zondag, november 08, 2009

Gouden velden

Monastery and center "La Foresta" in...Image via Wikipedia

Nee, ik heb het niet over heraldiek, maar over gewone velden...Sinds enige jaren worden wij hier in het najaar verwend met mooie gouden velden. Het is naar mijn mening mosterdzaad of iets in die aard, die nu gezaaid wordt, enerzijds als groenvoer, anderzijds wellicht ook als groenbemesting. Die velden staan nu nog in volle bloei, en tussen het braakliggende veld, en verschaalde weiden, liggen nu van die goudgele velden te blinken.
Het is ook in die velden dat je de dinosaurus ziet opduiken!
Nee, natuurlijk geen echte dino's, maar een van die vele soorten landbouwtuigen. Het is een machine die achter de tractor getrokken wordt, die dan die mosterdplanten afmaait, en door de hoogstaande muil spuwt het dan het verhakselde kruid in de volgende wagen.
Als die tuigen voldoende voer hebben bijeengemaaid en verhakseld, laat de boer het gewoon op het veld staan... en van ver is het precies het silhouet van een voorhistorische dinosaurus...
Jaja, ik weet het, ik heb veel fantasie, maar kijk zelf maar eens!

Maar die gouden velden zijn bizar, waar alles wat aan het afsterven is, staan die volop te bloeien en tonen een mooi fris groen onder die gele bloemtrossen.

Heb je ook gelezen dat wij hier zowat de duurste overheidsdiensten hebben van heel de wereld? Maar er staan jammer genoeg geen details bij... Naar mijn gedacht verdienen onze ambtenaren echt niet teveel, en wellicht helemaal niet meer dan de ambtenaren in de ons omliggende landen... Maar als ze de kosten van de overheidsdiensten berekenen in verhouding met het land, dan zijn we wellicht niet te kloppen!!!
Maar dat komt niet door de ambtenaar!

Nee, dat komt door ons grandioos en economisch systeem!
Kijk rond je, in ieder bedrijf probeert men te centraliseren, men fusionneerd zels scholen en hospitalen om adequater en economischer te werken.
Niet zo ons regeringssysteem...
Wij hebben een senaat
Wij hebben een federale kamer van Volksvertegenwoordigers
Wij hebben een Vlaamse deelregering
Wij hebben een Waalse deelregering
Wij hebben een duitstalige onderafdeling daarbij
Wij hebben een apart hoofdstedelijk gewest.
Om het werken niet te zwaar te maken deelt men dan ook nog een paar functie toe aan de Provincie, met een gouverneur, een provincieraad en "de provincieleden"....
Om dat dit nog niet ging heeft men Brabant onlangs gesplitst in Waals Brabant en Vlaams brabant.
En ik ben er zeker van dat ik nog wat onderdelen heb vergeten. Kan ook niet anders, er is geen kat die nog exact kan vertellen welke bevoegdheid nu eigenlijk bij wie hoort. Er zijn in ons landje zaken waarvoor je drie, vier ministeries moet aflopen om iets in beweging te krijgen.
En al die ministerkes, senatoortjes, volksvertegenwoordigertjes, Vlaamse ministertjes, Waalse ministertjes, hebben om te kunnen werken een heel kabinet met politieke vrienden, die soms zelfs weten wat ze daar doen.

Allemaal aan een hongerloontje...
djudedju...

Als je aan een zaakvoerder een dergelijk organigram zoudt voorstellen, dan lig je al buiten vooraleer je de kans kreeg het allemaal op te sommen. Niet zo voor het "beleid" van ons landje. Een mens is voortdurend vol verwondering dat er nog iets gebeurt en dat niet alles in de soep draait.

Het grootste mirakel is dat de politieke partijen naast al die jobgerelateerde leden ook nog enkele gewone leden hebben. Mensen die op een of andere manier nog geloven in het "werk" van de partij...Of zou het alleen zijn om aan een jobke te geraken ?

Maar nu is dat niet meer zo, zegt men... Maar als je solliciteert naar een functie aan een of andere openbare dienst, dan moet je geluk hebben dat het juist de toer van die partij is...Want ze werken met een systeem van roulatie...

Och, wat zit ik mij nog dik te maken... Ik heb alle miserie om te vermageren, en als ik daarop denk vreet ik telkens weer mijn kas op...niet wijs hé...

En voor welke partij moet je dan stemmen??? Tja, ik weet het ook niet... Ik ken er geen goeie, wel een paar die nog slechter dan slecht zijn, maar goeie??? nee...


Och, ik kan beter bij die mooie gele bloempjes blijven, dat is veel leuker. Heb je het al gezien? Het is mooi weer! Helder blauwe lucht, zon en wind, niet warm, niet koud...Heerlijk herfsfst weer... Om met slepende voeten door de blaren te stappen in het bos. De geur van de aarde op te snuiven en last te krijgen van je sinussen...

tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: