zaterdag, mei 30, 2009

Onze privé dierentuin...

Cover of "Gandhi (Widescreen Two-Disc Col...Cover via Amazon

Nee, ik heb er geen beesten bij, ik heb het niet over mijn woning, noch over mijn "erf", ik heb het over u en ik, wij altemaal...
Op de huid van de mens leven 1000 (duizend!) soorten bacteriën !
Dus, wij zijn een echte dierentuin op ons eigen !
Er zijn niet zoveel dierentuinen die duizend en meer soorten dieren exposeren, en wij lopen zo allemaal rond met meer dan 1000 soorten beestjes op en in ons vel!
Geen wonder dat je soms jeuk krijgt, al die microscopische pootjes over je lijf... Of hebben die soorten van zoologische gaarde geen pootjes ?
Mensen met kiemvrees, moeten gruwen van dat bericht!
Op TV zien we regelmatig reclame over dettol en co, en hoe je je huis vrij kunt houden van al die minieme beestjes... Straks moeten we er onze kleine ook eens in onderdompelen, anders is hij de bron die weer alles besmet.
Soms lees je nog van die bizarre dingen, zoals dat een klavier van je PC veel, véél meer microben en bacteriën bevat dan de gemiddelde WC-bril...
... en toch gaan we zonder vrees gaan tokkelen op het klavier van Jan met de pet, en bekijken we vol argwaan het toilet in een ander huis...
Best dat we die beestjes niet zien !
Stel je voor, dat je aan het klussen bent, en je spuwt eens in je handen, om de fors op te wekken, en meteen zie je daar tientallen beestjes die dreigen te verdrinken in die speekseldruppeltjes... Om complexen van te krijgen.
Al eens bij stil gestaan wat we de zoölogie aan doen als we vrolijk in ons handen klappen??? Hoera, weer zoveel beesten geplet.

En we spreken dan nog geeneens van virussen en viämerikanen ! Want die ambetanterikken zullen ook wel een lusttuin maken van ons poezelig velletje!

Met andere woorden, als we heel alleen op een bankje zitten, zijn we met zijn duizenden. Weg met de eenzaamheid! Weg met de schaamte als we betrapt worden op in onszelf praten, we kunnen altijd vertellen dat we bezig zijn tegen onze huisdiertjes die ons zo dicht staan...

Maar het wordt nog veel erger! Ik las eens dat wij dagelijks onrechtstreeks in contact komen met penissen en faeces! De meeste westerlingen nemen niet de moeite om zich de handen terdege te wassen na het plassen en zo meer, en men heeft vastgesteld dat je op bijna iedere deurklink die je tegenkomt, bacteriën vindt die afkomstig zijn van andermans penis en/of faeces... Niet op denken, of je durft voortaan nog alleen de deur te openen met je elleboog.

Ergens vind ik dat toch ook wel grappig... Vooral in de huizen van die mensen die je hele dagen ziet rondvoyageren met stofvod en dweil... Wat ze ook doen, het wemelt en blijft er wemelen van een heel pakket beestjes.

Ze moesten het eens weten, ik zie ze meteen nog veel verwoederder aan de slag gaan met zepen die ook in staat zijn microben en dergelijke te vermoorden. Die hindoe sekte Jaïnisme of zoiet, moeten nu wel hele dagen wakker liggen van het schuldbesef, want voor hen is het doden van een levend wezen doodzonde. (Gandhi was er een van)

Je ziet veel mensen van dat specifieke geloof met maskertjes voor lopen, omdat ze toch niet per ongeluk een vliegje zouden binnenkrijgen...

Maar misschien geldt het gebod alleen voor de zichtbare wezens, zichtbaar met het blote oog.

Kijk, zo'n berichtjes peppen mij op! Ik kan daar heel wat uren over zeveren en het geheel in het ridicule trekken, heerlijk toch? Op zo'n momenten voel ik mij al net zo verstandig handelend als een doorsnee politieker, ik zever er werkelijk groots op los, maar ik krijg er niet voor betaald, zij wel...

tot de volgende ???
Oh ja, vanmorgen kwam Vera Dua naar mij toegelopen op de rommelmarkt, vroeg of ze mij een foldertje mocht geven... Ik heb gezegd van ja, maar dat het niets zou helpen...ze lachte... maar echt Groen!

Geen opmerkingen: