maandag, november 23, 2009

Aan het handje van pepee Martens...

Dirk MartensImage by Dimi15 via Flickr

Nonkel Van Rompuy mag Europees gaan knikkeren, dus komt pepee Martens nog maar eens van achter de slippen van Miet.
Als Leterme braaf is mag hij nog eens met zijn geitje spelen en de Marseillaise samen mekkeren.

djudedju

Martens is dat niet den diene die het acht keer of meer mocht proberen en het nog niet kon? De creator van de tunnel waar Dehaene wanhopig probeerde uit te kruipen?

Och Heer, Och God... waar hebben wij dat verdiend?
Nu ja, ik kan alleen maar herhalend Plato aanhalen: "Verstandige mensen bedrijven geen politiek, daarom worden wij door dwazen geregeerd". En dat ging over Griekenland, je weet wel, dat landje waar ze de democratie hebben uitgevonden (voor de 40.000 vrije inwoners, de 50.000 slaven en de vrouwen hadden geen recht van spreken... Mooi voorbeeld van democratie als je het mij vraagt... Maar ja, wat kun je verwachten van mensen die hars in hun wijn doen... (in plaats van water...))

Toen ik eerder sprak over het feit dat de Belgische politiekers zelf al de losse eindjes hadden gecreëerd die ons land nu verdelen, meende ik daar ieder woord van. En ik zeg wel de Belgische politiekers, de Walen hebben eerst geprobeerd de Vlamingen in het verdomhoekje te dwingen, en toen het economisch zwaartepunt plots in Vlaanderen ging liggen, was het de beurt aan de Vlamingen om de walen te schoppen...

In plaats van te leren van het slechte voorbeeld en te zorgen dat zo iets nooit meer zou gebeuren, vonden de Vlaamse politiekers het veel leuker wraak te nemen en nu op hun beurt eens te gaan stampen op de gevallen "vijand"...

Net zoals oorlogen nooit de ultieme les zijn om te komen tot een bestendige vrede, kwam ook dat niet als reden om niet weer hetzelfde te doen.

En dan mag ik niet bitter zijn over politiekers?

Heel dat politieke spel vergiftigt onze maatschappij! Zo hoorde ik vanmorgen nog na een voetbalmatch op TV: "...maar de scheidsrechter was ook niet altijd op onze hand..."
Daar leer ik uit de scheidsrechter dus soms wel op hun hand was, maar niet altijd. Maar dat bedoelde de man niet, hij wilde dat de scheidsrechter voortdurend op hun hand zou zijn.
En ik die dacht dat de scheidsrechter eigenlijk onpartijdig moet zijn.
Wellicht probeerde die man dat ook, maar voor die man was iedere maatregel tegen zijn ploeg een onrechtvaardigheid, wat nu ook de reden was.
In plaats van te gaan kijken naar voetbal als een sport, gaan de supporters kijken naar de afslachting van de vijand... Of dat is toch wat ze hopen, en als dat niet lukt, dan ligt dat niet aan hun "krijgers", maar aan de arbiter...
Wat is het toch dat de mens steeds weer doet kamp kiezen?
Wat is het toch die de mens telkens weer een vijand doet kiezen?
Wat is het toch die altijd opteert voor strijd?

Aan de politiek kun je dat al zien nog voor je weet wat het is! Ze hebben zichzelf ingedeeld in "partijen", om je meteen duidelijk te maken dat je moet kiezen niet voor een mens, niet voor het bereiken van een doel, maar voor een kamp, een partij.

En in die partij heerst militaire tucht. Daar is het niet toegelaten er een eigen mening op na te houden, nee, daar moet de partijtucht strikt gevolgd worden.

Och, 't zal wel de schuld zijn van het verschrikkelijk slechte weer, van de pijn die ik voel dat ik zo zit te kankeren... Maar ik kan het steeds minder en minder opbrengen om "kamp" te kiezen. Ik kan het steeds minder en minder opbrengen om anderen te zien als de tegenstrevers... Ik bega de fout ze steeds meer en meer te zien als mensen...Onvergeeflijk natuurlijk, maar ja, dat is oud worden zeker ?

Het is zelfs zo dat ik, als ik mensen heel duidelijk hoor en zie kamp kiezen, ik mijn best moet doen om niet te zitten monkelen... Om niet te laten zien hoe dwaas ik ze vind als ze zich zo sterk uiten en zich bereid tonen voor die of die partij te kiezen, en de anderen te verguizen. Denk je nu echt dat er bij die "anderen" geen wijze mensen zitten? Dat alle wijsheid in "jouw" kamp zit en alle "dwazen" bij de anderen?

Nee toch ?
En dat is precies waarom ik de politiekers, die alleen maar willen verdelen en zichzelf toe eigenen zo verafschuw... Zij zijn én de balk én de splinter in mijn en uw oog.

Al wat zij willen is verdeel en heers, en daartoe komen zij zelfs heel goed met elkaar overeen, en vormen zij coalities om hun doel, hun IK te bereiken.

Maar ach, wat baten kaars en bril...

Heb je al eens goed gekeken naar onze partijen? De Christelijke partij zijn geen Kristenen meer, de socialisten geen socialist, de liberalen geen liberaal en ga zo maar door... Daarom geven zij hun naam een andere wending, om de "uitbreiding" (lees verwatering) te kunnen dekken met de vlag van de partij die geen partij meer mag schijnen, maar de schijn moet wekken voor allen en iedereen open te staan, uitgezonderd voor de andere partij(en)... Als je het zo leest klinkt het absurd. Dat is het dan ook.

Als de mensen net op het punt waren niet echt meer te willen kiezen voor de partij, zwakken deze hun eigen imago zo af om weer open te staan, ook voor wie niet echt van hun gedacht is...om toch hun gedacht door te kunnen drijven. Gek ? Ja, maar dat is nu eenmaal politiek...

och...

't regent weer dat het giet. Ik moet er Frank De Boosere toch eens op wijzen dat hij moet stoppen met dat idiote slotzinnetje van hem! Iedere keer besluit hij met: "...en morgen ben ik er weer met meer weer" Terwijl hij net weer geen weer heeft aangekondigd...

tot de volgende ? (Op de foto Dirk Martens, die is nog ouder en wijzer dan die ander(?) )



Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: