vrijdag, februari 20, 2009

Losjes in de Bloes ?

In Deventer is men volop bezig met een speciale opleiding voor plastisch chirurgen, die aanleren hoe je een inwendige BH aanbrengt.
Het gaat al slecht in de textielbranche, en nu gaan ze de soutiens ook nog eens onderuit halen. In plaats van een net beehaatje met pikante frulletjes, naaien ze nu inwendig een flinterdun weefsel in de vrouwelijke boezems, en die blijven netjes waar ze en hoe ze horen te staan (niet hangen dus!) Doet mij denken aan ons kerkelijke zangboek, "Sursum Corda" Hoog het hart...
Niets meer van de pret van het losfrunniken van een weerbarstig sluitinkje, alles ligt gereed, open en bloot. Met stevig opgenaaide borstjes en vernauwde schaamlipjes (een van de meest uitgevoerde "schoonheidsoperaties!".
Zie je ze al lopen op het naaktstrand ? Van die oude besjes, met opgenaaide hangwangetjes, opgespoten lippen, botox in de rimpels, ingebouwde beehaa, liposuccuctiebuikje met opgenaaid buikvelletje en een jeugdig ogend vaginaatje, boven twee stokoude beentjes... Mooi !
Sjongejongejonge...
De jonge meisjes doen er tegenwoordig alles aan om er volwassen uit te zien, en de volwassen alles om er als een schoolmeisje uit te zien.
Doet me denken aan de kleine uk die een nacht moet blijven slapen bij oma. Ze hebben samen wat TV gekeken, en trekken dan naar boven. De kleine ligt in het grote bed met grote ogen naar oma te kijken, die eerst haar vals gebit uit neemt, die netjes in een glas water deponeert, dan haar pruik af doet en netjes op een plastieken kop zet... Oma ontkleedt zich verder, de kleine kijkt toe, en plots met een nieuwsgierig stemmetje, wijzend op wat rest van oma's borstjes: "Oma, als je die twee roeste vijzen uitdraait, wat valt er dan af ?"...
Ik heb het gevoel dat dit op den duur geen onzinnige vraag meer zal zijn, vrouwen worden steeds meer "bijgewerkt", en hoewel ze blijven rondlopen met het motortje van een oud tweepeekaatje, lopen ze rond met de carrosserie van een ferrari...
djudedju...

Heb je er al eens bij stilgestaan dat mensen, als ze in een massa zitten, iets hebben van een vloeistof ? Wellicht het feit dat de mensen als losse moleculen bewegen, en gelijkenissen vertonen met de moleculen in een vloeistof ?
Ik heb dit beeld niet uitgevonden, het wordt algemeen gebruikt, denk aan uitdrukkingen als de "vlottende massa", "de betogers stroomden door de straten ", "als een stormvloed chargeerden ze op de vijand" en noem maar op...
Heb je al eens confituur gemaakt, of zien maken ? Vooraleer de confituur in de potten geschept wordt, verwijdert men eerst de laag schuim die zich gevormd heeft op de confituur.
Heb je ook geleerd dat bij het smelten van ijzer, er zich een schuimlaag vormt die drijft boven op de laag vloeibaar ijzer ? Daar noemt men dat de slakken, die worden afgeschept en zijn waardeloos. Heb je al eens gekeken naar de zee ? Als de golven breken op het strand vormen zich schuimlagen op de golven. Als je geluk en geduld hebt, vind je wel eens zo'n stukje schuim op het strand, dan kun je zien dat ook dit schuim vuil is, afval. In dit geval zijn het eiwitten die het water vervuilen en die door het zichzelf reinigend water uitgespuwd worden.
Mensen die een aquarium hebben met zeewater, weten dat ze dit kunstmatig moeten doen, ze veroorzaken schuim (met de eiwitten) en met het vernuftige toestelletje vloeit het schuim af en rest het proper water.

Alleen... bij de mens als vloeistof gaat dit beeld niet op. Bij ons drijft het schuim ook boven, maar wat bij de mens bovendrijft wordt hoog geacht (het drijft boven hé...) en vormt het de "top" van de maatschappij, de kapitalisten, de banken, de politiekers...

Schuim dus.

Waarvan akte.(Sorry dat ik me zo liet gaan, ik laat me zelden zo gaan, maar nu voelde ik me gaan, ik dacht nog bij mezelf, daar ga ik dan... (Toon Hermans))

Heb je ook al de sneeuwklokjes zien bloeien?
Ik zag ze in mijn tuin en langs de wegbermen..
Fris groen en helder wit met een groen randje aan.
De eerste lenteboden... Het is ook al vroeger licht en later donker! De zon is begonnen aan zijn grote klim naar de zomer. Ik sta iedere morgen zowat op hetzelfde uur op, en zie week na week dat de zon wat hoger zit.
Als ik dat zie voel ik het kriebelen, kijk ik naar mijn camelia's of de botten nog niet zwellen, naar mijn bladhoudende clematis of de botjes nog niet zichtbaar worden... Verlang jij ook zo naar de zon, naar de bloemen? Naar het licht ? naar het leven?
Ik vind mieren eerder ambetante beestjes, maar nu zou het me verheugen die beestjes te zien kruipen.

Natuurlijke lichttherapie... Wat ben ik blij dat ik niet aan de polen woon, met nachten van 6 maanden...

tot de volgende ? (Zolang de Firwall van Mini- ster Vanquickenborne ons laat keuvelen...)

1 opmerking:

lieve zei

Hey, ben een beetje achterop geraakt in je blog!!
Ivm clematis, ik heb een kleinbloemige, niet bladhoudend, en wat moet ik daarmee doen??? Op al die dorre ranken krijgen die scheuten, maar met die oude blaren die er nog aanhangen ist geen gezicht moet ik snoeien, niet snoeien, hoe ver moet ik snoeien, graag dringend een responsje
groetjes aan allemaal