maandag, september 21, 2009

Met een wortel in je kont

Een van onze gedetineerden, die nogal houdt van SM, heeft drie dagen rondgelopen met een wortel in zijn gat... dan hebben ze hem naar het hospitaal gebracht.
Met de gewone middelen was er geen wortel schieten (Schij..???) bij... Volgens de gevangene zelf hebben ze dan ruim twee uur met allerlei apparatuur in zijn kont geboord om de wortel er uit te krijgen...

Kijk, dat vind ik nu eens verheffend nieuws. We moeten niet meer zoeken, den nieuwe pulitzerprijs is gekend...

Het doet mij denken aan mijn studententijd, wij kregen fysiologie van een dokter in de geneeskunde die ook werkzaam was in het leger. Het was een grofgebekte vent, die pas gelukkig was als hij kon shockeren... Een van zijn klassiekers was een meisjesstudente naar het bord te roepen. "Juffrouw, teken eens de mannelijke penis" Het kind, rood en gegeneerd tekende een penis..."Zo groot maar juffrouw?" Het meisje tekende een groter exemplaar "Zo groot Juffrouw?" Het kind wist niet meer waar ze het had, en de dokter zat breed te grijnzen en wij, onnozelaars, zaten te grinniken... Het was diezelfde dokter die vertelde van een man die ook zichzelf had proberen te bevredigen, met het inbrengen van een fles in zijn achterwerk... Hij was echter omgevallen, de fles gebroken en het slachtoffer ijlings de kliniek binnen.... De dokter vond dergelijke verhalen grandioos.
Hij kon reporter geworden zijn in de moderne pers. Maar toen nog net niet.
Toen was de gazet nog een medium voor vooral echte nieuwsberichten.
Hoogstens in de stille verlofperiode kregen wij eens gekke dingen te lezen over het monster van Loch Ness, maar voor de rest was het vooral Nieuws, met Hoofdletter. Nu is het bijna omgekeerd, nu zijn het allemaal monsters en naakt en sex en vedettepraatjes, en na iet of wat zoeken vind je ook nog wel wat echt nieuws.
Maar er zijn verzachtende omstandigheden!
Neem nu de foto's uit de hongerlanden... Vroeger was dit schokkend, voelde iedereen meteen naar zijn portemonnaie om te doneren bij het zien van die magere scharminkeltjes, maar nu, nu zeggen die foto's niets meer...de dagdagelijkse modeshows lopen vol met veel magerder spoken dan je daar in Soedan of Biafra kunt vinden. Nu is dat mooi... Nu ja... Elk zijn meug zei de boer, en hij kuste zijn varken...


Zelfs over de politiek, het krantensmeer bij uitstek, lees je tegenwoordig veel meer over de kleine misstappetjes en buitenechtelijkheidjes en vermoedelijke betrokkenheid bij en de ontkenningen op al die à cotéetjes, dan dat je nog werkelijk iets leest over het echte politieke werk (Nu ja????)...

(Ik heb het al gezegd, er is niets nieuws onder de zon, Plato zei het al: "Een wijs man doet niet aan politiek. Het is daarom dat wij door dwazen geregeerd worden" Toen dus al...)

Maar zijn er echt mensen die echt geïnteresseerd zijn in het feit dat een minister zijn wederhelft bedriegt? Hebben wij daar iets aan? Ik kan dat hoogstens jammer vinden voor zijn gezin, maar voor de rest raakt mij dat niet, want ik ken de man noch van haar noch van pluimen. Zonder zijn gezicht in de media zou ik geeneens weten hoe hij er uit ziet. Nu ik het wel weet heb ik op zijn minst nog een bekommernis bij, waar gaat het naartoe met de smaak van de vrouwen in ons landje??? Maar ja, dat zal zoiets zijn als met die draken op de catwalk.

Hé !!! Heerlijk nieuws !!!!
Veerle belt zonet om te zeggen dat ze werk heeft. Hopelijk is het voor een hele tijd, want zoals gewoonlijk is het via een van die interimkantoren... Maar hoop doet leven...

Het is wel op minder heerlijke uren, want het is ploegwerk. Ze moet vandaag nog om 14 uur aanvangen, tot 20 uur vanavond. De kinderen zullen hier opgevangen worden, met plezier, want het is goed dat ze weer werk heeft !

tot de volgende ???

ps: als het goed is, zie je een filmpje van het monster van Loch Ness...



Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen: