vrijdag, maart 05, 2010

Lucid Lynx

Ubuntu InsideImage by Kordite via Flickr

ofte Ubuntu 10.4
De huidige Ubuntu is in het lang en het breed vergeleken met Windows 7, en allen komen tot het besluit dat Ubuntu de clash wint...
Nu komt dus binnen een maand ongeveer de versie Lucid Lynx, en ... ken je Apple ? Welnu, de nieuwe Ubuntu ziet er net zo mooi, net zo gelikt uit !!!
Prachtig gewoon!
... en zeggen dat dit alles gratis is, en perfect werkt!
Ik kan het niet genoeg herhalen, wat zit je daar nog te klungelen met die Windows dinges !!!
... en heb je watervrees ? Geen schrik, je kunt heel veilig de stap wagen, laat je Windows staan waar hij staat, en installeer dank zij WUBI naast je Windows nu Ubuntu... en zie en geniet van al dat moois en gratis!

Laatst had Frederik zijn Windows helemaal naar de filistijnen geholpen, op zijn oud en traag computertje... Ik haalde hem over om er maar meteen Ubuntu op te zetten, en zie, er is geen groter voorstander meer te vinden dan onze Fré!!! Zijn bakje lijkt wel herboren, en werkt wel tien keer rapper dan onder dat vermaledijde Windows.

Zijn reactie ? "Alles werkt volmaakt en veel sneller !"
Moet je nog meer weten?
Terwijl ik dit zat te typen, kwam hier plots in de onderste balk van mijn scherm het signaal om een update te installeren... Een zeer belangrijke, want ik moet nadien heropstarten (maar dat stel ik uit tot na het schrijven van deze blog)... Ubuntu werkt heel regelmatig bij, en anders dan in Windows, is dat niet bij-schrijven, maar vervangen! Dat wil dus zeggen dat je niet een loodzwaar en log geheel krijgt (bij Windows blijven al die dingen er al door maar bij en bij komen en wordt het programma alsmaar zwaarder en zwaarder...), nee, bij Ubuntu blijft het geheel een licht en snel en comfortabel ding !

Maar laat ik nu maar stoppen met de propaganda, als je het nu nog niet gelooft, dan kan ik het ook niet helpen hé???

(Dat Fré ook met Ubuntu werkt, dat is pas propaganda, want hij werkt met een computer, zoals de meeste mensen rijden met een auto, contact maken, gas geven, remmen, maar hoe dat werkt ????)

Het lijkt wel hemels weer buiten, zon, lichtblauwe lucht met hier en daar een wolkje, soms zelfs een grijs er tussen. Anny is buiten geweest, en het voelt ook heerlijk aan in het zonnetje! De lente kriebelt !

Stilaan groeit het concept van onze Expositie voor Crea Mater-Welden... Ik nam contact op met Hendrik van Ziekenzorg, en suggereerde om medewerking te krijgen van de Crea-afdelingen van gans Midden Vlaanderen (CM). Dit was meteen in de roos! We zullen dus pogen om naast de Expo van het eigen werk van onze Crea en van de leden van Ziekenzorg Mater en Welden (dus ook wie (nog) geen lid is van Crea), ook nog per Crea Miden Vlaanderen een standje te zetten, zo het idee Crea uitdragend, en ondertussen het enorme gamma van mogelijke hobby's etalerend !!!
Ik heb ook aan Hendrik gevraagd om uit te kijken naar expositiemateriaal, in de zin van panelen en dergelijke. Lukt hij niet, dan neem ik contact met ACW en ACV om te zien of we daar niet kunnen "lenen"...

Je ziet, langzaam komt het geheel van de grond... Het moet lukken! En weet je, mocht je ook interesse hebben om dit eens te zien, dan ben je uiteraard welkom op Mater Kermis, en kun je ons zien in de kerk (za 11 tot en met ma 13 september 2010)... Zie je meteen ook eens een kermis op een kleine maar levende gemeente in de mooie Vlaamse Ardennen. Met tijd en boterhammen laat ik je meer weten van het kermisprogramma!!!

Voila, een licht blogje, zonder zware onderwerpen, maar wel met heerlijk nieuws !

tot de volgende ?
ps: mijn rug is ook al weer veel beter, zoals je ziet, met de dagelijkse turnoefeningen "zet" het zich niet meer vast... Joepie!


Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: