woensdag, oktober 14, 2009

Verboden wapens ?

Joost de cateraarImage by Tisliz via Flickr

Een dametje uit Z. heeft woest uitgehaald met een aardappelmesje.
Logisch dat ze veroordeeld wordt wegens het plegen van geweld, maar ze is ook nog eens beschuldigd van het bezit van verboden wapens !
Meteen zitten alle moeders in het beklaagdenbankje, en de nieuwe huisman meteen er bij!
Een patattenmesje een verboden wapen ! Djudedju...
Ik heb steeds een zak mes bij, ben ik nu een crimineel ?
Ik heb in mijn verzameling wandelstokken heel wat wapenstokken, met een ingebouwde degen.
Ik heb nog ergens een katapult liggen om makkelijker het aas bij mijn dobber te krijgen als ik ga vissen (werkt niet goed, je krijgt een regen van kleine partikeltjes in plaats van een bol ter plaatse)
Ik heb een hele verzameling vleesmessen, tafelmessen, biefstukmessen,kaasmessen en kaasschaven en ga zo maar door. Wellicht kom ik met deze bekentenis op het lijstje "staatsgevaarlijk" te staan?

Uiteraard kun je met al die dingen en met nog veel meer dingen je medemens pijn doen en zelfs doden. Volgens de bijbel kun je er met een ezelskaakbeen honderden naar de verdoemenis kloppen. Ik heb je al dikwijls verteld dat die zogenaamde wapenstokken veel minder gevaarlijk zijn dan de wandelstok die ik meestal in gebruik heb, en die een mooie koperen knop heeft. Mocht je die knop op je knikker krijgen, dan kun je het wellicht niet meer voortvertellen.
Ik heb hier nog heel wat beelden staan, en daar mijn zusje als kleuter mij eens de kliniek in mepte met een beeltenis van de H. Maagd in ebbenhout, zijn dit allemaal duidelijk potentiële wapens.

Voor alle zekerheid, je kunt maar beter steeds een helm dragen en een kogelvrije vest, kwestie van de ergste schokken op te vangen. En iets wat ik leerde van de soldaten van Djengis Khan, doe er onder een goed zijden hemd aan! Dit heeft het vermogen met het wapen mee de wonde in te gaan, waardoor die inwendig minder schade aanricht, en makkelijker verwijderd kan worden (helpt zeker bij pijlen met weerhaakjes).

Ik ben in ieder geval begonnen met het breien van een mooie dikke pullover in staalwol.
Want als ik het wapenarsenaal van de modale medemens overschouw...
djudedju

Je moet eens gewoon buiten kijken, heb je al die auto's gezien gezien? Hoeveel doden je daar kunt mee maken! In de handen van sommigen zijn dit duidelijk ook verboden wapens. Nog niet aan gedacht Heer Rechter ? Oh je hebt er ook zo eentje...tja, dan is dat wat moeilijk hé.

Maar valt je niets op ? In heel die opsomming is er één constante! De mens...
Het is immers niet het wapen op zich dat gevaarlijk is, het is de mens die ze gebruikt die gevaarlijk is, en wat hij of zij ook in handen heeft, het zijn allemaal potentiële wapens. Bijna alles is te beschouwen als een potentiëel gevaarlijk wapen, zelfs een zacht kussen kan dienstig zijn om iemand te verstikken.

En je kunt nu toch moeilijk iemand veroordelen omdat hij in het bezit is van een kussen...Net zo min kun je alle winkeliers veroordelen voor verkoop van verboden wapens... Nee, het is de mens die het als een wapen gebruikt die de dader is, en met wat hij of zij dat dan ook doet, speelt niet ter zake. Het is absurd dan ook te spreken van verboden wapenbezit...als alles wapen kan zijn.

Wellicht is er in de loop van de geschiedenis geen enkel voorwerp meer te vinden dat niet ooit als wapen is gebruikt. Ik heb ooit gehoord van een zak cement die op raadselachtige wijze van een stelling viel net op het moment dat een kwaaie meestergast daar liep...

Conclusie: we moeten eigenlijk de mens verbieden als potentiëel gevaarlijk wezen. (Maar moeten we dan nog aan dierenbescherming doen als het gaat over roofdieren???)

Nee, heel de zaak is ridicuul. De dame in kwestie was duidelijk fout met het aanvallen van medemensen en vooral met het verwonden er van. Maar daarom een onschuldig petoarmesje als verboden wapen betitelen... ???

Mijne heren, ik beschuldig de bakker ervan dat hij mij heeft besmet met het virus van ... (invullen wat past), want gisteren heeft hij mij wisselgeld gegeven dat niet onsmet was, waardoor ik duidelijk ziek geworden ben. Ik ben met geen andere mensen of voorwerpen in aanraking geweest.
Absurd?
Ik vind het niet absurder dan een aardappelmesje...
Het is trouwens bewezen dat geld een bron van bacteriën en virussen is, dus ...

Moeten wij niet in eerste plaats leren om te leven in een samenleving? Met alle konsekwenties van dien. Daar horen gedragregels bij, daar hoort een code bij van wat kan en wat niet kan, maar daar hoort vooral bij dat we moeten leren eerbied hebben voor de anderen.

Indertijd is er heel wat beroering geweest over het feit dat iemand durfde te stellen dat niet de aarde het centrum van ons heelal was...Ik ga wellicht ook veroordelingen oplopen als ik durf te stellen dat "IK" niet het centrum is van de samenleving???

tot de volgende ?

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: