dinsdag, maart 24, 2009

1150 Het cadeautje van Obama ...

Picture of John F.Image via Wikipedia

Het hoort bij de geplogendheden onder staatshoofden dat ze bij staatsbezoekjes ook geschenkjes uitwisselen , zo maar , onder staatshoofden, weet je wel...
Zo gaf De Britse Prime aan Obama een balpen, gevat in het hout van een zeventiende eeuws schip. Een echt voorbeeld van recuperatiemateriaal kun je stellen.
In ruil kreeg hij dan een setje dvd's. Niets aan de hand zou je denken, maar de Amerikaanse deeveedeetjes zijn in DRM, en dus niet leesbaar op de europese deeveedeespelers... Misschien krijgt Downingstreet 10 bij het volgende bezoek een Hamerikaanse dvd-speler cadeau, maar dan moet hij eerst nog zijn netspanning aanpassen ook...

Uit dit alles alles blijkt eens te meer dat al die hoge koppen, dikke nekken en co ook maar heel kleine gewone mensen zijn, die helemaal niet nadenken, en helemaal geen voorbereidende research doen vooraleer ze naar een vergadering gaan... Wij hadden dat eens moeten riskeren !

Maar ja, dit blogje zal me zeker kwalijk genomen worden, want Obama is al op voorhand heilig verklaard, dus past het mij niet bedenkingen te hebben over sint Obama.

Ik hoop - uit de grond van mijn hart - dat ze gelijk krijgen, en dat het een droom van een president wordt, maar ik zal geen zaligverklaringen debiteren vooraleer ik zijn werken heb kunnen beoordelen! Zo was JFK ook al heilig voor zijn verkiezing, maar we zijn nooit dichter bij een derde wereldoorlog geweest dan net dan... Dat hij nog steeds met een aureooltje prijkt in het geheugen van de massa, heeft vooral te maken met het feit dat hij vermoord werd tijdens zijn ambtstermijn. Gisteren bekeek ik nog een filmpje waarop je duidelijk ziet dat JFK neergeschoten wordt door zijn eigen chauffeur, en je ziet zijn "moordenaar" Oswald, gewoon tussen het publiek staan... Is het fake? Is het echt ? Niemand zal het zeggen, feit is dat heel dat gebeuren nog steeds met een floers van geheimzinnigheid omhuld is...

Neem nu ons eigen klotelandje... Herinner je nog hoe CD&V Leterme op een piedestalleke heel de kerk ronddroeg ? Nu kondigt hij zijn terugkeer aan, en heel de CD&V loopt op krukken, en voelt zich helemaal niet happy.

Sint Leterme is blijkbaar plots duiveltje Leterme geworden, die hoogstens nog goed is om wat te kakelen in zijn eigen Ieper, en hier en daar het startschot te geven van een wielerkoers (Maar niet te vaak, want Peeters schiet ook graag ne keer losse flodders in de lucht).

Wat was dat ook weer van Trouw en Gegeven Woord ?
Krijgen wij binnenkort weer een oud voorzitter die verandert van partaai ?
Ze doen in ieder geval al het nodige om de weg daartoe te effenen !
En de C dan ? Weet je wel, de C van Christelijke principes... De C die je gebruikt als mantel der liefde om het zoveelste huwelijk van een oud boegbeeld plots uit te roepen tot huwelijk van het jaar, en die je dan nog eens bovenhaalt om als Christelijke dekmantel te gebruiken om hem tot voorzitter van Okra te maken?
Die C van mij zegt heel andere dingen !
En voorbeeldfunctie is iets wat ik gebruik bij GOEDE voorbeelden... niet andersom.
Och, ik oordeel, noch veroordeel hem (en haar), maar het is heel iets anders hen daar te stellen op het hoogste schavotje, als toonbeeld van het Goede, terwijl iedereen allen nog de negatieve dingen herinnert.
Maar ik maak me daar allang niet meer echt druk om !
Het is - jammer genoeg - allang een symptoom van deze tijd geworden, dat men alle misstappen gewoon negeert, en doet alsof de neus bloedt.
Dat JFK rommelde met Marylyn Monroe is niet echt bewezen, is hoogstens een à cotéetje, een klein faits diverske in de rand van de geschiedenis van een groot (?) man????
Dat een van de dochters van Het Toonbeeld van Goede Zede en Orde van de CD&V klaagt dat ze steeds het gevoel had in het verdomhoekje te zitten ten opzichte van de kinderen van vaders tweede, dat zijn dingen die echt geen belang hebben in de historische context van een Groot Staatsman ( en heel klein mens ?)...

Ik luister niet graag naar woorden, ik evalueer liever hun daden, en ik kijk dan heel aandachtig naar de mens achter de feiten, en van daaruit dan de feiten...Werkt verhelderend ! Moet je ook eens doen !

Je moet ook eens dingen naast elkaar durven zetten, dingen die ze gewoonlijk nooit naast elkaar zetten... Neem nu de reactie van "het publiek", telkens er burgerslachtoffers vallen in Irak, Afghanistan, Israël, Palestina... en zet daar dan de grote bombardementen tegenover op de Duitse steden door onze geallieerden... Zuiver op burgerlijke doelwitten... Dan komen we er plots niet meer zo schoon uit hé ? Maar ja, ik moet dat dan in zijn historische context zien... In die tijd waren de mensen nog veel minder waard... Of was het dat niet wat u wou zeggen?

Heb je de laatste tijd nog geprobeerd om eens echt na te denken? om eens niet zo maar alles te geloven wat pers en TV je voorkauwen ? Heb je al eens de moeite genomen om je internet ook eens te gebruiken om de andere klok te beluisteren? Niet dat die dan plots de waarheid in pacht heeft, maar misschien ligt het dan ergens in het midden... Zeg niet dat je die vreemde teksten niet kunt lezen, er zijn tegenwoordig heel handige vertaalmogelijkheden op het internet... Soms moet je het wel twee keer lezen dan, maar je snapt wel waar over het gaat...

Maar ja, het is veel makkelijker in je luie stoel te zitten, alles over je heen te laten gaan, en mee te drijven met de massa op de golven van de grote leugens....

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: