maandag, juni 01, 2009

Summertime

EgelImage via Wikipedia

Ze geven al weer regen, maar nu schijnt de zon nog steeds, het is echt een zomers weertje. Ik heb de indruk dat de vis in mijn vijver begint te jagen... Hoop op betere vangsten dus...maar voor morgen geven ze weer geen al te best weer...Nu we zien wel! Bovendien moet ik morgenvoormiddag naar de garagist, smeren en zo, en hopelijk ben ik intijds terug thuis om vroeg op de middag te kunnen gaan vissen, als...als het weer het toelaat...dus wellicht wacht u morgen tevergeefs op een blog.

Heel veel ongelukkigen zal dat echter wel niet veroorzaken, zoveel trouwe lezers heb ik niet. Ik heb de indruk dat er veel meer toevallige passanten even stilstaan bij mijn blog, dan wel een vast lezerspubliek. Dat is een beetje logisch, ik schrijf geen hot news, geen verhalen over seks of pedofilie of porno, ik schrijf zo maar, wat me voor de geest komt. Ik schrijf ook geen teksten met een boodschap, of ben geen predikant, dus ook aan die kant moet ik geen "volgelingen" verwachten, maar wat ik wel doe, is een stukje van mezelf op schrijven.

Is dat belangrijk? Wellicht niet, maar misschien zal er de een of ander ook van mijn teksten gebruik maken, in een heel, heel verre toekomst, om vast te kunnen stellen hoe "de mens" leefde in die tijd... (Goed, dank u, en ik hoop van u hetzelfde)... Maar of ik nu echt voldoe aan het beeld van de gemiddelde bewoner van ons Absurdistan in deze tijd??? Grote vraag... In ieder geval zit de gemiddelde zich niet onledig te houden met een dagelijkse blog...

Gisteren heb ik met cement gewerkt! Nee, ik ben niet aan het bouwen of verbouwen, ik heb gewoon twee halve eieren in piepschuim (isomo) volgegoten met cement... Het doel ? De bedoeling is dat ik mits nog heel wat creatief werk, deze twee halve eieren (een groot en een klein) getransformeerd worden in...egels.

Ik heb me blauw en zwart geërgerd aan de kostprijs van twee halve eieren in piepschuim, maar de rest van de egels zal gelukkig niet veel meer kosten dan wat tijd en recuperatiemateriaal. De stekels worden gemaakt in...stukjes fietsbanden van sportbanden (van die koersbandjes), en het enige wat nog iets kost, zijn een paar kraaloogjes en een heleboel van die korte speldjes. Het gedacht dat je stekels maakt van rubberen fietsbandjes klink gek, maar ik kan je verzekeren dat het echt een leuk en mooi resultaat geeft !

en zo blijf ik bezig... Ik denk niet dat het projecten zijn die zullen inslaan als een bom in de hobbyclub, gewoon door de absurde prijs van die isomo-eieren... Voor die twee betaalde ik rond de 15 euro! Schandalig! Ik vraag mij af wat de winstmarges zijn op die ondingen ! Speldjes moet ik niet kopen, daar heb ik er een heel pak van liggen, maar ik zal wel nog oogjes moeten gaan kopen. De enige kans op succes in de hobbyclub is dan ook dat het hen zo bovenmatig aanspreekt, dat ze echt die egels ook willen hebben, dat ze er verslingerd op zijn... Nu we zien dan wel...

Ik denk dat de beide egels samen, eieren, cement, oogjes, spelden toch wel samen zo'n 20 euro's kosten, en dat is toch zo'n 800 oude Belgische frankskens... toch nog een bom geld als je het mij vraagt, maar ze zijn wel echt heel mooi en quasi onverslijtbaar en je kunt ze in de tuin zetten.
(Ik vraag me alleen af in hoever de spelden niet zullen oproesten... normaal denk ik niet dat die vlug roesten, maar heel zeker ben ik dat niet.)

Je ziet, de hobbyclub neemt toch wel een heel deel in van mijn tijd, maar dat is alleen zo, omdat ik dat zelf ook wel wil doen, anders begin je daar niet aan. De reden is gewoon dat ik van oordeel ben dat voor alle pijnlijders, bezig zijn het beste geneesmiddel is, en ik wil hen zoveel mogelijk kansen bieden om dingen te ontdekken waar mee ze bezig kunnen zijn, een of meerdere dingen te ontdekken die ze zo graag doen, dat het een echte hobby wordt, en dus een echte pijnstiller...

zo, genoeg voor vandaag... tot de volgende ?

2 opmerkingen:

Henk van Blijderveen zei

Toon, als dan over 2000 jaar jouw blog wordt opgegraven uit de digitale vuilnisbelt en ze lezen dat jij van twee halve eieren een egel kon maken, dan weet ik zeker dat je postuum geëerd gaat worden.

En over die trouwe lezers gesproken. Ik lees je schrijfsels weliswaar niet iedere dag, maar toch zeker geregeld en ik vind ze zijn nog steeds prettig voor mijn ogen! Bij deze claim ik daarom de status van trouwe een-beetje-zoet-een-beetje-zuurlezer.

Gr., ook aan Annie.

lieve zei

sorry dat ik het zeg maar spelden roesten redelijk rap, weet ik van in bloemstukken