zondag, februari 22, 2009

en je naaste als je zelf....

Heb je het ook gelezen?
Wetenschappers, geneesheren, voorspellen dat binnen enkele jaren de kandidaten voor een job eerst een hersenscan zullen moeten ondergaan om te zien of ze geschikt zijn.
Men zou kunnen zien of je sociaal bent, of je beter bent in opvolgen van de zaken dan wel in het leggen van nieuwe contacten, of je niet sociaal onaangepast bent, of je wel past in het ideaal beeld van het bedrijf...
Men stelt dus vlak af dat je volledige instelling en je daden eigenlijk al lichamelijk bepaald zijn. Dat je niet zelf oordeelt over en handelt, maar dat het in je hersens ingebed zit.
Denk je nu ook wat ik denk ?

Als ik straks iemand een mes in zijn lijf duw, dan is dat niet mijn schuld, dat is omdat mijn hersenen zo in elkaar zitten. We moeten dus geen rechtbanken (krombanken ook niet) meer hebben, want als is vooraf te lezen in je hersenscan. De stap is klein om iedereen onder dat machine door te jagen, en de mogelijke gevaren bekend te maken aan de politie en aanverwanten. Dan weet je tenminste met wie je omgaat, en welke risico's je loopt of wilt lopen...

Dat er nog vrije wil is, eigen inzet en dergelijke, speelt blijkbaar niet echt meer mee...

Ik ga dan nog niet praten over het feit dat iemand die geen perfecte scan heeft, wellicht diverse keren zal moeten solliciteren, overal weer door de scan zal moeten, en dat één scan gelijk staat aan 20 keer röntgenstralen... Leuk voor je gezondheid.

Waar is men mee bezig ? Je botst op reclameslogans van "Er is geen God" (Gelukkig nog niet gezien in ons Belgenlandje, maar wel in Spanje en in Nederland en wellicht nog op andere plaatsen), en ondertussen gaan ze nog gaan zeggen dat de mens eigenlijk helemaal voorgeprogrammeerd is, en geen vrije wil meer heeft... Sla er maar op los, jongen, het is dat het zo moet van je eigen constructie...

Hebben die geleerde heren dokters dan nog nooit een beslissing genomen, een beetje tegen hun goesting in, maar omwille van de goede zaak ? Kun je mij de namen van die kluivers eens bezorgen, want daar ga ik, noch de mijnen ooit bij gaan !!

We zijn pas de eerste stappen aan het zetten inzake de kennis van het menselijk brein, en die mannen gaan al heel de wereld via een scan oordelen en veroordelen ! djudedju.

Ik ben de eerste om te zeggen dat het begrip van goed en kwaad, voor het grootste deel is ontstaan uit een refleks van nestbescherming, maar we weten allemaal en handelen gelukkig allemaal heel wat stappen verder dan die gewone nestrefleksen...

Och, laat er mij niet meer van praten, ik kan niet meer dan u verwittigen... En ik weet dat onder meer mensen van de vakbeweging wel eens mijn blog lezen. Weten dan meteen ook waar ze tegen gaan moeten vechten. (Eigenlijk is het heel erg dat er nog steeds een vakbeweging nodig is, dat het gevoel voor rechtvaardigheid niet ingebakken zit... Tot spijt van de scannergeleerden? Of net tot hun vreugde ?

Ik heb ruzie gemaakt met mijn teerbeminde echtgenote, nu ja, ruzie... Ik zag op de rommelmarkt een prachtige halsketting ... Ik heb moeten zagen om hem aan haar te kunnen cadeau doen... De meeste vrouwen reageren anders als je ze een sieraad wilt cadeau doen, maar de mijne houd niet van dat "optutten" zoals ze het noemt. Ik heb het toch gekocht, het was te mooi om haar niet te zien met dit prachtige juweel... En kijk, ze is er toch wel content mee.

Ik vond er ook (weer) een wandelstok, een hele grappige, uit een natuurlijk gevormde tak gesneden. De man zei dat het hem deed denken aan E.T.

Voila, ik ga dit blogje op deze druilerige dag ('t smeuikt; 't regent motten) afsluiten. Voor dat we gemuilband worden door de censuur van Vanquickenborne, voor we gehersenscand worden om te zien of we wel opbouwende bloggers zouden zijn....

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: