woensdag, augustus 19, 2009

Ze mogen al eens stoppen

ShowaImage via Wikipedia

met bijten. Ja, ik heb het over vissen.
Dat is wellicht de eerste keer dat ik zoiets heb gezegd! Maar het was op sommige momenten niet te doen! Inwerpen, en het aas kreeg de kans niet te zakken naar de bodem, de vissen waren er al weer mee weg.
Ik weet niet of je vertrouwd bent met het vissen, maar de meeste vissers vissen "kort", dat wil zeggen dat de draad aan je hengel niet te lang is, en je veel korter op de bal speelt dan met een heel lang stuk draad die door de wind of de stroming van het water ver weg drijft en je aanslag veel langer doet duren. Maar die korte aanslag, dat maakt dat je steeds weer een of twee stukken van je hengel moet afnemen en bij het inwerpen weer op zetten..
Wel, als je nog bezig bent met het opzetten van je tweede stuk de dobber al weer zien onderduiken, dat is leuk, maar als dat iedere keer weer zo is, dan is het vermoeiend.
Gisteren was dat bij momenten zo.

Uiteraard niet heel de tijd, maar we hebben met ons tweeën zeker meer dan 150 vissen gevangen in de vier uur dat we daar zitten... Of liever visjes, want er waren weinig mooie exemplaren bij...

Maar het was wel een leuke dag! Heerlijk als je zoveel vangt dat het vermoeiend wordt ! Van mij mag het iedere keer zo zijn!

Straks vertrekken we met Luc, met twee auto's naar Auchan te Leers. We gaan er nadien iets eten, en na de middag gaan we dan nog een bezoekje brengen aan de "Poisson d'Or te Estaimpuis. Luc heeft dat nog nooit gezien. Hij zal watertanden bij het zien van die prachtige koi's !

Vannacht weer niet goed geslapen, en zelfs eens naar het toilet geweest toen ik eigenlijk niet moest, gewoon om een andere houding aan te nemen en eens af te koelen, want het is net te fris om boven de dekens te liggen, en veel te warm om er onder te zitten...En vandaag geven ze weer snikheet weer... Mijn aquarium begint ook weer warm te krijgen, maar ik heb er nu een zwaardere luchtpomp op gezet, zodat het water meer in beweging is, en er dus meer zuurstof wordt opgenomen. Ook in de vijver heb ik de luchtpompen zwaarder gemaakt, want ook daar was de warmte zo groot dat de vissen begonnen boven te zwemmen.

In het beekje heb ik gisteren een soort sierriet aangeplant, dat ik kreeg van Pepé. Heel mooi. Hij wist de naam niet meer... Pepé begint steeds meer last te krijgen van zijn geheugen. Sinds zijn beroerte is hij veel verslecht. Ik heb hem gisteren tot drie maal toe hetzelfde verhaal horen vertellen... Voor zo'n actieve mens ziet dat nog erger dan bij iemand die al wat stilgevallen was...

Voilà, dat moet het dan zijn! Straks komt luc hier en vertrekken we naar Auchan...

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: