn wandelstok, met de duidelijke bedoeling mij onderuit te halen.
Maar ik laat het er niet bij !
In eerste instantie heb ik de fles aan de bevoegde autoriteiten gegeven, een kleine gast uit de wijk. ('k Heb er nu al zesse ! en allemaal verschillende !), en ik heb met hem afgesproken dat hij ze volgend jaar terugbrengt, gevuld met Chateau de la Pompe (VSOP), en dan gaan wij eens met flessen naar de renners gooien.

Maar ik heb de renners van de eerste groep dus amper gezien, ik kreeg een klop op mijne stok en keek dan uiteraard wat dat wel was. Anny ook. Dus heb je wellicht twee supporters gezien die naar de grond keken in plaats van naar de renners.
djudedju

Maar 't vrouwvolk, dat hebben we goed gezien zulle!! Eentje reed er zo traag voorbij dat ze bijna in mijn armen viel. Ik zei haar "Ge gaat nu toch nog niet stoppen hé, ge zijt nog maar begonnen!" Haar gezichtje spleet open in een brede lach, "No no, I'm waiting for my teammates." En ja, daar kwam nog een kuddeke zonneblommen de helling opgekropen...
En weer zagen wij een verzorger aan een van die mokskes haar poepke duwen ! En ze gingen nogal ne gang!

Voor de rest hebben wij gekeken op TV, naar al die duizenden en duizenden mensen langs de kant van de weg. Het is toch wel echt een Vlaams fenomeen hé, al dat volk voor de koers!
En 't was een mooie en verdiende winnaar!
't Manneke heeft er voor gereden (de anderen ook, maar nie rap genoeg)

De Ronde van Vlaanderen en Paris Roubaix (Robeke) dat zijn de twee koersen waar ik wel eens naar kijk. Want tegenwoordig is er op TV niets anders meer dan "sport", of liever wat zij sport noemen. En ik ben al geen TV kijker, dus als ik van aan mijn computer vrouwvolk hoor kreunen en lelijk doen, dan weet ik zo ook al dat het weeral tennis is. Vervloekt weze de dag dat een Clijsters en een Henin begonnen tegen dat balleke te slaan. Sindsdien denken ze in Brussel dat wij allemaal tennisfan geworden zijn. Niet dus. Niet ! Helegans niet. Na !

Ik kijk dan nog liever naar 't vogelpikken op de BBC ( One hundred and eighty !!!) en dat is pertang ook al gene vette om naar te zitten staren. Maar je ziet er buiten dat pijlke ook wel eens een pint, en het zijn niet van die afgetrainde figuren die ons de ogen uitsteken met hun ranke figuur. (Alhoewel, Clijsters...)

Maar ik ben dus in ieder geval content dat er gene van de Lotto heeft gewonnen, die werpen met drinkflessen naar de serieuze mensen!

Deze namiddag naar tanteke. Vorige week zag ze er niet fameus uit, en haar Alzheimer was weer sterk tegenwezig (aanwoordig). 't Menske zag er nochtans al heel den tijd goed uit, en plots vorige week zo'n dipke. Nu ja, ze had maar zes maand meer te leven een jaar of twee terug. Maar we gaan dus niet moeten verschieten als het plots toch eens van dadde is, en dat ze haar viool aan de muur hangt.

Dat is wellicht het meest enge aan een bejaardentehuis, ze zitten er allemaal op de dood te wachten hé... Het zijn mensen die alleen nog leven dag per dag, zonder iets om naar uit te kijken, of 't is het volgende bezoek. Hoe goed ze daar ook zijn, het is een beetje deprimerend als je bijna iedere week dat tafeltje in de gang ziet staan, met een brandend kaarsje en een foto van wie ook weer al weg is...

Ik heb verdomde compassie met wie daar nooit ofte nooit bezoek heeft, die heeft zelfs dat niet om naar uit te kijken.

tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

1 opmerking:

lieve zei

je weet, ik kom altijd een beetje achter in je blog, nu en dan lees ik eens een paar stukjes. En ja, we hebben gezien dat ze een fles gooiden naar!! Maar we wisten niet dat die vol was hé! En vermits dat ik verleden keer belde en dat je verder wilde kijken , heb ik maar niet gebeld hé!!. Maar jullie werden in het oog gehouden, wees daar maar zeker van.