vrijdag, mei 29, 2009

Skinny jeans...

Skinny JeanImage via Wikipedia

Ik heb begot geen idee wat skinny jeans eigenlijk zijn... Ik vermoed aan de naam te horen, dat het zeer nauw aansluitende broeken zijn, maar het kan net zo goed mede op een bepaalde soort stof duiden. In ieder geval: draag ze niet !!! Ze zijn gevaarlijk !!

Het blijkt dat er mensen zijn die van die skinny jeans zenuwaandoeningen krijgen! Ze hebben pijn aan de benen en aan het kruis. Volgens het artikel is het niet zo heel erg, want 95 % van de gevallen genezen bij het niet meer dragen van de broeken...Met andere woorden, het lijkt mij héél gevaarlijk, want 5 % geneest niet meer van deze pijnlijke aandoening...

Broeken zijn sowieso een hekel iets! Mannen die spannende broeken dragen hebben veelal een verminderde vruchtbaarheid. In feite is de Schotse kilt het gezondst om dragen voor de voortplanting (lijkt mij ook nog vlugger bereikbaar (hmhm)...).

Maar het blijft een feit, dat een broek dus niet het gezondste is wat we kunnen dragen. Ik heb geen idee hoe oud het gebruik van de broek is, maar het lijkt wel duidelijk dat broeken stammen uit de koudere regionen. Het Romeinse heir droeg ook al een soort kilts, en gek genoeg is in het koude Schotland dat rokje blijven hangen, terwijl het overal elders verdween. Is de broek al honderdduizenden jaren oud ? Geen idee, maar het is een feit dat de eskimo's en de indianen die ook droegen, al voor het contact met de blanke. Beetje bizar, want die komen volgens alle theorieën uit Azië, en daar waren er ook heel wat volkeren die geen broek droegen, maar een soort kleed of rok (denk aan de oude Chinese schilderijen en zo)...

Oorspronkelijk was de broek wellicht geen ongezond iets, want voor zover we kunnen achterhalen, waren de meeste broeken in feite twee beenbedekkingen, en de "edele" delen werden bedekt met een rokje of een lange wambuis. Later kwam er een soort aparte doek die je kon losknopen voor en achter. Maar de benen bleven apart bedekt. Het was dus heel degelijk bedoelt als bedekking, als bescherming tegen de kou.

Je moet eens kijken op de schilderijen van Breughel, daar zie je heel goed dat er een aparte doek was tussen de beenstukken in. Wellicht waren de benen al wel aan elkaar verbonden aan het riemgedeelte, maar om naar het toilet te gaan deed je gewoon het doek los. Nu ja, toilet gaan...wellicht was dat veelal een wensdroom, en was het daar te doen waar de druk te hoog werd... In kastelen was er wel een soort toilet...Bij bezoeken denk je daar niet aan, het wordt je ook niet getoond, maar eenmaal hebben we het bij toeval ontdekt in een kasteel in Frankrijk. Daar was een soort uitsprong in de muur, je kon er gaan "zitten", en er was een gat die gewoon uitgaf op de muur van de vesting... Men kon buiten zien dat er ene bezig was, want het liep langs de muur naar beneden.... Tot in de slotgracht.

Wij kunnen in die context niet verwachten dat er al dergelijke dingen waren in de gewone huizen. Wellicht werd hoogstens een pot gebruikt, die dan uitgekieperd werd op de straat. In het midden van de straat was er iets wat op een grachtje leek, en waar alle vuil in verdween. Varkens liepen los in de straten, en zullen wel van de afval hebben geleefd.

De poep werd toendertijd niet afgekuist met papier of met een vod, maar met een schraper. Wellicht werd die op zijn beurt afgewreven aan alles wat bereikbaar was, en weer bij zich gestoken voor het volgend gebruik???

Dat was ook de grote reden van de vele typhusgevallen in de steden! Doordat de mest in contact komt met het grondwater, wordt dat besmet met typhus. Er was geen mens die ooit dacht op die mogelijke link, en de typhus bleef en bleef maar woekeren tot ver in de negentiende eeuw.

Maar het is en blijft dus een feit dat de broeken eigenlijk niet zo gezond zijn!
De minst schadelijke broek is de wijdste ter hoogte van het kruis. Zodat al die zaken er plaats en ademruimte hebben. Maar desondanks is ook die wijde broek nog niet ideaal, want door die bescherming zitten de mannelijke zaadcellen in een veel te warm milieu... dus, de kilt ! Hangt ie lekker fris in de wind...

Maar ja, wat zit ik hier te broebelen, de modemakers trekken zich niets van al die dingen aan, en daar niet alleen de broek skinny moet zijn, moet volgens de mode ook de mens skinny zijn, dus beklemtonen ze met die ultraspannende broeken nog maar eens de ultramagere lijn van de moderne modellen...

Ik huiver telkens ik die enge magere meisjes op de catwalk zie lopen... Mocht er ooit een modeontwerper het idee hebben om op de catwalk wat wind te zetten, om beweging te krijgen in de kledijstoffen, dan loopt hij risico dat zijn modellen wegwaaien.

Nu en dan zie je dan een close-up van die levende reclames voor een hongerdieet, en kun je ieder bot van hun lijfje zien zitten. Bij een windhond lijkt dat mooi, maar niet bij een vrouw... Ik ben niet voor te dik (ik lijd er zelf aan!), maar dat skinny is knoertlelijk !

Maar hoe gek het ook lijkt, veel vrouwen laten zich door al die beelden beïnvloeden, en opteren voor die beenderige look.

En die lijn, of beter gebrek aan lijn, is er de oorzaak van dat de broeken zo eng zijn, zo spannen en...zenuwaandoeningen veroorzaken... Gekke wereld

Op mijn leeftijd heeft het nog weinig belang, maar wie zijn voortplanting op peil wil houden verhuist maar beter naar de Scottish Highlands, brauwt er in het Gaëllic, drinkt grote pinten dark ale, en draagt een kilt...tot meerdere eer en glorie van zijn zaadcellen...

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: