woensdag, januari 14, 2009

Mammoet in zicht !

En niet alleen de mammoet, maar ook de sabeltandtijger, de dodo, en nog enkele andere diersoorten, en als kers op de taart: de Neanderthalermens...
Ik las dat het nog slechts een kwestie van tijd is vooraleer die hier allemaal weer gaan rondlopen op onze planeet...
Geleerden zijn er in gelukt het dna van deze dieren en één mensensoort, weer volledig samen te stellen, en via aanverwante diersoorten zou men ze terug tot leven kunnen wekken.
De dodo via duiven, de mammoet via een olifant,de sabeltandtijger via leeuwen, en de neanderthaler via... en menselijk proefkonijn ?
Waar zijn we mee bezig ?
Jurassicpark op modernere schaal?
Krijgen we straks in het nieuws: Vermijd de E17 tussen Gent en Kortrijk in beide richtingen: een kudde mammoeten is er aan het rondkuieren...?
Gaan we 's avonds een toertje wandelen, en springt daar een sabeltandtijger vanachter het muurtje van onze geprefereerde herberg?
Ik noem bewust deze twee, omdat dit dieren zijn die in onze streken leefden, en vermoedelijk ook in een vergelijkbaar klimaat. En waar blijft de wolharige neushoorn en het reuzenhert ? Dat zijn beestjes uit de zelfde regio en dezelfde tijd...
Amper is de lynx hier weer aan het opduiken, via een normale terugkeer of een herintroductie die geheim gehouden is, en pardaf, we gaan hem laten opvreten door zijn grote broer die hier al veel langer uitgestorven was dan hij.
Het zal wel de bedoeling zijn dat ze die diertjes als tentoonstellingsexemplaren ergens logeren in een of ander dierenpark, maar we weten nu al wat daar mee kan (en zal) gebeuren! Ik zie Misjelleke Vandenbrousse al in een artificiëel tijgervelletje gehuld, staan zwaaien met grote borden met daarop " Bevrijdt de Mammoet" en "Ook mammoeten hebben hun dierenrechten!"

's Nachts duiken duiken de snoodaards van de FLA en Peta op, en knippen de omheiningen door op verscheidene plaatsen.

En daar zijn de mammoets (mammoeten?) !
Schurkt er eentje zijn schoft tegen de hoek van mijn huis: exit huis !
Misschien lukt het echter wonderwel, en krijg ik massa's ivoor om in te sculpteren, want die mammoeten hadden nogal serieuze slagtanden zulle !

Bij iedere boer staat een met sterke verdovingspijlen gelaadde geweren achter op de tractor, om de sabeltandtijgers af te weren en de mammoeten van het veld te houden.

Ik zie de nieuwe wereld zo al voor me... Ik met mijn Opel Combo zo tussen een kudden mammoeten aan het manoeuvreren. En maar hopen dat ze niet beginnen te drummen. (Op de twee manieren...)

Hoe noemen ze die bietekwieten ook al weer ? Ah ja, geleerden.... Jahwaaadde...

Op ons aller internet vond ik ondermeer een aanbieding voor een gratis boek, en dan niet zo maar een boek, maar een boek van een of andere christelijke sekte, die via dit boek het nakende einde van deze wereld voorspelt... Ik heb wat zitten grasduinen, en het is niet de eerste voorspelling van die aard van dezelfde sekte. Ze geven niet op, in de overtuiging dat het wel één keer juist zal zijn. Ik heb het boek ondertussen hier naast me liggen, heb er nog niet in gelezen, maar mij lijkt het ergens bizar, want lees ik niet ergens in de bijbel dat de eindtijd wel herkenbaar zal zijn, en dan volgt een hele resem symptomen van een doodzieke mensheid...Symptomen die we al decennia lang kunnen projecteren tegenover alles wat we momenteel zien gebeuren... volgens sommigen althans...
Vandaar wellicht het herhaaldelijk her-voorspellen ?
Ze zijn ook niet alleen, er zijn er nog die momenteel het einde van onze wereld, zoals we die kennen voorspellen... Zelfs met hulp van de extraterrestriëls, de marsmannetjes zeg maar. Als ik wil doemdenken over het einde van onze wereld, dan sluit ik mij aan bij de Hopi Indianen, die het einde van deze wereld voorspellen doordat het huidige evenwicht van de natuur drastisch verstoord wordt, en heel wat soorten verdwijnen, waaronder ... de mens... Volgens de Hopi komen we dan in de tijd van de Insecten en de Knaagdieren... Die vorm van het einde van onze wereld zie ik wel mogelijk, als we niet echt beginnen er iets aan te doen !
Maar of dit het verdwijnen van de mens als soort zou betekenen ? Geen idee, maar als ze ons nog wat tijd geven zie ik mogelijkheden à la Startrek, waarbij een elite van mensen uitgestuurd wordt om een nieuwe "aarde" op een andere plaats in het heelal ook te verknoeien. Hebben we weer een speelterrein voor ettelijke generaties prutsende mensheid.

Maar laat ons positief zijn, laat ons geloven dat de meerderheid van de mensen niet alleen meer praat van het milieu, maar er ook, elk op zijn bescheiden manier, iets aan doet... dan kunnen we hier nog lang zitten als soort, en kunnen we ons ras beperken in overmatige groei door het voeren van oorlogen en het laten sterven van hele groepen aan honger en dorst... Zoals we nu al bezig zijn...

Het is weer mistig buiten. Zonet hebben we gepoogd de pomp van de vijver weer aan de praat te krijgen, maar er zit geen leven meer in... We zullen, nadat het ijs volledig weg is, nog eens proberen, en zo het niet lukt zullen we eerst de pomp moeten kuisen en weer voorzichtig aan de praat krijgen... Ondertussen zullen de vissen moeten tevreden zijn met de beweging van het water via de luchtbelletjes uit de luchtpomp. Nu al is het ijs in grote kring weg rond die plaats waar het water beweegt, gewoon door zo'n minieme luchtbelletjes... Wij onderschatten de macht van het kleine steeds weer... Je moet eens praten met bouwvakarbeiders, meer speciaal met grondwerkers, wat zij allemaal zien in de grond, waar enorme sterke dingen kapotgewrongen en verpulverd worden door de wortelingen van bomen en struiken.
Als je in de zomer zo'n rondgedraaid twijgje losdraait van rond een buis, dan kun je je niet voorstellen dat, mocht je het ongemoeid laten zijn gang gaan, al binnen een paar jaar die buis uit zijn bevestigingen zal gerukt zijn...
Wij zijn verleerd van op die manier te denken, wij werken met moderne technologieën, die met bruut geweld het werk voor ons opknappen... En vergeten dat vroeger de steenkapper in de groeve met veel geduld enkele gaten kapte in de rots, daar houten wiggen in klopte, en dan de wiggen nat goot... Door het zwellen van het hout scheurde de rots van boven tot beneden open ! We kunnen dus met veel minder geweld ook een hele wereld verzetten, alleen moeten we er wat meer tijd in stoppen en de natuur gebruiken in plaats van de machines.
Tegenwoordig gaan we ook zo met mensen om! We willen kleine kinderen in een minimum van tijd zoveel wijsheid meegeven, dat we overgegaan zijn tot een tempo van mechaniekjes, en de kinderen die dit waanzinnige tempo niet aankunnen, vallen uit de boot. En ik heb het niet alleen over de school, ik heb het ook over de ouders, die steeds meer en meer willen dat hun kinderen mini-volwassenen zijn, en de kindertijd gewoon overslaan.
Als het kind het niet aankan en revolteert, dan zijn ze overactief en krijgen ze een pilletje om hen te kalmeren en ze toch in het gareel te doen lopen...
Geef weer plaats aan het kleine in het leven.
Laat een kind kind zijn, klein zijn, spelen, ravotten, vallen en weer opstaan, vechten en ruzie maken, zijn plaats veroveren in zijn kleine wereldje, vriendschap sluiten en spelen, vooral veel spelen... En geef hem daartoe niet al die moderne "opvoedkundige" brol, laat hem in zijn eigen fantasiewereld leven, zodat hij via zijn eigen wereld later zonder erg de stap kan wagen naar de harde grotemensenwereld.

Maar ja, wat baten kaars en bril...

Gisteren in de hobby was het leuk, niet dat we veel gedaan hebben, integendeel... We kregen een aperitiefje van Monique op haar verjaardag, en nadien was het wafelenbak, met koffie... Yolande en haar man waren de "bakkers" van dienst. Er werd gelachen en getaterd dat het een lieve lust was... En moppen als "Er is geen mens die geteld heeft dat het je elfde wafel is..." en dergelijke gingen de tafel rond... Volgende maand is het weer van dadde, dan is het ons jaarlijks etentje. (Alhoewel, iedere maand eten we er taart !) Maar op die dag is het werkelijk een serieuze maaltijd, en weer zullen het Yolande, en hare man zijn die de boel klaarmaken, alhoewel alles zal voorbereid zijn door Monique. Ik weet nu al dat ik weer te veel zal eten, want het is er heel heel lekker... en met zo'n hele bende smaakt alles nog veel beter. Zien eten doet eten...

Weeral een doel in het leven... djutoch !


tot de volgende ?

Geen opmerkingen: