dinsdag, februari 24, 2009

Mag je niet mee lachen !

Zoals iedere morgen keek ik ook deze morgen naar het nieuws op AVS, onze regionale nieuwszender. Vandaag hadden ze het onder meer over een bijeenkomst van de Oostvlaamse Oudstrijders. Ze lieten enkele van die mensen aan het woord... Eén er van maakte dat ik met de slappe lach zat... Ik weet het, het mag niet, je mag niet lachen met de mensen, en zeker niet met zo'n oudstrijder, maar het was sterker dan mezelf... Ik ga hem citeren, kun je oordelen of jij niet zit te lachen...
"Ik lag in Machelen aan de Leie, toen we een bombardement meemaakten van wel drie uur aan één stuk, het regende autobussen..."
Leuke lapsus hé ?
Ik zag dat de speakster ook wat moeite had om terug in haar tekst te raken.

Het manneke zelf heeft het gelukkig niet beseft dat hij iets verkeerds had gezegd, maar ik heb compassie met hem als zijn makkers het wel hoorden...

Veerle kwam hier juist toe, om met mama naar de hondenkapper te rijden. de poedel zijn jas moet uit. Ze had slecht nieuws... Ze had zojuist een telefoontje gekregen van haar baas dat ze niet meer moet beginnen... Been gebroken, 2 maand uit circulatie, en ondanks alle lofprijzingen over hoe goed ze wel was, moet ze niet meer terugkomen... De moderne wereld, de bikkelharde economie.

Ik heb haar aangeraden om onmiddellijk weer contact te zoeken met het interimbureau waar ze ingeschreven was, daar kreeg ze ondertussen al heel wat telefoontjes van, wie weet is er nog ergens een job vrij?

Heb je het gehoord, we hebben bijna de meest sombere februarimaand sinds de opmetingen te Ukkel achter de rug. Ook vandaag weer is het somber ! Toen ik vanmorgen mijne jules mastiek aan het doen was, zag ik bijna de populieren niet die hier amper 100 vandaan staan... Nu zie ik ze al wel, maar heel de einder zit in een grijs floers. Bah ! Waar blijft de zon?

Gisteren ben ik met de afgewerkte houten bloempotjes en juwelenkistjes naar Monique gereden. Ze kon er niet van zwijgen hoe mooi ze wel zijn. Ze zou er eentje houden voor haar zelf, maar ik heb gezegd dat ik er nog eentje zal maken voor haar. Zij had er nog eentje die ik al vroeger met pyrografie versierd had, en dat had zij binnenin met een soort blauw vilt bekleed. Je kunt niet geloven hoezeer zo'n juwelenkistje nog stijgt in waarde met die binnenbekleding ! Ze zijn nu werkelijk heel mooi ! Ik weet zeker dat de oudjes van de hobbyclub weer zullen vragen om nog maar eens aan pyrografie te doen ! Bovendien heb ik veel minder moeilijke onderwerpen gemaakt, maar daarom niet minder mooi. Op de bingo zullen die dingen wel succes hebben, gegarandeerd !

Ik heb nog een ander idee, dat ik heb besproken met monique, en die wellicht voor meer deelneemsters zal mogelijk zijn, daar het gebaseerd is op de gewone kruisjessteek... Maar ik heb met Monique afgesproken dat we eerst een werk gaan maken, zodat ze zien wat we willen zeggen, en kunnen tonen hoe je ook met die eenvoudige kruisjessteek heel mooie echte kunstwerken kunt maken !

Je ziet, we zijn bezig, bezig, bezig....

Voila, ik ga moeten stoppen, want Bobbie is stikjaloers omdat Anny weg is met Sloeber... Ik ga hem een beetje moeten troosten...

tot de volgende ?

1 opmerking:

Henk van Blijderveen zei

Toon, jij zit altijd te mopperen op het weer, maar als ik die verzetsstrijder goed beluister, dan zijn er nog veel gevaarlijkere meteorologische verschijnselen mogelijk dan regen en hagelbuien.

Prijs je maar gelukkig met het Vlaamse weer Toon!

Gr. voor jou en Annie,

Henk