zaterdag, maart 28, 2009

weekend ? : Rommelmarkten !!!

The rising springImage by cuellar via Flickr

Vanmorgen zijn we al weer gaan rommelmarkten, in Flanders expo te Gent. Hoewel het eindelijk gestopt was met regenen, was het niet aangenaam rijden, de banen lagen nog nat, en je krijgt dan al het vuil water van de passerende auto's over je...Gelukkig is de auto waterdicht, of we zouden proper geweest zijn ! Ik heb al twee keer - voor zover ik me nog herinner - zo'n vlaag water over mij gekregen toen ik te voet was ! Eén keer was ik door en door nat ! Je kon me uitwringen !

Ook nu was er weer minder volk, en minder kraampjes op de markt... Je ziet inderdaad dat het crisis is ! Ik heb klevertjes meegebracht met "Prettige Feestdagen", "Beterschap" en "Gelukkige Verjaardag" voor de Hobby, dat is er een heel stuk beterkoop dan in de winkels.

In de inkom van mijn huis ligt nu een hele stapel garens van allerlei soorten! Ik had aan Bart overschotjes gevraagd van de tapijten, en blijkbaar schieten ze daar veel over, alle, je verstaat wat ik zeggen wil... Dat wil zeggen dat ik nu ook zal moeten beginnen met het maken van modellen van wat we allemaal met die garens kunnen doen. In ieder geval zal het weer niet veel kosten, vermits we het maken van afval...Eigenlijk zouden wij eens een premie moeten krijgen voor het inventief recyclen van diverse goederen ! Ons embleem is blijkbaar niet ten onrecht groen.

Je ziet het, ik begin meer en meer te kijken en te zoeken in het licht van "Wat zouden we daar mee kunnen maken?" Ik moet zeggen dat ik het heel leuk vind. Vroeger zat ik alleen in het licht van mijn eigen hobbies te kijken, nu zit ik veel breder rond te zien, en het is verbluffend wat er allemaal kan gebruikt worden om leuke en/of schone dingen mee te knutselen. Het probleem is dat we dus altijd de prijs, de moeilijkheidsgraad en de interesses van onze leden moeten in het hoofd houden. Maar dat loopt wel los, en ik heb de indruk dat ik met mijn nieuwe inbreng ook wel nieuwe interesses losweek.

Ook op internet vind ik aan alle kanten sites waarop ik inspiratie vind. Ik vind het alleen een beetje jammer dat ik steeds minder tijd overhou voor mijn eigen diengen, maar och, je kunt je maar amuseren met het een Of met het ander niewaar ???

Deze namiddag gaan we naar tanteke, de was terugdragen, en de nieuwe was meebrengen, en ondertussen eens bij haar zijn... Niet dat dit zo interessant is, want veel kun je niet babbelen, ze weet steeds minder van de wereld. Ze praat soms nog wel mee, maar vijf minuten later vertelt ze weer krek hetzelfde. Ik ben stikjaloers van de mensen die de gave bezitten om tegen dergelijke mensen te blijven babbelen. Ik kan dat niet ! En ik heb een hekel aan de mensen die de oudjes zo betuttelen, en behandelen als kleuters...Zo van "Weet je nog wie ik ben?..." Als die mensen nog iets van denkvermogen over hebben, dan moet dat ze toch enorm pijn doen?
Tanteke is ook een beetje stout, en telkens als Anny weg is om de was te halen, begint ze mijn hand te pakken en een beetje te flirten... Ik vind dat zo erg dat ze blijkbaar geen normbesef meer heeft, en wat deugnieterij in plaats stelt. Ik reageer daar niet op, omdat ik haar niet wil kwetsen, en och, nadien lachen we eens met tanteke...en haar jongemeisjes manieren.

We moeten onderweg ook nog wat boodschappen doen, en zo zal de dag weer vlug voorbij zijn, en morgen? Morgen is het zondag, zomeruur (niet vergeten !!!!) en er is weer een rommelmarkt...En binnenkort zijn er weer de markten buiten...Hopen maar op goed weer, maar dat zal wel, want we zitten hier toch met de opwarming van de aarde, met zijn allen te bibberen?


tot de volgende ?

Geen opmerkingen: