donderdag, maart 26, 2009

Borstimplantaties stelen?

Groupe Auchan SAImage via Wikipedia

Ik heb eerst het artikel eens aandachtig gelezen, want na het zichzelf "bezwangeren" (sic)nu ook nog iemand die borstimplantaties steelt ? Voor doe het zelf ?
Maar nee, het zat heel anders in elkaar, in Californië (je weet wel met die gouverneur die ook niet echt goed was als acteur) was er een dametje die op valse naam een creditcard geopend had, en met die loze kaart haar implantaten en de operatie betaalde... Ze hebben ze betrapt, ze stond al bekend bij de politie, en haar foto (met de oude borstjes ?) zat al in het bestand van de flikken.
Oef, een pak van mijn hart ! Straks kregen we nog doe-het-zelf-borstjes...
Daarmee zitten we in de plastische chirurgie...
Ik vind het wel tof dat dit bestaat, en dat men tegenwoordig al echte mirakels in die dingen kan doen... Maar als het gaat over chichi-madames die oh zo nodig hun rimpeltjes moeten laten weghalen...daar heb ik dan weer maar weinig begrip voor.
Maar ik denk aan mensen die door een of ander feit misvormd werden, of dames die na een al zo pijnlijke ziekte ook nog psychologisch het verlies van een borst moeten verwerken en dergelijke !Kortom, mensen echt helpen, niet als een luxe, maar als echte hulp.
Vroeger zag je wel eens mensen die een heel leven moesten rondlopen met zo'n enorme wijnvlek in hun gezicht, of mensen die door een ongeval een verschrikkelijk verminkt gezicht hadden overgehouden. Ik herinner me een dame uit de straat waar ik als kind woonde, die een volledig scheefgetrokken gezicht had... Je kunt er als kind je ogen niet afhouden, en zo kwets je, zonder er erg in te hebben telkens en telkens weer dat vrouwtje...
Het is goed dat men nu al zo veel kan om die mensen een echt normaal bestaan terug te geven... Maar toch nog niet allemaal! Ik zie regelmatig een man die verschrikkelijke brandwonden opliep, en zijn gezicht en zijn ene oor zijn nog steeds heel erg om aan te kijken. Dat moet niet alleen pijnlijk zijn als wonde, maar ook hard om telkens weer die blikken te doorstaan !
Maar als een vrouw zich zo maar laat opereren, om een grotere borstomvang te hebben, dan vind ik dat idioot... Denken ze echt dat ze daarmee meer vrouw zijn? Maar ja, we leven nu eenmaal in een wereld die meer kijkt naar het uiterlijk naar het innerlijk... Ik heb ooit een foto gezien van een oud dametje die ooit, in een ver verleden haar borsten had laten vergroten. Nu was ze stokoud, en haar huid had zijn elasticiteit verloren, en dan hingen die borsten daar zo abnormaal, met duidelijk vreemde dingen in... Oh dat was mooi !

Vandaag ben ik laat om te bloggen... We zijn naar La douce France geweest, naar Auchan, winkelen. Het was er solden, en druk ! We zijn er nu met de GPS naar toe gereden, en het is wellicht geen kortere weg, maar wel een betere en makkelijker weg ! Toch een knappe uitvinding, die GPS. We zijn zo, bij toeval ook langs de nieuwe poisson d'or gekomen, een enorm groooooooote aquariumwinkel, de grootste in heel de omtrek, en die druk gefrequenteerd wordt door de Fransen. Vroeger was die winkel in Moeskroen, nu in Estaimpuis. We gaan er ooit wel eens naar toe, om eens te zien.

De winkel Auchan te Leers is altijd maar groter en groter aan het worden! Eerst hebben ze de rijen ietsje dichter bij elkaar geplaatst, gelukkig nog altijd veel breder dan in onze winkels, je kunt nog rustig met vier naast elkaar met je winkelwagen rijden, maar toch zijn er daardoor een paar rijen winkelwaar bij gekomen. Bovendien hebben ze een heel nieuw stuk waar ze nu dierenvoeding en planten verkopen bijgezet, en daarnaast is nog een terrein waar de buitenplanten en dergelijke staan... Wij lopen nooit heel de winkel af, we weten waar we vinden wat we nodig hebben, maar nu zijn we toch eens - uit nieuwsgierigheid- in de afdeling voor planten gaan lopen... Groot bij groot ! Maar planten en aanverwante zijn in Frankrijk altijd duurder dan in België ! Die moet je ginder dus niet aanschaffen !

Voila, vandaag eens een kort blogje... 't Is nu al later dan anders.

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: