woensdag, januari 13, 2010

en weer...sneeuw !

OudenaardeImage by Garrulus via Flickr

't Is weer goed aan het sneeuwen, 't zijn wel kleine vlokjes, maar ze vallen dik, en de baan ligt alweer wit...
Oh ja, herinner je je nog dat ik voorspelde dat het hier ging een ramp worden als ze met mazout kwamen? 't Was van dat ! Een auto reed zich muurvast in een poging voorbij de mazoutwagen te geraken. Ik heb met verwondering vastgesteld dat een auto met automatische versnellingsbak niet je dat is, in de sneeuw... Normaal kun je met je wagen in tweede te zetten, en heel zachtjes op te trekken wel een en ander forceren in de sneeuw, maar niet zo met een automatiek... Dat spel draait door en de wielen draaien meteen veel te snel om grip te krijgen!
Maar mijn gebuur had ondertussen al eens gebeld naar de stad, om van zijn oren te maken over het feit dat wij hier bijna niet buiten konden, en toen dat niet hielp rechtstreeks naar de Technische dienst van de stad...Die mannen kwamen kijken, juist op dat moment en zagen meteen dat alles hier muurvast kwam te zitten...En zo kwam er alras een bulldozer om ons te bevrijden.
Gek genoeg was het alleen hier, voor het grote veld, dat er zo'n grote problemen waren! Iets verder links en rechts was de toestand veel normaler en de weg berijdbaar(der).
Nu is alles hier ook normaal, en gisteren kon ik zonder problemen naar de Hobby-namiddag van ziekenzorg. We hebben niet veel gedaan, 't was nieuwjaar, en Monique had schuimwijn bij, en Yolande van die lekkere dunne nieuwjaarswafeltjes voor bij de koffie...Maar dat was nog niet alles, want ze hadden ook beslag bij om wafels te bakken... We hebben dus hoofdzakelijk gesmuld.En het is nog niet voorbij, want volgende maand gaan we ons voeten pas goed onder tafel steken, want dan zal Monique naar jaarlijkse gewoonte tracteren met een heerlijke maaltijd. 't Kan niet op... Eten is ook een hobby zeker ? Maar gezellig is het wel eens zo lekker bij elkaar te zitten keuvelen en smikkelen...
Alhoewel, gisteren kregen wij het lokaal maar niet warm... Een electrisch vuurtje er bij en de twee wafelijzers, en alles kwam in orde. (Met die schuimwijn leek het ook al wat warmer geworden)

Je ziet, we doen ons niet tekort!
Ondertussen sneeuwt het maar door, en de vlokken worden al een stuk groter, en de baan ligt almaar witter... 't Is me het winterke wel !

Het landschap is natuurlijk heerlijk mooi, zolang je er niet door moet. Het zijn nu net allemaal schilderijen van Valerius De Saedeleer van de Latemse School. Heerlijk poëtisch.
Ik ga stoppen, en wat genieten...

tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: