dinsdag, maart 09, 2010

overslapen...

intérieur bleu-vertImage by Palagret via Flickr

Sinds enige tijd hebben mijn kleindochters de beslissing genomen om "zelf op te staan", als mama is gaan werken. Tot vandaag werkte dit perfect...
Hedenmorgen kreeg ik een vertwijfeld telefoontje van Gwendolyn...Opa, ik heb mij overslapen... Wat doet een mens dan? Juist ja, Maak je vlug klaar en opa zal je voeren. Ze zou wel te laat zijn, maar beter te laat dan niet hé...
Ik weet die school zijn, dus rij ik naar de ingang... Blijkt dan dat ze eigenlijk aan de andere kant binnengaan (Wat is er toch met die scholen de dag van vandaag? In St Lucas stond ik ook al aan de verkeerde ingang... Ze veranderen de voordeur van straat zonder mijn toelating!) Nu ja, dat stukje kon ze wel lopen, want het is een eenrichtingsbaan...
Ik heb nu een mailtje gestuurd aan de directeur om de zaak ook nog eens uit te leggen...
en zo begin ik ook een beetje laat aan mijn blog hé... Maar de reden ken je nu...

Deze namiddag is het Crea, en als ik het goed heb begrepen, komt er misschien wel een of meer nieuwe leden... We groeien!!!

Anny zegt me zojuist: "Hé, je hebt de auto binnen gezet, je moet deze namiddag nog wel naar de crea hé!!!" "Weet ik, maar ik kruip liever in een warme auto dan in een diepvries..." Anny lachte eens, want het is weer aan 't vriezen op 9 maart !!! Gisteren heeft het heel de namiddag gesneeuwd. Gelukkig bleef het niet of maar een heel korte tijd liggen. Die opwarming voelt verdomd koud aan hé?

Donderdag is er dan ook vergadering van de Crea Midden Vlaanderen te Oudenaarde, waar we weer wat beslissingen gaan nemen voor de verdere uitbouw en werking. Ik moet er mijn bloempotjes mee naar toe nemen... kwestie van een nieuwe techniek te leren aan de andere werkers. Zij brengen dan ook wel een en ander mee, en ook zij leggen de werkwijze uit. Binnen kort gaan we dan echte werksessies organiseren om de groepleiders (klinkt goed hé) ook weer technieken aan te leren. En zo verspreiden we onze "wijsheid" over den lande... (klinkt weer goed hé?)

Ik zou eigenlijk veel beter alles in het vrouwelijk zetten, want ik lijk de enige man te zijn die het op zich heeft genomen om hobby aan te leren aan de zieken... Hé, mannen, waar blijven jullie ???? Want de eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat ik soms totaal uitgeteld ben! Als de dames daar bezig zijn over een nieuwe haaktechniek of breiversie, dan zit ik daar voor spek en bonen bij... (en ik heb eerlijk geen goesting nu te leren haken of breien...) Maar ergens ben ik toch geraakt, want ik ga nu toch ook in de garen en draad terecht komen, eens ik aan de lucet, bandweven en dergelijke bezig ben... En weet je, ik weet niet goed hoe ik het kan vertalen naar vandaag de dag, maar heel wat van die echte volkskunst uit een ver verleden, bijt me om het ook te doen... Ik zag, ondertussen al weer heel wat jaartjes geleden, eens in Nederland dametjes lopen in die prachtige klederdracht (Wellicht zullen het dames geweest zijn van een of ander heel streng Christelijk geloof), maar ik heb ze heel goed bestudeerd ! Ze hadden een soort kleine hoedjes op, en op die hoedjes stonden zeer mooie en kleurige dessins... Ik heb het van dicht bekeken, en volgens mij zijn die kleurtjes er met een soort textiel verf, dik op getoetst, zodat het bijna kleurige pareltjes lijken, maar niet zijn... Heel mooi ! allemaal puntjes, bolletjes bijna, kleurig in bloemige patronen... Het lijkt me niet echt moeilijk, maar ik weet begot niet op wat ik dat zou kunnen toepassen! Je zou het heel makkelijk op een bloesje kunnen doen, maar ik vrees dat door het feit dat het opliggende bolletjes zijn, de was- en strijk-baarheid van het bloesje meteen weg is. Bij een hoedje heb je dat niet, dat wordt niet rap vuil, en hoeft dus niet alle vijf voeten gewassen te worden... Misschien op een jasje ???

Ik denk ook aan het schilderen met sjablonen... Je kunt van oude stoelen heel mooie en fris ogende stoelen maken, of ze gebruiken als étagère om er een mooie bloempot op te zetten. Maar ik moet eerst weten of iedereen zo'n oude stoelen heeft, en welk model het is, want je moet uiteraard de sjablonen aanpassen aan het model. Misschien kunnen we beter beginnen met het ontwerpen van de sjablonen... Dat is ook al een leuk werkje, en voor iedereen bruikbaar.

Je ziet, die crea wordt bijna een obsessie. Als ik nu rondloop op de rommelmarkt, dan bekijk ik de dingen van uit het oog van "wat kan ik daar mee doen?"... Dat is een heel andere manier van rommelmarkten dan vroeger ! Ook zit ik weer in de boeken te neuzen, maar nu in het licht van de crea...Boekjes over "doe het zelf" en "hobby's", maar ook boeken met mooie bruikbare tekeningen voor pyrografie en dergelijke. Op internet idem dito. Ik zit nu, maar dat gaat verder dan de crea, weer verlekkerd te neuzen op sites over schilderen... Nu mijn houding verbetert, kan ik misschien weer denken aan olieverfschilderijen...de goesting daartoe is nooit weg geweest, maar ik kon het fysiek niet meer aan, ik denk, ik hoop dat het nu misschien weer zou kunnen, mits in acht neming van enkele zaken, zoals regelmatig kunnen leunen, dus met een tafelezel, en niet met een gewone vrijstaande schildersezel... Dat ik op die sites zit te kijken heeft heel veel van doen met het feit dat ik af wil van het pietepeuterig werk, want daar moet je heel lang, heel secuur en met vaste hand werken, en kun je niet anders dan "gespannen" zitten, en dat kan ik dus zeker niet meer aan. Ik wil meer gaan werken à la impressionisme, expressionisme, waar je minder de werkelijke gedetailleerde lijn weergeeft, dan wel de impressie ...

Bovendien stel ik vast dat men nu technisch anders werkt dan wat ik vroeger leerde... Dat is ook verrijkend... maar het moge je duidelijk zijn, ik predik niet alleen het bezig zijn, ik pas het ook zelf toe!

Het is lichamelijk, maar ook geestelijk gezond!

tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: